Idős korodban elvárnád, hogy a gyereked ápoljon, vagy idősek otthonába mennél?
16-os válaszolónak:
Simán kijelentem, ugyanis fájdalmasabb lenne az, hogy teher vagyok, mint az, hogy bemegyek egy idősek otthonába.
Ápolni annak van ideje az idős rokonait, aki nem dolgozik. 8 óra munka mellett egy magatehetetlen idős embert vagy egy arzheimerest nem lehet egyedül hagyni.
Mi ezért kerestünk anno mamámnak egy otthont, ahol szakképzett ápolók voltak vele/velük 24 órán keresztül. Ha beleszámoljuk az utazást is, akkor napi 10 órát simán egyedül lett volna, ami nem olyan vicces, tekintve hogy az utolsó 1 évben már a családtagjait sem ismerte meg és esténként megpróbált "hazaszökni".
Szóval én is otthonba mennék ha úgy alakulna, nem várnám el, hogy a gyerekeimnek rámenjen az élete az ápolásomra.
10
Bizony!
Mindkettő visszatért a Dontól is. Nagyanyám meg 98 évesen még szemüveg nélkül hímzett és öntözte egyesével vödörrel és bádogbögrével a paprikapalántákat! - aztán elesett és 1-2 hét sem volt hátra. Gyógyszert soha nem szedett - csak 90 felett valamit egy szemet naponta a gyomrára.
Nagyapám meg nálunk az agyvérzés után háromszor is újra megtanult járni - de sajnos visszaesett mindig idővel. Konkrétan 90 évesen éhségsztrájkba kezdett, mi pedig nem erőltettük, végelgyengült mellettünk. Kürtös volt a seregnél, a tüdeje és a szíve szerintem bármeddig bírta volna.
24!
"Mi mind a négy nagyszülőnket elgondoztuk otthon. Ha nem tesszük, jóval előbb halnak meg. Már betegek voltak, de így 8-10 évet még éltek velünk. Különben a kórházban jó eséllyel max. 3-4 hónapot éltek volna. (jóindulatú becslés)"
"
6 - betegek voltak.
Amíg nem vagyok beteg, addig nem kell ápolnia senkinek.
Vagy rosszul látom, de nálunk 90-100 évet éltek a nagyszülők és mindvégig aktívak voltak, amíg nem érte agyvérzés vagy combnyaktörés őket."
"10
Bizony!
Mindkettő visszatért a Dontól is. Nagyanyám meg 98 évesen még szemüveg nélkül hímzett és öntözte egyesével vödörrel és bádogbögrével a paprikapalántákat! - aztán elesett és 1-2 hét sem volt hátra. Gyógyszert soha nem szedett - csak 90 felett valamit egy szemet naponta a gyomrára.
Nagyapám meg nálunk az agyvérzés után háromszor is újra megtanult járni - de sajnos visszaesett mindig idővel. Konkrétan 90 évesen éhségsztrájkba kezdett, mi pedig nem erőltettük, végelgyengült mellettünk. Kürtös volt a seregnél, a tüdeje és a szíve szerintem bármeddig bírta volna."
Látod ez a baj a kamuzassal, nem tudod észben tartani mit írtál....
29
Nagyapám agyvérzés után...szerintem az betegség. Szóval jó 10 évet nálunk volt.
Másik nagyapámat nem részleteztem, ő nem volt teljesen magánál agyilag az utolsó 6-8 évben.
Nagyanyámat meg valóban azért kellett főként magunkhoz vennünk, mert kétszer is bementek hozzá a romák és körbeállták, amíg átnézték a házat - de, ha ehelyett betesszük kórházba, biztos lehetsz benne, hogy a kis gyomorbántalma, amire rendszeresen gyógyszert szedett (talán beteg volt?) 1-2 hónap alatt megöli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!