Jogosan vagyok felháborodva?
A helyedben mennék!
A legtöbb szülö egyszerüen nem tudja elfogadni, hogy a gyereke felnö, minden erövel megpróbálja kisgyereknek tartani és vigyáz, nehogy kicsit is önállósodjon!
Ha van hová menned, meg valamennyire tudod a nyelvet, akkor menj.
63/N
13, a legtöbb szülő ismeri a gyereket.
Nekem is van ilyen ismerősöm, 18 évesen kitalálta, hogy ő aztán mint fog meggazdagodni, mert ott minden milyen jó. Bepalizta valami haver, hogy van szállás, meló, jó pénz. Senkire nem hallgatott. Még mindig nyögik a szülei a számlát, amibe a fekete munka során elszenvedett üzemi balesete került. Ő meg maradandó károsodással soha többet nem fog dolgozni.
Ha valaki 19 évesen itt sír, hogy apu meg anyu nem engedi el, azt jó eséllyel jogosan félti a szülő, mert bár jogilag felnőtt, de egyébként még nem.
Én is 19 évesen költöztem el otthonról és teljes mértékben magamat tartottam el. Te tudod igazából mennyire vagy képes gondoskodni magadról és elintézni az esetlegesen felmerülő problémákat. Belém azt sulykolták, hogy nem leszek képes egy kenyeret megvenni a boltban, én meg azt mondtam "hm, lehet igazatok van, megpróbálom és eldől"
Igazából egyedül a vírus miatt félnék a helyedben. Nem konkrétan a vírus mint betegség, hanem amit okozott a munkahelyekkel és utazásokkal kapcsolatban. Én ezért maradnék ott ahol vagyok ameddig kicsit nyugszik ez a helyzet. (Mondom én, aki megint költözni fog és munkahelyet is vált :D)
A felháborodásod NEM jogos, a szülöknek joga van ellenezni.
DE ettöl még TE MEHETSZ, nem kell az engedélyük.
Akik szerint meg a szülök "ismerik" a gyereket, azoknak javaslom, gondolkodjanak el, miért van az, hoyg a szülök többsége szerint a gyerek még WC-re sem képes menni egyedül még 30+ korban sem! Nem azért, mert a gyerek nem képes rá, hanem mert a szülö nem képes elengedni a gyerekek lelkileg, próbálja magához kötni, a gyerek érdeke ellen is.
A másik meg, hogy nem CSAK a kérdezö tud lepontozni, ö eleve csak EGY pirosat tudna adni, a lepontozottak esetében meg nem egy, haben többb/sok valaki adott minuszt. (Azt bárki meg tudja nézni, hoyg hányan pontozták le!)
Hát figyi...
Amíg otthon laksz, külföldről a szüleidhez mész haza, addig megértem, ha beleszólnak, és joggal teszik.
Ha külön életed van, egyedül élsz, függetlenül tőlük, akkor beleszólásuk nincsen.
Én sem engedtem volna 19évesen külföldre csak úgy a lányomat...
Fogjad magad és menj :)
Nem kell megkérdezni tőlük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!