Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Manapság népszerű ingatlant...

Manapság népszerű ingatlant venni a gyereknek?

Figyelt kérdés
Egyre többet hallom hogy lakást kap a gyerek fiatalon. A mi időnkben ez még nem volt szokás. Hogy álltok a témához? A ti ismerettségi körötökben is elfogadott hogy a gyerek lakást kap?
2020. júl. 22. 11:59
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
100%

A dédszüleim is a szüleik által tudtak építkezni. A nagyszüleim is kaptak telket a szüleiktől és segítettek az építkezésben. A szüleimnek is segítettek a szüleik, amikor összeházasodtak és otthont kerestek.

Amikor én is külön szerettem volna költözni, szintén a saját szüleim segítettek a vásárlásban.

Azt az összeget, amit albérletre vagy hitelre költenénk, a párommal minden hónapban félre rakjuk és szeretnénk pár év múlva hitellel ingatlant venni belőle. Kiadjuk és később jó lesz majd a mi gyerekünknek is.

Szóval náluk generációk óta ez a szemlélet, hogy segítjük elinditani a következő generációt.

Pályakezdőként szerintem mindig is nehéz volt előre lépni, úgyhogy én jó dolognak tartom ezt.

De természetesen nem evidens, a párom szülei pl albérletben élnek és elképzelhetetlen lett volna, hogy segíteni tudjanak a páromnak. Attól még nem rossz szülők szerintem.

Ez nem divat kérdése. Nem mindegy, hogy milyenek az anyagiak és milyen az ember gondolkodása.

Van olyan barátnőm, akinek milliókat keresnek havonta a szülei, mégsem segítették elindulni és albiban él. Van ilyen is.

2020. júl. 22. 17:06
 22/23 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem népszerűség kérdése. Ha a szülő megteheti, akkor vesz ingatlant a gyerekének, hogy ne a csupasz seggével induljon el az életben és ne egy albérletre dolgozzon vagy a hitelére. Legalabbis nálam így a normális, én elkezdtem félretenni, hogy mire annyi idős lesz a gyerek, el tudjam indítani az életben és ne kelljen annyit szívnia, mint anno nekünk.
2020. júl. 23. 09:40
 23/23 anonim ***** válasza:
100%

Sosem értettem az olyan embereket, mint az előző oldalon volt valaki, hogyha megtehetné se venne a gyerekének.

Én szeretem a családom és jót akarok nekik. Ha megtehetem, hogy gyűjtsek az évek során ilyen célra, akkor miért ne tenném?

Egyáltalán nem olyan bulis huszonévesen pályakezdőként nettó 150 ezret keresni, úgy, hogy egy átlag albérlet rezsivel ennél több. És akkor még nem ettél meg nem költöttél semmire.

Egyértelműen látszik a tendencia, hogy a fiatal párok pl nem tudnak gyereket vállalni. Mert egyrészt nem is engedik az albérletekbe, másrészt meg nincs olyan anyagi biztonságuk, hogy egyáltalán szóba jöhessen a dolog.

Miért nézném, hogy küszködik minden hónapban a gyerekem és Tomi egy idegen zsebét, ha tudnék neki segíteni?

Sosem volt célom az elkényeztetés szülőként, de az alapvető lakhatas szerintem nem luxus dolog. Nyilván nem fizetném a felnőtt gyerekem nyaralását a párjával meg hasonlók, mert ezeket már meg kéne tudni oldania a fizetéséből. Ha nem megy, akkor tenni érte, új munkát keresni vagy jobban spórolni, lemondani az extra dolgokrol stb.

De lakhatásban segíteni teljesen más kategória szerintem. Én nem tudom elképzelni, hogy ne gondoljak erre miközben nő felfele és ne tegyek félre neki. Sokkal könnyebb nekem x év munkatapasztalat után félre rakni évekig havi szinten valamennyit erre a célra.. Pályakezdőkent, albi fizetés mellett nem nagyon tudnak félre rakni a mai fiatalok. Ha megszakadnak sem tudnak sokan. A mai ingatlan árakat elnézve az önerőt is piszok nehéz összeszedni albi fizetés mellett.

Úgyhogy én őszintén nem értem, hogy aki megteheti miért nem segít a saját gyerekének.

Persze nagyon sokan nem tehetik meg, mert maguk is küszködnek a mindennapokban. De itt nem rájuk gondoltam.

2020. júl. 23. 16:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!