Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek érdemes fent...

Szerintetek érdemes fent tartani a látszatot a családi béke miatt?

Figyelt kérdés
Apám tipikus mérgező szülő aki sokkal több szenvedést hozott az életemben mint pozitív dolgot. Én szívem szerint már nagyon rég nem is tartanám vele a kapcsolatot de a család többi tagja még abban a hülyeségben nevelkedett hogy mindegy mit csinált valaki ellened ha rokonod, akkor is el kell viselned mert rokon és a vér kötelez. Így valahányszor osszevesztunk és nem beszéltünk mindig én voltam szidva amiért haragszok. Alapvetően úgy gondoltak nekem van igazam de hát akkor is mit gondolok én hogy haragot tartok és nem beszélek vele. Most komolyan én vagyok rosszul bekotve? Szerintetek jopofiznom kellene vele és elviselni csak azért hogy mindenki más elégedett legyen?
2020. júl. 22. 17:17
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Így van. Ez a mérgező szülő dolog nem ujkeletu csak régen erről nem lehetett beszélni mert amikor még nem volt ilyen a szociális hálózat valóban csak a gyerekre számíthatott a szülő ezért beléjük nevelték hogy akkor is kiszolgald a szuleidet ha ők egy darab szarkent kezeltek. Nagyon jó példa erre mamám akinek az anyja világ életében gyűlölte őt, megkeseritette az életet és most oregsegukben mégis gondozza pedig a boszorkányban egy csepp hála sincs. De a neveltetese miatt nem tudja beadni egy szociba, amit érdemelne.
2020. júl. 22. 17:56
 12/25 anonim ***** válasza:
92%
Igen, jobban ki voltak a családtagok szolgáltatva egymásnak sajnos. Ép ésszel fel nem tudom fogni, amikor egyes nem túl intelligens egyedek ezt az időszakot sírják vissza.
2020. júl. 22. 17:58
 13/25 anonim ***** válasza:
17%
Azért ahol egy embernek van baja, én megkérdezném a többieket is.
2020. júl. 22. 18:03
 14/25 A kérdező kommentje:
Megkerdezheted. Azt mondanak hogy hát igazam van "de hát akkor is csak az apám". Már hányok ettől a szovegtol.
2020. júl. 22. 18:05
 15/25 anonim ***** válasza:
94%
Én a kedves jóindulatúan beleszólogató rokonokkal is simán minimalizálnám a kapcsolattartást, ha nem képesek tiszteletben tartani a döntéseimet. Ez is undorító, aljas viselkedés és nem tűrném senkitől. Inkább vesszünk össze és ne is álljunk szóba egymással, addig is nyugi van.
2020. júl. 22. 18:13
 16/25 anonim ***** válasza:
3%

"7es,mindenki örül hogy neked tökéletes szüleid vannak "

Nekem, és feltehetően a 7-esnek sincsenek tökéletes szüleink, de hidd el, te sem vagy az és messze vagy tőle.

Itt minden szülő mérgező és minden gyereknek igaza van :D

2020. júl. 22. 19:45
 17/25 anonim ***** válasza:
10%

"Igen, jobban ki voltak a családtagok szolgáltatva egymásnak sajnos. "

Most is ugyanúgy. Pénzért lehet megvenni dolgokat, mint eddig is. Semmi változás ebben.

Amúgy te is leszel szülő, és hidd el, messze leszel a tökéletestől, még ha annak is érzed magad, a gyereked nem fogja.

2020. júl. 22. 19:50
 18/25 A kérdező kommentje:
Függetlenül attól hogy ki tökéletes ki nem és kiben mennyi hiba van,.. Komolyan van aki úgy gondolja hogy muszáj tartani a kapcsolatot valakivel aki megkeseriti az életed csak azért mert csaladtag?
2020. júl. 22. 19:54
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

Na azért manapság jóval több szó esik a gyerekek jogairól, azért ez nagyon nem így volt bő száz évvel ezelőtt.

Egyébként tudtommal itt senki nem a tökéletességről beszélt, nem tudom, miért kell szándékosan tévútra terelni a beszélgetést. Mérgező emberekről volt szó (aki akarja, az tudja, mit jelent ez a szó, aki meg nem, az direkt félreérti) és arról, hogy meg lehet-e szakítani egy ilyennel a kapcsolatot akkor is, ha az illető a családtagod. Más dolog az, ha valaki hibázik, és más dolog az, amikor a másik csak leépít és képtelenség vele normális kapcsolatot fenntartani (és nem, az ilyennel nagyon nem csak egy embernek van baja, az ilyen ember teher a munkahelyén és a családjában is).

2020. júl. 22. 19:56
 20/25 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező: dehogy kell! 1-2 troll akad az ilyen kérdések alatt mindig, akik szándékosan viszik félre a beszélgetést ilyen közhelyekkel, holott egyértelmű, hogy nem apró hibákról van szó.
2020. júl. 22. 19:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!