Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek érdemes fent...

Szerintetek érdemes fent tartani a látszatot a családi béke miatt?

Figyelt kérdés
Apám tipikus mérgező szülő aki sokkal több szenvedést hozott az életemben mint pozitív dolgot. Én szívem szerint már nagyon rég nem is tartanám vele a kapcsolatot de a család többi tagja még abban a hülyeségben nevelkedett hogy mindegy mit csinált valaki ellened ha rokonod, akkor is el kell viselned mert rokon és a vér kötelez. Így valahányszor osszevesztunk és nem beszéltünk mindig én voltam szidva amiért haragszok. Alapvetően úgy gondoltak nekem van igazam de hát akkor is mit gondolok én hogy haragot tartok és nem beszélek vele. Most komolyan én vagyok rosszul bekotve? Szerintetek jopofiznom kellene vele és elviselni csak azért hogy mindenki más elégedett legyen?
2020. júl. 22. 17:17
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
96%
Erre az a megoldás, hogy elköltözöl, és akkor nem kell jópofiznod.
2020. júl. 22. 17:21
 2/25 A kérdező kommentje:
Elkoltoztem már csak sajnos úgy néz ki nem elég messzire :/
 3/25 anonim ***** válasza:
98%

nem kell fenntartani

és amit írtál, az nem "családi béke", hanem egy puskaporos hordó

4/25 A kérdező kommentje:
Hát ki hogy értelmezi. A család szerint ez a béke ha mindenki eltur mindent a másiknak.
2020. júl. 22. 17:26
 5/25 anonim ***** válasza:
97%

Nem, nem kellene. Apukád megszokta higy bárkivel tehet rosszat úgyse lesz következménye. Plusz ideje hogy magadra is gondolj ne csak arra higy ők mit mondanak.

Egy szülőt nem jogosítja fel mindenre az a tény higy még csinálta a gyereket. Nézd meg hány sérült ember van az elb.ott gyerekkor miatt. Mondjuk nem tudom hogy nálatok mi volt a helyzet, mennyire komoly dolog miatt haragszol rá, de ha tudod hogy igazad van akkor szerintem ne te kérj bocsánatot. Ha nem szól hozzád legyen. A leírtakbol gondolom ezt nem is bánnád.

2020. júl. 22. 17:29
 6/25 anonim ***** válasza:
97%
Megszakítasz minden kapcsolatot és akkor te sem szenvedsz tovább és a béke is meglesz.
2020. júl. 22. 17:36
 7/25 anonim ***** válasza:
11%

Mérgezőszülő sztori 734. rész

Érdekes, itt mindenki szülője mérgező, és minden gyerek tökéles.

2020. júl. 22. 17:39
 8/25 A kérdező kommentje:
7es,mindenki örül hogy neked tökéletes szüleid vannak akik nem csesztek el az életedet. Igen, valóban a kevés szerencsés közé tartozol.
2020. júl. 22. 17:44
 9/25 anonim ***** válasza:
97%

Ez az a generáció (mai harmincasok), akik már nem tűrnek tovább. Régen is sok "mérgező" szülő volt. Kérdezd meg anyukádat, hogy hány ismerőse csak elviselte a szüleit vagy rokonait, mert így kell és kész. Az idősebb generáció nagy része nem szereti a rokonait, csak a hagyomány miatt mennek és, hogy legyen pletyka alap. Sok idős hetvenesek (nagyanyáink) még mindig úgy gondolják bármit megtehetnek a gyermekükkel, mert kötelességük szeretni a szüleiket.

A fiatal generáció, akik már könnyebben lelépnek másik városba vagy országba, azok nem fogják tűrni, és miért is tennék? Ha albérletben is, de tudnak önálló saját életet élni és nem osztoznak a nagy házon, mint régen volt szokás.

2020. júl. 22. 17:50
 10/25 anonim ***** válasza:
93%
A vér nem kötelez semmire, ez az egyik legnagyobb baromság, amit a birka társadalom valaha kitalálhatott. Senki se választja meg, hogy hova szülessen, miért kellene hát mindent eltűrnöd? Igenis vannak korlátok, amiket mindenkinek be kell tartania, tudatosan visszaélni a másikkal holmi biológiára hivatkozva pedig marhára gusztustalan. Nálunk is ez volt, nagymamám azt szerette volna, ha én mindent eltűrök anyámnak, ő is tűrt szó nélkül, majd amikor a dolgok több évtized után jobban elfajultak, mint korábban bármikor, akkor jött nekem sírni, hogy mennyire igazam volt végig, de ő nem akarta elhinni, meg ő békét akart minden áron. Hát, nem érte meg...
2020. júl. 22. 17:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!