Tartani vagy megszakítani a kapcsolatot olyan szülökkel akik több pénz/ingatlant adnak a testvérnek?
Tehát 2 vagy több gyerek esetén, kevesebb pénzt adnak vagy az egyik kap ingatlant míg a másik nem.
Áldozatként tartani a kapcsolatot vagy leköpni az ilyen szülöket?
Az elsővel nagyon nem értek egyet. Amíg nem volt gyerekem így gondoltam, de most, hogy van...egyszerűen nem tudnám megtenni, hogy ha tudok ne segítsek neki bármiben.
Sajnos nekem is a testvérem rengeteg mindent kap, kapott.
Én albérletben élek a kisfiammal, ő kapott egy lakást, amiben nem lakik, hanem eddig ki volt adva. Most újítják fel, hogy többért ki tudja adni. Közben anyámékkal el. (34 éves)
Én meg használtan nézegettem, és vettem hűtőt, mert sajnos újat most nem tudtam.
Előtte hónapokig nem volt tv, elromlott, csak hang volt, kép nem. Úgy kuporgattam rá össze a kis pénzemet, akkor még tudtam járni takarítani (vírus előtt) de arra sem adtak volna egy 10 ezer forintot sem.
Férjeméknél ugyanez a helyzet. A legnagyobb kapott kezdőtőkét ingatlanra, a középsőnek vettek egyet. Nekünk semmi. Mi tartjuk velük a kapcsolatot. Nem érezzük, hogy kötelességük lenne a szüleinknek házat szerezni nekünk. Jó, hogy náluk meg tudtál oldani. Nem ismerem annyira a pénzügyeiket, hogy tudjam most konkréten milyen anyagi hátterük van a bankban.
Nyilván örülnénk, ha nem albérletben élnénk, de majd megoldjuk mi :)
Savlekötővel értek egyet.
És bár nem álltam / állok úgy, hogy ingatlant tudjak venni mindkettőnek, ha kap valamit az egyik, akkor a másik is ugyanúgy. De ez kicsi koruk óta mindig így volt, hogy mindenből egyformán kaptak.
Sajnálom, hogy nem a kérdésre válaszoltam, de számomra szülőként elképzelhetetlen, hogy ne egyformán kezeljem őket vagy ne egyformán juttassak nekik bármit is.
1 ez úgy xar ahogy van.
2 az életet tőlük kaptad...
Tudnád számszerűsiteni?
3 a szüleid a szüleid bármilyenek.
Majd oda át számot vetnek!
Xard le a pénzt, bármilyen nehéz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!