Nálunk mindig is a bátyám volt a sztár! Máshol is van ilyen?
Gyerekkorunk óta ő a szép, ügyes, sportoló. Majd egyetemista nagymenő, vállalati nagyarc, üzletember. Mindig kivételeztek vele. Felnőttként ugyanez megy. Neki vettek az egyetem után egy pesti lakást, nekem azt mondták én maradjak itthon és járjak a helyi főiskolára mert kettőnek nem jut pénz a pesti életre. Később ugyanez ment. Amikor én építkezni akartam és oda akartunk költözni a szüleimhez, a bátyám pont akkor találta ki ugyanezt. Majd eljátszotta még kétszer! Mert ő 2 évente új helyre költözik, sehol nem jó neki. Pénzben is őt támogatják csak, már háromszor kért kölcsön 3 millió forintot, de szigorúan kölcsönbe (ezt nekem is kihangsúlyozták), hogy aztán azt mondják, mégse kell visszaadni.
Nem is érdekel a pénz, csak az, hogy úgy mutatják be a sztorit mintha semmiben nem segítenék, másoknak is ezt mondják. Pl kölcsönadtunk neki de vissza kell adnia. Azt már nem mesélik hogy nem kérték vissza. Most borult ki a bili, amikor a szüleim barátai mondták nekem, hogy hát kérjek én is kölcsön és kezdjem el azt az építkezést végre. Mert én vagyok a lustának beállítva, akinek évek óta csak úgy áll a telke amit vett. Hát jól megmondtam, hogy nincs miből kérni, mert mindent nekiadtak. Nekem meg fizetnem kell az emelkedő albérletet ami kidobott pénz. El se hitték amúgy.
Hogy lehet ennyire egyoldalúan támogatni egy gyereket? Szerintem amúgy direkt csinálja, hogy keresztbetesz nekem. Pl mondtam januárban hogy spórolás miatt lemondanánk az albérletet és odaköltöznénk 1 évre hozzájuk tavasztól. Bele is mentek, majd a bátyám márciusban a koronára hivatkozva egyszerűen beköltözött. Mert neki az albérlet ahol van két házépítés között, az nem megfelelő a bezártság miatt. Anyámék szerint ez érthető indok és inkább őt választották mert nekem a spórolás ráér még.
Szerintem beteges hogy 2 évente házat épít, átalakít amúgy. Sehol nem jó neki, legutóbb a szomszéd ugatós kutyája miatt adta el a frissen felújított házát.
Ismertek ilyet aki nem tudja mit akar és az szülők őt támogatják azzal szemben aki évek óta tudja mit szeretne, csak egy kis segítség kellene neki.
Felvetődik a kérdés; mi a francnak kellett nekik két gyerek? Ha pedig te csak véletlenül besikerültél, akkor megmagyarázna sok mindent.
Sajnos sok családban előfordul a „sikerorientáltság”, vagyis azt a gyereket támogatják (jobban), amelyik többet letett az asztalra. Ha mondjuk ő nemnlett volna olyan „kis ügyes”, te pedig köröket vertél volna rá, akkor te lennél a kedvenc.
A legjobb megoldás tényleg az -pláne így, hogy még hazudoznak is rólad-, hogy megszakítod velük a kapcsolatot, és megpróbálsz nélkülük boldogulni.
Azért a bátyád is egy érdekes történet, hogy keresztbe tesz neked... Vele amúgy milyen a kapcsolatod?
Máshol is van, szerintem sokkal ritkább, ahol nincs kivételezés. Én beszélgettem erről szüleimmel, ők nem látsják, nem érzik h kivételeznének. Volt, hogy a kedvezményezett fél szólt, hogy ez durva, amit csinálnak.
Továbbtanulás:
-legidősebb- államilag támogatott, neves, nehéz egyetem, fél év csúszás után közölték hogy nem adnak több pénzt, addig is annyit adtak, ami a minumumra sem elég, albérletről szó sem lehet. Ha nincs kollégium, oldd meg
-középső- fizetős suli, miután kivágták, mert olyan sokszor nem teljesített egy tárgyat, és már vagy másfél éve amúgy is végeznie kellett volna, az után is fizették neki az albérletet, amit amúgy egyetem eleje óta fizettek, mert nem volt kedve kollégiumba menni
-kicsi-szintén államilag támogatott egyetem, ha nem veszik fel kollégiumba, akkor oldaj meg, ahogy akarja. Hiába nem szeretné a kollégiumot.
Nekem az öcsém az isten. Apám mindíg fiút akart. Ki volt nyalva a segge. Énrám rámszolt mert enni mertem.
Nagyanyám kijelentette hogy a házát is rá íratja hogy biztosan csak az övé legyen. Nem kell nekem tőle semmi de szerintem ezt így a szemembe mondani szemétség.
8-as; még mindig jobb, mintha a szemedbe jópofizna, amikor meg elfordulsz, beléd vágná a nagykést. Hidd el, jobban jártál az őszinteséggel, még ha fáj is.
Azt pedig ne felejtsd el, hogy ha nagyanyád 15 éven belül elpatkol, akkor igényt tarthatsz a kötelesrészre, ami az érték 1/3-a, ami azért nem kevés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!