Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Idős korodban elvárnád, hogy...

Idős korodban elvárnád, hogy a gyereked ápoljon, vagy idősek otthonába mennél?

Figyelt kérdés
2020. aug. 4. 11:50
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
83%

16-os válaszolónak:

Simán kijelentem, ugyanis fájdalmasabb lenne az, hogy teher vagyok, mint az, hogy bemegyek egy idősek otthonába.

2020. aug. 4. 12:38
 22/40 anonim ***** válasza:
80%
#16: Ez érthető az öregek részéről. Viszont 1. nagyon sok öreg képtelen viselkedni, nem egy helyről hallottam már, hogy lepusztítják a lakást, mert semmi nem érdekli őket, folyamatosan ugráltatnak mindenkit, zsarolnak, olyan idős férfi is volt, akit a saját lánya képtelen volt elviselni, mert az öreg folyamatosan köpködött náluk is mindenfelé. Tisztelet a kivételnek, mert olyanokat is ismerek. De amikor pl. nagyapám is elkezd szürcsölni meg csámcsogni, akkor még nekem is felfordul a gyomrom, pedig nem vagyok finnyás. Ha egyik nap kitakarítasz, másnap már megint egy rakást koszt hord ki a szőnyegre a szobájából, mert amikor kiveszi a műfogsorát, a ragasztót papír zsebkendőbe dörzsöli bele, a zsebkendőből ráhullik a ruhájára, onnan kihozza a szőnyegre. A szobában eszi a kekszet, vagy bent morzsál szét, vagy azt is kihozza. 2. Ha az idős szülő gyerekei dolgoznak, nem várhatja el tőlük, hogy adják fel a saját életüket. Sokaknak nincs pénzük arra, hogy a szülő(k) mellé gondozót fogadjanak, ráadásul olyan embert sem találni, aki napi 24 órában valaki mellett van. Az oké, hogy mondjuk megfőz az öregnek valaki, elmosogat, kitakarít, de aztán hazamegy, és az öreg ott marad egyedül. És mi van, ha rosszul lesz? Ha segítségre van szüksége?
2020. aug. 4. 12:38
 23/40 anonim ***** válasza:
85%

Ápolni annak van ideje az idős rokonait, aki nem dolgozik. 8 óra munka mellett egy magatehetetlen idős embert vagy egy arzheimerest nem lehet egyedül hagyni.

Mi ezért kerestünk anno mamámnak egy otthont, ahol szakképzett ápolók voltak vele/velük 24 órán keresztül. Ha beleszámoljuk az utazást is, akkor napi 10 órát simán egyedül lett volna, ami nem olyan vicces, tekintve hogy az utolsó 1 évben már a családtagjait sem ismerte meg és esténként megpróbált "hazaszökni".

Szóval én is otthonba mennék ha úgy alakulna, nem várnám el, hogy a gyerekeimnek rámenjen az élete az ápolásomra.

2020. aug. 4. 12:39
 24/40 anonim ***** válasza:
52%

10

Bizony!

Mindkettő visszatért a Dontól is. Nagyanyám meg 98 évesen még szemüveg nélkül hímzett és öntözte egyesével vödörrel és bádogbögrével a paprikapalántákat! - aztán elesett és 1-2 hét sem volt hátra. Gyógyszert soha nem szedett - csak 90 felett valamit egy szemet naponta a gyomrára.

Nagyapám meg nálunk az agyvérzés után háromszor is újra megtanult járni - de sajnos visszaesett mindig idővel. Konkrétan 90 évesen éhségsztrájkba kezdett, mi pedig nem erőltettük, végelgyengült mellettünk. Kürtös volt a seregnél, a tüdeje és a szíve szerintem bármeddig bírta volna.

2020. aug. 4. 12:44
 25/40 Metionin ***** válasza:
83%
Nem lesz gyerekem de egyébként nem várnám el senkitől, hogy erre áldozza az idejét. Vannak emberek, akiknek ez a munkája, ők választották, kapnak érte fizetést, nem a családtagokat kell szivatni. Ha úgy érzem majd, hogy önellátásra képtelen vagyok, bevonulok egy megfelelő intézménybe.
2020. aug. 4. 12:53
 26/40 anonim ***** válasza:
21%

24!

