Legtöbb anyuka miért keneyzeteti el gyerekeid?
Mert sokan összekeverik a szeretetet és a kényeztetést. Azt hiszik, attól lesznek jó szülők, ha kényeztetik. Nem attól. Szeretni kell a gyereket, hogy érezze, de a kenyeztetessel ellenkező hatást ér el minden szülő.
Természetesen itt nem arra gondolok, hogy a nagyi kétnaponta palacsintákat süt az unokának, hanem arra, hogy bármit kiejt a száján a gyerek, azonnal teljesül.
Nekem is van gyerekem. Tudja, hogy minden vágya nem fog teljesulni, legalábbis azonnal biztos nem. Azt is tudja, hogy ez az ő érdeke.
Elmeseltem neki egy esetet ami a családban történt. Elkényeztetett fiúcska felnőtt, de az ő élete nem úgy alakult, hogy a korábbi eletszinvonalat tudta volna tartani, amit megszokott. Beleorult. Öngyilkos lett.
Ésszel kell csinálni mindent. A gyereknevelest főleg.
Nem kaptam annak idején 14 évesen kismotort, pedig szerettem volna.
Autót sem, ami szintén minden vágyam volt.
Saját ingatlant és nyaralót is magamnak kellett megteremtenem.
Ezek lettek volna a luxuscikkek.
Pincérkedtem egyetem mellett, ami utáltam, ráadásul - a közhelyekkel ellentétben - semmit nem adott személyiségfejlődésben, nem lettem jobb ember. Legfeljebb azt kaptam, hogy megerősödött az elhatározás: a vendéglátóiparban szeretnék majd tevékenykedni.
Ismerem az érzést, hogy milyen gyerekként, amikor hívnak fesztiválozni, nyaralni, pizzázni, de nincs miből.
A gyerekem nem éli ezt át, megfogadtam, amikor megfogant.
Megkapja a cipőt, kismotort, telefont, bármit, amit akar.
Azt a hülyeséget is el kell felejteni, hogy "nem tanulja meg a pénz értékét".
Pontosan én nem voltam vele tisztában fiatalon, mert mindent be akartam pótolni, amikor elkezdtek nőni a bevételeim: százezres cipő, erőn felül autó, minden nap étterem, stb.
A fiamnak, aki nem nélkülözik, sokkal természetesebb a pénzügyi szemlélete.
Nem attól lesz valaki jó ember, mert nem kap otthonról segítséget.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!