Őszintén! Szerintetek megéri harcolni?
Előre szeretném kihangsúlyozni, hogy nem ítélkezést vagy megértést várok és az olyan kommentekre se vagyok kíváncsi, hogy hazudok vagy csak kitalált a sztori. Leírom a sztorimat és az emberek véleményére lennék kíváncsi!
Van egy 6 éves kislányom, akit 1 éve nem láttam. Igaz, én is hibás vagyok, volt hogy az én időm nem engedte, de többnyire az ex kavarkodásai csukták be nálam a kaput. 4 éve külön vagyunk, ő csalt meg, aztán a pasijával mégse úgy alakultak a dolgok, szeretett volna visszakapni, de nem mentem bele. Azóta van új párom, aki lassan a feleségem lesz, közös gyereket is tervezünk, az ex pddig folyton belerondít a képbe. Szóval a lényeg: mikor megyek a gyerekért állandó vita van a gyerek szeme láttára, volt hogy felpofozott, volt hogy az aktuális pasija akart verekedést kiprovokálni, erről rendőrségi papírom is van ugyanis feljelentettem őket. A gyámügyön többször jeleztem, hogy szeretném a segítségüket kérni a láthatásban, mivel ez nem jó így senkinek, hogy a gyerek is abban nő fel hogy folyton ezt látja. Konkrétan többször is elzavartak, hogy ebben ők nem tudnak segíteni. Egy időben próbáltam telefonon tartani a gyerekkel a kapcslolatot, mikor éppen az anyja engedte, de olyan dolgokat vágott a fejemhez, hogy csak néztem, érezni, hogy teljesen ellenem nevelték és az anyja is folyton belebeszél a telefonban hogy vitát provokáljon és a gyerek előtt engem állítson be rossznak. Az az igazság hogy már nem tudom mit tehetnék, szeretném látni a lányomat, de nem ilyen áron. Jó lenne valami gyors megoldás, mivel ha bíróságra megyek és még évekig nem találkozunk valószínű már szóba se fog állni velem. Az anyával nem lehet megegyezni, próbáltam vele én és a családom is megegyezni, mérhetetlen gyűlölet és bosszúvágy hajtja. Reálisan, szerintetek mit tegyek? Van esélyem bármit elérni vagy hagyjam az egészet?
Én még próbálkoznék: ha a gyámügy nem segít, a bírósághoz fordulnék, hogy az ex akadályozza a láthatást (és azt is "megemlíteném", hogy a gyámügynek ezt hiába jelezted).
Mert ha teszem azt, nem sikerül, és ha kicsit nagyobb korában fel akarod venni a lányoddal a kapcsolatot, legalább elmondhasd, hogy TE mindent megpróbáltál:S
Keresd fel, hívd fel a helyi családsegítő és gyermekjóléti központot.
Legtöbb esetben ők gyorsan és hatékonyan tudnak segíteni.
*Van egy 6 éves kislányom, akit 1 éve nem láttam. Igaz, én is hibás vagyok, volt hogy az én időm nem engedte, de többnyire az ex kavarkodásai csukták be nálam a kaput.
És akkor itt ki is szállhatsz a kamu történetedből. Mert ha téged a gyereked annyira érdekelt volna, akkor egyetlen nap nem lett volna, amit kihagysz.
A többi mese is...szóra sem érdemes.
Akinek van gyereke tudja, hogy olyan nincs, hogy ilyen hosszú időre egy gyereket ne lásson egy szülő. Még ha hegyek is lennének ezer, akkor is megmászná a gyerekéért, hogy láthassa. Nem hogy 1 évig ne lássa.
7-es: az emberek többsége dolgozik, ezért nincs folyamatosan ideje a gyereket keresni! Másrészt ha az ex nem engedi be, verekszik a kérdezövel, akkor megintcsak nem sokat segítenek az olyan szövegek, amit itt kiadsz magadból.
Emellett nagyon sokan - ahogy a kérdezö meg te is - nem tudják, mihez van joguk és mihez nem.
Kérdezö:
Az elsö, amit tudni kellene, hogy van-e hivatalos határozat a gyerek elhelyezéséröl, ez ugyanis nem mindegy.
Ha van, akkor abban meg van szabva a láthatás rendje, ideje, ezt az exnek be kell tartania. Amikor láthatás van, odamégy, ha nem adja oda a gyereket, akkor rendört hívsz minden alkalommal, hogy vagy biztosítsa a láthatást, vagy vegyen fel jegyzökönyvet az esetröl. (Ez a bizonyítás miatt fontos, ebböl egyértelmü, hogy te akarod a gyerekkel tartani a kapcsolatot, csak az ex nem engedi) A jegyzökönyv alapjan feljelentést tehetsz az ex ellen, ami számára komoly pénzbírságot eredményez, és minden egyes újabb akadályozás esetén újabb, általában egyre magasabb összegü bírságot jelent.
Ha nincs még a gyerekelhelyés lerendezve, akkor a bíróságon adj be kérelmet erre, adott esetben akár azt is kérhezted, hogy a gyereket nálad helyezzék el, a kapcsolattartás akadályozása miatt.
De ha eddig hivatalosan az exnél helyezték is el a ygereket, két évvel a határozat után kérheted a megváltoztatását.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!