Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy értessem meg anyuval,...

Hogy értessem meg anyuval, hogy nem randira megyek?17l

Figyelt kérdés

Szóval pár nap múlva úgy volt, hogy találkozom a baráti társaság nagyrészével, el is kezdtük szervezni, de kiderült, hogy csak én és az egyik srác ér rá csak, akivel amúgy legjobb barátok vagyunk. Szóval kettesben fogunk találkozni abban a városban, ahová amúgy suliba járunk. És hát anyunak szóltam előre, hogy jövő héten találkozóm lesz, ő meg kivételesen megkérdezte, hogy kivel, mármint hogy soroljam fel. És ugye én mondtam, hogy csak egy barátom jön, és hogy ki is az.

Na viszont amióta középsuliba járok, anyám nagyon várja már, hogy jöjjek össze valakivel, annak ellenére, hogy általánosban általánosban úgy reagált arra, ha tetszett valaki, mintha minimum sorozatgyilkos lennék. De egyébként középsuli óta, ha említek neki egy fiú nevet bármilyen kontextusnan, ő meggyőződik róla, hogy nekem tuti tetszik az illető, és most mindegy, hogy arról beszélek, hogy egy haverral ugyan azt a filmet néztük, vagy hogy milyen idegesítő és egoista egy felsőbb éves srác.

Mondanom sem kell nem beszélünk ilyen témákról úgy soha, nem is jó a kapcsolatom anyámmal. Azért próbálom beavatni anyut a dolgaimba, hogy ne legyen annyira tragikus a kapcsolatunk, de szerelem és egyéb intimebb témákról nem beszélünk.

Viszont amióta tudja, hogy fiúval találkozom, ráadásul KETTESBEN, rendesen be van zsongva. Adja a "fenomenális" tippjeit, mesél a fél rokonságnak (akik közül egyébként csak a nagymamámmal vagyok jóba), hogy nekem van valakim, dicsekszik az ismerőseinek. Ráadásul nagyon azt akarja, hogy mutassam be minél előbb a "páromat" már a találkozó utáni hétvégén. Én viszont a legjobb barátom nem fogom arra kérni, hogy utazzon már miattam egy nap alatt majdnem kétszer három órát átszállással együtt csak azért, hogy nálunk tisztázzuk, hogy csak barátok vagyunk. Pláne, hogy anyám szerintem akkor sem fogná fel és idecsődítené az összes elérhető rokont, hogy mutassam be a "párom". Már azt is mondtam, hogy messze lakik és nem jó ötlet áthívni ezért, erre anyám bedobta, hogy nyugodtan aludhat velem a srác 🤦🏻‍♀️. És az a baj, hogy ha be is mutatnám tényleg, személyesen, az azon túl,hogy nagyon kínos lenne, nem lenne túl hiteles, hogy csak barátok vagyunk, pláne, ha utána itt is aludna. Minket mindig egy párnak néznek a sráccal azok, akik nem ismerik legalább az egyiőnket jobban. Márpedig ha rokonságom nagyrészével, mamámon kívül, nincs olyan kapcsolatom, hogy ezt észrevegyék, pláne, ha anyám még teljes lelkesedéssel állítja azt, hogy én együtt vagyok a sráccal. Ráadásul azt nem értem, ha szerinte ez az első randim a fiúval, akkor miért kéne rögtön bemutatni itthon és együtt aludni vele...

És én már mindenhogy próbáltam anyunak elmagyarázni, hogy ez nem egy randi, mi nem vagyunk egy pár, és nem is leszünk soha. Már magyaráztam, hogy a srácnak van párja, de nem hiszi el. Egyszerűen hiába mondom, hogy neki már van valakije, és ha nem lenne sem vagyok az esete több okból kifolyólag, és hogy engem jelenleg senki nem érdekel úgy, és egyébként sem jön be. Bárhogy magyarázom neki, nem fogja fel, vagy nem tudom.

Szóval hogy értessem meg anyámmal, hogy nincs semmi köztem és a srác között és azt, hogy az a találkozó nem egy randi?

2020. aug. 14. 10:21
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
93%
Miért kell megmagyarázni neki bármit is ezzel kapcsolatban? Mivel nem arról van szó, hogy elenged-e vagy sem, így nem kéne erre ennyire ráfeszülni. Azt hisz, amit akar. Te elmész, találkozol a barátoddal, ennyi. 17 éves vagy, majdnem felnőtt - tanulj meg felnőtt lenni! Anyud viselkedése nem teljesen normális szerintem, de csak hagyd rá az ilyeneket. És természetesen ne hívd meg a srácot magatokhoz, csak azért, hogy anyud elhiggye....
2020. aug. 14. 10:36
 2/15 anonim ***** válasza:
82%
"Azért próbálom beavatni anyut a dolgaimba, hogy ne legyen annyira tragikus a kapcsolatunk" - ezt hagyd abba, ha jót akarsz. Éppen hogy egyre rosszabb lesz a kapcsolatotok, ha nem húzol magas falat a saját életed és az anyád indiszkréciója közé. Kezdj felnőtté válni, különítsd el a magánéletedet anyád pletykás szájától. Nincs más megoldás.
2020. aug. 14. 10:36
 3/15 anonim ***** válasza:
85%

A legegyszerübb, ha nem reagálsz semmit.

