Vették már el tőletek a szülők a telefont?
Vagy esetleg kapcsolták már ki a netet hosszabb időre?
Mikor kaptátok vissza?
Mi miatt történt az egész?
Nem vette el apám. Semmi értelme nem volt. Amikor 14 évesen lett szobám, utána se kaptam szobafogságot, ugyanis alapból ritkán járok el. Telefonozást sosem vittem túlzásba, sőt utáltam és utálom magamnál hordani, így apámnak inkább kellett szólnia, hogy vigyem, ha történne valami, minthogy elvette.
A net neki is szórakozás. Neten nézek sorozatokat, horror filmeket, gépen írtam a történeteimet. Későn ért haza, 8-9 felé, utána ő is leült, előtte meg fölösleges lett volna.
Sőt igazából soha nem kaptam büntetést... nem nagyon volt mivel büntetni. Szóban viszont szidást már annyiszor, apám "imádott" bölcseleteiről, hogy már Konfuciusznak elmehetnék. 🤷♀️
Nem. 40 eves vagyok.
Viszint ferjem a lanyatol igen. Ok: megallapodtak abban, higy iskolaisoben elso a tanulas es utana jon a telefonnyomkodas, ha jonnek a karok akkor bizony a netet este keson kikapcsolja es a telefont meg addig kint kell hagynia (nem.viheti be a szobajaba), amig nincs kesz a tanulassal masnapra. Egyszer vette igy el. Csaj ugy behisztizett, mint egy kis dackorszakos keteves. Ferjem meg megijedt tole es nem merte tobbszor elvenni.
De egy amerikai baratnom meselte naluk ez bevett szokas, hogy a gyerekektol, ha nem csinaljak meg az otthoni hazimunkat vagy csaladi etkezesek kozben elkezdenek telefonozni vagy romlik a tanulmanyi eredmenyuk akkor siman elveszik a telefont es vagy kikapcsokjak a netet legyen szo 7 vagy 17 evesrol. Aztan lehet kivaltani:-).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!