Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Őszintén! Szerintetek megéri...

Őszintén! Szerintetek megéri harcolni?

Figyelt kérdés

Előre szeretném kihangsúlyozni, hogy nem ítélkezést vagy megértést várok és az olyan kommentekre se vagyok kíváncsi, hogy hazudok vagy csak kitalált a sztori. Leírom a sztorimat és az emberek véleményére lennék kíváncsi!

Van egy 6 éves kislányom, akit 1 éve nem láttam. Igaz, én is hibás vagyok, volt hogy az én időm nem engedte, de többnyire az ex kavarkodásai csukták be nálam a kaput. 4 éve külön vagyunk, ő csalt meg, aztán a pasijával mégse úgy alakultak a dolgok, szeretett volna visszakapni, de nem mentem bele. Azóta van új párom, aki lassan a feleségem lesz, közös gyereket is tervezünk, az ex pddig folyton belerondít a képbe. Szóval a lényeg: mikor megyek a gyerekért állandó vita van a gyerek szeme láttára, volt hogy felpofozott, volt hogy az aktuális pasija akart verekedést kiprovokálni, erről rendőrségi papírom is van ugyanis feljelentettem őket. A gyámügyön többször jeleztem, hogy szeretném a segítségüket kérni a láthatásban, mivel ez nem jó így senkinek, hogy a gyerek is abban nő fel hogy folyton ezt látja. Konkrétan többször is elzavartak, hogy ebben ők nem tudnak segíteni. Egy időben próbáltam telefonon tartani a gyerekkel a kapcslolatot, mikor éppen az anyja engedte, de olyan dolgokat vágott a fejemhez, hogy csak néztem, érezni, hogy teljesen ellenem nevelték és az anyja is folyton belebeszél a telefonban hogy vitát provokáljon és a gyerek előtt engem állítson be rossznak. Az az igazság hogy már nem tudom mit tehetnék, szeretném látni a lányomat, de nem ilyen áron. Jó lenne valami gyors megoldás, mivel ha bíróságra megyek és még évekig nem találkozunk valószínű már szóba se fog állni velem. Az anyával nem lehet megegyezni, próbáltam vele én és a családom is megegyezni, mérhetetlen gyűlölet és bosszúvágy hajtja. Reálisan, szerintetek mit tegyek? Van esélyem bármit elérni vagy hagyjam az egészet?

2020. aug. 14. 09:48
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%
Ügyvédet keress fel, ő majd intézi
2020. aug. 14. 10:55
 12/26 anonim ***** válasza:
35%

Az a baj, hogy azzal, hogy te sem látogattad (ennek az oka most irreleváns őszintén szólva), azzal adut adtál a kezébe, és így a saját dolgodat is nehezíted. A leírás alapján egyébként még az is felmerül, hogy nincs jelenleg jó helyen a gyerek, viszont a jogi gyakorlat szinte minden áron az anyának ad igazat, főleg ha az apa még láthatásra se ment el.

Mivel a gyerek még kicsi és nincs önálló akarata, ha látni szeretnéd, akkor tényleg csak a bíróság marad.

2020. aug. 14. 11:41
 13/26 A kérdező kommentje:
Pont emiatt írtam hogy ezek miatt mostanában én se kerestem, hogy ez mennyiben nehezíti a dolgot. Az anyuka kapta a felügyeleti jogot, nekem 2 hetente van láthatásom. Mikor jeleztem a gyámügynél anyuka mit művel és ezért nem megyek a gyerekért, azt mondták hogy ne pattogjak, mert megüthetem a bokám. De kérdem én, én vagyok a hibás hogy nem megyek oda és erőszakkal nem hozom el azt a gyereket aki így is már lelkibeteg az állandó viták miatt. Egy időben ő se akart velem találkozni, majd később ő maga bevalotta hogy azért mert nem akarja hogy baj legyen belőle. A másik probléma hogy nagyrészt a nagymamája neveli aki engem ki nem álhat és folyton rosszakat mond neki rólam
2020. aug. 14. 12:12
 14/26 anonim ***** válasza:
91%

"azt mondták hogy ne pattogjak, mert megüthetem a bokám."

Ha ilyet mondott az ügyintézö, akkor ezt sürgösen jelenteni kellene a felettesének, ugyanis az, hoyg élni akarsz a láthatási jogoddal, nem sért semmiféle szabályt vagy törvényt, emiatt senkit nem büntethetnek meg.

2020. aug. 14. 12:46
 15/26 A kérdező kommentje:
14 ő azt mondta amiatt engem megbüntethetnek hogy többször nem mentem láthatáskor a gyerekért
2020. aug. 14. 14:00
 16/26 anonim ***** válasza:
84%

EZ nem igaz, a láthatás rád nézve JOG és NEM KÖTELESSÉG!

Azért SOHA nem büntethetnek meg, mert nem élsz a jogoddal, az exeedt viszont igen, ha nem adja oda a gyereket.

Feltétlen fordulj más valakihez, ezt vagy lefizette az exed, vagy idióta!

2020. aug. 14. 16:25
 17/26 anonim ***** válasza:
13%
Érdemes volna kihátrálni a lányod életéből kis időre. Teljesen soha ne tűnj el, az egyikötöknek se lenne jó. Talán, ha már nagyobb lesz, mondjuk kamasz, és szorult bele némi ész, akkor le tudtok majd ülni és megbeszélni ezeket. Higgadtan. Kettesben.
2020. aug. 14. 17:30
 18/26 anonim ***** válasza:
39%

Na most jött el a pillanat amikor nem tudom befogni a szám!!!

Reggel óta folyik a diskurzus, jönnek a jó tanácsok és a rosszak.

Kedves Kérdező felhívtad a családsegítőt vagy csak itt várod a válaszokat idegen emberektől akik nem láthatják Te mit szeretnél.

Egyáltalán Te mit szeretnél, itt ülsz a gép előtt és mit teszel?

A válasz adók mit tesznek?

Dönts el végre mit akarsz. Részt akarsz venni gyermeked életében vagy fontosabb lüke kommentek olvasgatása?

Rajtad áll! Vedd végre észre!

2020. aug. 14. 17:46
 19/26 A kérdező kommentje:
Felhívtam őket, de azt mondták első körben gyámügy, majd bíróság és ha pszichológus szakvélemény alapján bizonyítható hogy a gyerek sérül vagy nem jók a körülményei akkor lehet tenni valamit. Az ex azt állítja hogy a gyerek pszichológushoz jár, de miattam, mivel nem keresem.
2020. aug. 14. 18:18
 20/26 anonim ***** válasza:
100%
Feladtam. :)
2020. aug. 15. 08:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!