Anyósom beszólt, hogy a Kamilla név az nem név, hanem az egy gyógynövény és miért nem adunk normális nevet majd a Babának. Szerintetek igaza van? Még a Lilla név is szóba került, bár a férjem szerint az meg túl egyszerű bár belemenne.
A Lilla NEKEM jobban tetszik, és azt adnám, de mivel ez nem az én gyerekem, és főleg nem anyósé, így sok boldogságot a kis Kamillának. ;)
A mi nevünk se tetszett a nagyszülőknek, 3 évébe telt a legcsökönyösebbnek, de végül mind elfogadták. :)
Ebben a helyzetben anyós véleményét nyugodtan kezelnénk annak megfelelően, ami: vagyis véleményként, nem pedig abszolút igazságként.
Ő úgy gondolja, mi meg máshogy, mi döntünk, vétójoga pedig nincs, pont.
A konkrét kérdés kapcsán fogjuk rám, hogy elfogult vagyok: az egyik kislányt a csaladunkban éppen Kamillának hívják. Még senki nem hüledezett azon, hogy ez nem is név, hanem inkább dicséreteket kapnak a szülők a különleges, szép, könnyen kimondható és megjegyezhető név miatt.
Nekem 'Lilla' név is tetszik, szerintem frappáns, elegáns, nem is túl gyakori, de azért nem annyira extra hangzású, hogy képtelenseg legyen puskázás nélkül megjegyezni.
Az általam eddig megismert "gyermek Lillák" szépek és talpraesettek, a felnőtt verziók pedig kedvesek és jó fejek. Ez pedig részemről egy hülye általánosítás, de itt most véleményeket kértél, úgyhogy bátorkodtam elmondani.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!