Anyósom beszólt, hogy a Kamilla név az nem név, hanem az egy gyógynövény és miért nem adunk normális nevet majd a Babának. Szerintetek igaza van? Még a Lilla név is szóba került, bár a férjem szerint az meg túl egyszerű bár belemenne.
Most komolyan a nagymama még a névválasztásba is beledirigálna...? Lenyűgöző egyéniség lehet.
Ha nem tetszik neki, adjon becenevet az unokájának. Úgyis a kislánynak kell majd hallgatnia rá/leírni/ügyeket intézni ezzel a névvel, nem az anyóst keresztelitek át.
Kit érdekel anyós? Semmi köze hozzá hogy nevezitek el.
Mi el sem mondtuk mi lesz a gyerekek neve amíg meg nem születtek, akkor meg már hiába szörnyűlködtek
(a Lilla név szerintem nagyon rossz)
Kamilla az tény hogy egy növénynév, de személynévként is használják már elég régóta és szerintem szép is ez a név.
Egyébként ne az anyós, ne a szüleid, és ne más döntsön a kislányotok nevéről hanem az nektek mint szülők döntése. Ha a férjednek tetszik ez a név, mármint a Kamilla akkor legyen az, ne anyós döntsön,ezt ketten kell eldöntsétek a férjeddel.
Vagy ott a lehetőség arra is hogy adtok kettő keresztnevet már ha akarjátok és nem túl hosszú a vezetéknév. De ezt is a ti dolgotok eldönteni.
Ha lányunk lett volna, Bodza lett volna (férjem szeretett nagyon bele ebbe a névbe anno). Nagyanyám totál kiakadt, h de az egy kóró, hát növény nevet akarunk adni, az mi már. Erre megkérdeztem, h j9mamám, az egyik unokád Boglárka, az nem baj??? Na akkor annyiban is maradt a dolog.🤣 Mondjuk fiunk lett, így nem tértünk rá vissza.
Nyugodtan lehet Kamilla, ha nektek ez tetszik. Ő úgy nevezte el a gyerekét (már ha, mert lehet, h ott is nyomásgyakorlás volt és emiatt gondolja, h akkor most rajta a sor), ahogy akarta.
Kb az összes névnek van jelentése és nagy százalékuknál ez egyértelmű is. Ilyenek a beszélő nevek, mint pl a Kamilla is. Nekem alapból nem tetszenek, de pont a Kamilla az egyik kivétel. Azt a nevet add, ami neked tetszik.
Anyóst hogy hívják amúgy?
Engem Virágnak hívnak. Akkor én mit szóljak? Anyum mesélte, hogy amikor megszülettem, és az egyik dedipapának elmondták, az volt a válasza hogy "hát volt ilyen nevű tehenem"... -.-
Egyébként annak nevezzétek aminek ti akarjátok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!