Ha megkérdezi, mikor jön a srác, akkor nem tudod.

Minél többet magyarázol, annál jobban fogja eröltetni, ha meg elengeded a füled mellett az egészet, akkor idövel feladja.

Ha meg a rokonok rákérdeznek, akkor egyszerüen közlöd velük, hogy az egész anyád fantáziájában létezik csak.

2020. aug. 14. 10:38
 4/15 anonim ***** válasza:
29%

eléggé nehéz a helyzet

talán mondd el a srácnak, hogy mi van anyáddal, hátha megérti, és készen áll egy telefonbeszélgetésre (tehát h anyukádnak ő is elmondja telefonon, hogy neki sem áll szándékában a szerelmi kapcsolat, és hogy van már csaja)

talán ez segít, de nem biztos. legkésöbb majd a találkozásotok után észreveszi, h nem történt semmi se köztetek

a dolgot nehezítené, ha a srác szerelmes lenne beléd (vagy megtetszene neked, mert akkor még nehezebb lenne elmagyarázni, hofgy eleinte nem állt szándékotogba, de mégis összejöttetek)

sook szerencsét, és remélem tudjátok élvezni a találkozót!

2020. aug. 14. 10:46
 5/15 anonim ***** válasza:
94%

csak hagyd rá, enm kell hoyg foglalkozz vele. a négyévessel se foglalkozol, amikor azt mondod neki, hogy kék az ég, de őt meg leteríti egy hisztiroham a semmiből, hogy márpedig az zöld...

vannak ilyenek, amikkel nem tudsz mit kezdeni, egyszerűen beragad náluk valami és így marad. de őszintén, miért is érdekel pontosan? csak a barátaidnak ne felejtsd el mondani, hogy gáz az anyád, különben hülyén jöhet ki, ha visszahalják a másik irányból. nálam is tudja mindenki, hogy az apám agyilag nulla, így senkit em is érdekel, mit hallanak rólam másoktól, tudják kinek az agyszüleményei.

2020. aug. 14. 11:14
 6/15 anonim ***** válasza:
89%

"Anya, nincs barátom. Légyszi ne híreszteld ezt, és ne állítsd be úgy a haveromat, mintha már jegyesek is volnánk. Ezzel csak magadból csinálsz bolondot mások előtt. Tisztázd velük inkább, hogy valamit félreértettél. Ha lesz valakim, és komoly lesz a dolog, be fogom itthon mutatni."

Vagy valami ilyesmi.

2020. aug. 14. 11:16
 7/15 Oláh Gyula válasza:
3%
Hát ez dûrva szerintem a barátod benne lenne
2020. aug. 14. 11:23
 8/15 anonim ***** válasza:
13%

"Már azt is mondtam, hogy messze lakik és nem jó ötlet áthívni ezért"

Itt szurtad el...

2020. aug. 14. 11:33
 9/15 anonim ***** válasza:
16%
Szerezz be 1 jo ec-et az a fix.
2020. aug. 14. 16:50
 10/15 anonim ***** válasza:
85%

Kellemetlen helyzet. Anno ugyanezt csinálta a legjobb barátom családja is. Anyja,mamája,2 húga. Mindenkivel jóban voltam,de állandóan össze akartak boronálni minket. Volt pár kellemetlen szituáció ezek miatt. Azóta eltelt 15 év. A legjobb barátom továbbra is és kb. már családtag vagyok náluk,meg a kislányom is,aki nyilván a férjemtől van. 😀 A felesége egy teljesen jó fej nő kedvelem. A nagymamája szereti a feleségét a barátomnak,de, azért mindig megjegyzi, hogy velem jobban járt volna az unokája. 🤦😅

Véleményem szerint engedd el ezt az egészet. Nem tartozol magyarázattal neki. Mi is próbáltuk anno kimagyarázni,de még rosszabb volt,mint előtte. A nagymama annyira fel lelkesült tőlem, hogy felhívta az egész rokonságot,hogy barátnője lett az unokájának, utána meg hívogatták barátomat, hogy mikor mutat be nekik. A te/ti dolgotok nem az anyukádé.

2020. aug. 14. 17:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!