Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek még rendbe hozható...

Szerintetek még rendbe hozható a 2 éves kisfiammal a kapcsolatom?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van egy 2 éves és egy 3 hónapos gyermekünk.

Még a kistesó érkezése előtt sok olyan dolgot tettem, amit már nagyon bànok és sokszor eszembe jut, furdal a lelkiismeret. Többször előfordult, hogy kiabáltam a nagyobbik fiammal, türelmetlen voltam vele, a kezére csaptam. Ezek után mindig bocsánatot kértem tőle, de félek, hogy sérült a kötődés köztünk. Minden nap a tudtára adom mennyire szeretem, sok puszit adok neki, foglalkozom vele, de bánt amiket tettem. Sosem így képzeltem, hogy ilyen anya leszek. Sajnos csak kevés ideig tudtam szoptatni, ez is megviselt sokáig, azt hittem így nem fog kötődni majd. Aztán rájöttem, hogy még nem voltam teljesen felkészülve az anyaságra. Azért gondolom így, mert a tesónál már sokkal nyugodtabb vagyok, pedig sokkal nehezebb, mint a nagyobbikkal volt. Tudom, hogy szeret a nagyobbik fiam, csak valamiért mindig vannak kételyek és szeretném rendbe hozni amit elrontotta.

Mit tanácsoltok? Még rendbe tudom hozni?

2020. aug. 13. 00:06
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
93%
Magadat hozd rendbe ha ilyen hülyeségen pörögsz.
2020. aug. 13. 00:11
 2/18 anonim ***** válasza:
94%
Elég sokan nem szoptatnak, és ez semmiben nem befolyásolja az anya-baba kapcsolatot. A cumisüvegből etetés is testi közelséggel jár. A második gyereknél mindenki sokkal lazább, mert látja, hogy egyszer már "túlélte", megoldotta az összes problémát. Az, hogy önmagadat adod, nem baj. Nyilván nem verekedni kell, de ha épp dühös vagy valamiért, és azt ki is adod magadból, majd elpárolog, az jobb, mintha magadba fojtanád. Ahogy idősödik az ember, tanulja az önmérsékletet, de az érzelmek, akár a negatív érzelmek kinyilvánítása még nem baj. Lehet fejleszteni, hogy számolj el tízig, mielőtt indulatból reagálnál, találj értő hallgatóságot, akivel megoszthatod a napi gondjaidat, de higgy magadban, hogy jó anyuka vagy!
2020. aug. 13. 00:18
 3/18 anonim ***** válasza:
98%
Szerintem engedd el a kételyeket. Mert esetleg ez is érződhwt rajtad. szólval csináld ahogy tudod és bíz benne, hogy majd kifutják magukat jó irányba a dolgok.
2020. aug. 13. 00:23
 4/18 anonim ***** válasza:
65%
Sérült a gyereked lelke, látszik rajta?
2020. aug. 13. 00:47
 5/18 Családom válasza:
17%
Szia. Én nekem is 2 gyermekem van az elsö nekem egy kis lány aki 2,5 éves. Ö is elág neveletlen szó fogadatlan stb. én is hasonló képpen vagyok mint te csak annyi a külömbség, hogy nem csak én, de a kis lányom is tudja hogy ö is néha tehet ezekröl a dolgokról amiket kapot és vagy ö szokott ide jönni hozzám puszit adni vagy pedig én megyek oda. Tudom mi is az mikor nem értél meg az anyaságra és a második gyerekkel nehezebb bánni mint az elsövel, de még is nagpbb a türelmem nekem is. Amugy van ikor te is ideges vagy és nem tudod hogy kontroláld magad és a gyereken töltöd ki. de utána a gyerekhez oda mész meg csokolgatod és mondod neki bocsáss meg és át öleled onnan ö tudni fogja hogy oh.. most anyu vagy apu ideges. az én kis lányom ilyenkor ki is használja a dolgokat, mert ilyenkor kér csoki egy kis kostia sütiböl stb hogy le kenyerezzem. amugy azt ne felejsd el hogy attol hogy milyen kicsi nagyon okos és rafináltak. És nem hülyék tudják mi miért van. nekem a kis fiam most 10 honapos. nagyon édesek eggyütt ls nagyon szeretik egymást. További jó babázást.
2020. aug. 13. 01:00
 6/18 anonim ***** válasza:
87%
Én alig ittam anyatejet, aztán mégis 10 éves koromig anya mellett kellett lennem, vagy szívet szakasztóan sírtam
2020. aug. 13. 01:12
 7/18 anonim ***** válasza:
96%

Szerintem nincs semmi elrontva. Megvan a kotodes. Latja o is,h nyugodtabb lettel.

N

2020. aug. 13. 04:36
 8/18 anonim ***** válasza:
39%
De most őszintén, ha már egy gyerekkel se ment ez az anyaság dolog, minek kellett még egy?
2020. aug. 13. 05:32
 9/18 anonim ***** válasza:
86%
A biztonságos kötődés kialakulása nagyon fontos, az életét meghatározó dolog, jó, hogy figyelsz erre. Nagyban befolyásolja a te állapotod, így a legtöbbet azzal tudod tenni, hogy elfogadod a hibáidat. A leírásod alapján semmi olyat nem tettel, amit mas szülők nem szoktak, csak érzékeny vagy és feszulsz rajta. A legfontosabb a te érzelmi stabilitasod, amibe benne van, hogy néha ideges, dühös, feszult vagy, de utána vissza tudsz lépni, bocsánatot tudsz kerni, kitudod fejezni, hogy miben hibáztál és mit éreztél. Ez minden amit tenned kell, elfogadnod magad, a hibáiddal együtt, így fogja a gyerek is biztonsagban erezni magát, mert egy stabil felnőtt van mellette, akire fizikailag, érzelmileg is számíthat.
2020. aug. 13. 05:55
 10/18 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem túlpörgöd, nincs olyan ember, aki 100%-ig fel tudna készülni az anyaságra. Nem tökéletesnek kell lenni, hanem a saját gyereked számára jónak. Ha ezt elfogadod és úgy elengedsz egy csomó elvárást önmagaddal szemben, akkor rajtad keresztül a gyerek is kiegyensúlyozott lesz.
2020. aug. 13. 07:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!