"Mi mind a négy nagyszülőnket elgondoztuk otthon. Ha nem tesszük, jóval előbb halnak meg. Már betegek voltak, de így 8-10 évet még éltek velünk. Különben a kórházban jó eséllyel max. 3-4 hónapot éltek volna. (jóindulatú becslés)"

"

6 - betegek voltak.

Amíg nem vagyok beteg, addig nem kell ápolnia senkinek.

Vagy rosszul látom, de nálunk 90-100 évet éltek a nagyszülők és mindvégig aktívak voltak, amíg nem érte agyvérzés vagy combnyaktörés őket."

"10

Bizony!

Mindkettő visszatért a Dontól is. Nagyanyám meg 98 évesen még szemüveg nélkül hímzett és öntözte egyesével vödörrel és bádogbögrével a paprikapalántákat! - aztán elesett és 1-2 hét sem volt hátra. Gyógyszert soha nem szedett - csak 90 felett valamit egy szemet naponta a gyomrára.

Nagyapám meg nálunk az agyvérzés után háromszor is újra megtanult járni - de sajnos visszaesett mindig idővel. Konkrétan 90 évesen éhségsztrájkba kezdett, mi pedig nem erőltettük, végelgyengült mellettünk. Kürtös volt a seregnél, a tüdeje és a szíve szerintem bármeddig bírta volna."

Látod ez a baj a kamuzassal, nem tudod észben tartani mit írtál....

2020. aug. 4. 12:53
 27/40 anonim ***** válasza:
85%
Beteg idős embert ápolni szakmunka. Amíg nincs baj, az nem "ápolás", hanem segítségnyújtás, támogatás, amit naná, hogy megadnék a szüleimnek, nem is kérdés. Ápolni viszont nem ápolnám őket, és nem azért, mert egy rohadék vagyok, akit nem érdekelnek a szülei, hanem mert nem ez a szakmám, ráadásul a gyerekükként nem is tudnék objektíven hozzáállni, pl ha szúrni kéne, vagy ott van a pelenkázás, mégiscsak jobb, ha azt olyasvalaki végzi, aki előtt nem lennének annyira szemérmesek. És ugyanígy gondolkodom magamról is, én inkább szakápolót szeretnék, ha idős koromban olyan állapotban leszek. De az én családomban az idősek kifejezetten megtiltották, hogy a gyerekeik odaköltözzenek vagy feláldozzák túl sok idejüket, például özvegy nagyapám utolsó évére, amikor már nagyon gyenge volt, ápolót fogadott magának, erre volt külön félretett pénz, és anyáékat csak heti egy látogatásra kérte. Szóval nálunk a családban ez kb "hagyomány", és én is így gondolkodom.
2020. aug. 4. 13:04
 28/40 anonim ***** válasza:
19%

26

Hol látsz ellentmondást?

2020. aug. 4. 13:12
 29/40 anonim ***** válasza:
0%
Mondjuk ott, hogy először azt írod, a kórházban pár hónapjuk lett volna - a második kommentedben azt írod betegek voltak- az utolsóban meg már semmi bájuk nem volt soha.
2020. aug. 4. 13:14
 30/40 anonim ***** válasza:
89%

29

Nagyapám agyvérzés után...szerintem az betegség. Szóval jó 10 évet nálunk volt.

Másik nagyapámat nem részleteztem, ő nem volt teljesen magánál agyilag az utolsó 6-8 évben.

Nagyanyámat meg valóban azért kellett főként magunkhoz vennünk, mert kétszer is bementek hozzá a romák és körbeállták, amíg átnézték a házat - de, ha ehelyett betesszük kórházba, biztos lehetsz benne, hogy a kis gyomorbántalma, amire rendszeresen gyógyszert szedett (talán beteg volt?) 1-2 hónap alatt megöli.

2020. aug. 4. 13:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!