Egy 20-25 evesnek mennyire folynak bele a szülei az eletebe?
A fontosabb dolgokról (például hova jelentkezek egyetemre) kikérdeztem a véleményüket és ezt is számításba vettem jelentkezéskor. Mindig is jó kapcsolatom volt velük és nem is szoktam olyan dolgokat csinálni, amin kiakadhatnának, így konfliktusaink sincsenek.
A jogosítványomat és a nyelvvizsgáimat, valamint a tandíjamat is fizetik, ez egy plusz befolyás, de kétlem, hogy az a fajta, ami bárkit zavarna. Sose merült fel, hogy valamitól eltiltottak volna.
Abba sose szóltak bele, hogy a barátaimmal mennyi időt tölthetek el és mit csinálhatok, csak arra kértek, hogy előre szóljak, hogy hova és meddig megyek. Szerintem ez alapvető, amíg a szüleinél lakik az ember.
Alapvetően a szüleim úgy gondolják, hogy elég értelmes vagyok ahhoz, hogy önálló döntéseket hozzak és ha nem olyan, ami elborzasztja őket (ilyenre még nem volt példa) akkor támogatják is azt, akkor is, ha kicsit aggódnak, hogy a jövőből visszanézve ez mennyire volt jó döntés részemről/részükről.
20/L
23 éves lány vagyok, 5 éve költöztem külön.
Nem folynak egyáltalán bele. 120 km-re laknak, havonta megyek egy hétvégére. De naponta beszélünk telefonon, viberen.
Fontosabb dolgokat elmondok nekik, de az általános dolgokra nincs mindig idő. Pl mi párommal eléggé otthon ülős tipusúak vagyunk. Tényleg nem járunk sehova, évente 2-szer megyünk külföldre nyaralni, de vacsorázni vagy moziba menni 2 havonta egyszer megyünk kb. Ezzel csak annyit akarok mondani, hogy egyáltalán nem szólnal bele hogy hová megyünk párommal. Szép is lenne ha megszabnák hogy elmehetünk-e nyaralni vagy sem. Teljesen függetlenek vagyunk tőlük. Egyébként jó a kapcsolatom velük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!