Szerintetek érdemes fent tartani a látszatot a családi
béke miatt?
11/25 A kérdező kommentje:
Így van. Ez a mérgező szülő dolog nem ujkeletu csak régen erről nem lehetett beszélni mert amikor még nem volt ilyen a szociális hálózat valóban csak a gyerekre számíthatott a szülő ezért beléjük nevelték hogy akkor is kiszolgald a szuleidet ha ők egy darab szarkent kezeltek. Nagyon jó példa erre mamám akinek az anyja világ életében gyűlölte őt, megkeseritette az életet és most oregsegukben mégis gondozza pedig a boszorkányban egy csepp hála sincs. De a neveltetese miatt nem tudja beadni egy szociba, amit érdemelne.
Igen, jobban ki voltak a családtagok szolgáltatva egymásnak sajnos. Ép ésszel fel nem tudom fogni, amikor egyes nem túl intelligens egyedek ezt az időszakot sírják vissza.
2020. júl. 22. 17:58
Azért ahol egy embernek van baja, én megkérdezném a többieket is.
2020. júl. 22. 18:03
14/25 A kérdező kommentje:
Megkerdezheted. Azt mondanak hogy hát igazam van "de hát akkor is csak az apám". Már hányok ettől a szovegtol.
Én a kedves jóindulatúan beleszólogató rokonokkal is simán minimalizálnám a kapcsolattartást, ha nem képesek tiszteletben tartani a döntéseimet. Ez is undorító, aljas viselkedés és nem tűrném senkitől. Inkább vesszünk össze és ne is álljunk szóba egymással, addig is nyugi van.
2020. júl. 22. 18:13
"7es,mindenki örül hogy neked tökéletes szüleid vannak "
Nekem, és feltehetően a 7-esnek sincsenek tökéletes szüleink, de hidd el, te sem vagy az és messze vagy tőle.
Itt minden szülő mérgező és minden gyereknek igaza van :D
2020. júl. 22. 19:45
"Igen, jobban ki voltak a családtagok szolgáltatva egymásnak sajnos. "
Most is ugyanúgy. Pénzért lehet megvenni dolgokat, mint eddig is. Semmi változás ebben.
Amúgy te is leszel szülő, és hidd el, messze leszel a tökéletestől, még ha annak is érzed magad, a gyereked nem fogja.
2020. júl. 22. 19:50
18/25 A kérdező kommentje:
Függetlenül attól hogy ki tökéletes ki nem és kiben mennyi hiba van,.. Komolyan van aki úgy gondolja hogy muszáj tartani a kapcsolatot valakivel aki megkeseriti az életed csak azért mert csaladtag?
Na azért manapság jóval több szó esik a gyerekek jogairól, azért ez nagyon nem így volt bő száz évvel ezelőtt.
Egyébként tudtommal itt senki nem a tökéletességről beszélt, nem tudom, miért kell szándékosan tévútra terelni a beszélgetést. Mérgező emberekről volt szó (aki akarja, az tudja, mit jelent ez a szó, aki meg nem, az direkt félreérti) és arról, hogy meg lehet-e szakítani egy ilyennel a kapcsolatot akkor is, ha az illető a családtagod. Más dolog az, ha valaki hibázik, és más dolog az, amikor a másik csak leépít és képtelenség vele normális kapcsolatot fenntartani (és nem, az ilyennel nagyon nem csak egy embernek van baja, az ilyen ember teher a munkahelyén és a családjában is).
2020. júl. 22. 19:56
Kérdező: dehogy kell! 1-2 troll akad az ilyen kérdések alatt mindig, akik szándékosan viszik félre a beszélgetést ilyen közhelyekkel, holott egyértelmű, hogy nem apró hibákról van szó.
2020. júl. 22. 19:57
Kapcsolódó kérdések: