Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Manapság népszerű ingatlant...

Manapság népszerű ingatlant venni a gyereknek?

Figyelt kérdés
Egyre többet hallom hogy lakást kap a gyerek fiatalon. A mi időnkben ez még nem volt szokás. Hogy álltok a témához? A ti ismerettségi körötökben is elfogadott hogy a gyerek lakást kap?
2020. júl. 22. 11:59
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
21%

Még ha meg is tehetném-de nincs igy-akkor sem tennék alá egy lakást.

Sosem fogja az ilyen ember megtanulni azt, hogy minek mi az értéke. Minden természetessé válik az ilyennek, és ha beüt egy nemzetközi krach, és veszti mindenét, az elsők között az ilyen emberekből kerülnek ki az öngyilkosok. Sose tudnak felállni önerőből az ilyenek. Pont azért mert minden alájuk van tolva.

2020. júl. 22. 12:41
 12/23 anonim ***** válasza:
91%
Akinek van pénze, az vesz a gyerekének, ez mindig is így volt. Talán csak az ismeretségi köröd cserélődött le tehetősebbekre, és ezért tűnik úgy neked, hogy "manapság".
2020. júl. 22. 12:42
 13/23 anonim ***** válasza:
82%
Nem nevezném ezt népszerű dolognak, mert nyilván az anyagiaktól függ, hogy a szülő ezt megteheti-e. Hiába akar a szülő lakást venni, mert az a népszerű, ha nincs rá keret. Amúgy persze, ismerek ilyet. Szerintem tök jó dolog, ha a szülő megteheti, és próbál a gyerekének segíteni elindulni az életben. Persze tudom, hogy sokan azt gondolják, hogy ez így nem jó, mert a gyerek alá mindent odatolnak a szülők. De szerintem ha a szülő megteheti, akkor tök jó dolog, ha tudja így támogatni a gyerekét. Amúgy a környezetemben, mint ahogy a kedves hármas válaszoló is említette, elég gyakori az, hogy a szülők azért vesznek a lakást a gyereküknek, mert ő másik városban tanul, és ha az ember megteheti, akkor jobban megéri lakást venni, mint az albérletet fizetni. Jobban ki lehet jönni belőle anyagilag, mert ha többszobás a lakás, akkor esetleg a gyerek kiadhatja a másik szobát, vagy valami.
2020. júl. 22. 12:45
 14/23 anonim ***** válasza:
79%

"Még ha meg is tehetném-de nincs igy-akkor sem tennék alá egy lakást.

Sosem fogja az ilyen ember megtanulni azt, hogy minek mi az értéke. Minden természetessé válik az ilyennek, és ha beüt egy nemzetközi krach, és veszti mindenét, az elsők között az ilyen emberekből kerülnek ki az öngyilkosok. "

Ez mekkora hülyeség, már ne is haragudj... a válságok idején sosem azok az ismerőseim vannak/voltak gondban, akik már rendelkeztek saját lakással a szüleik révén, hiszen nekik legaább erre nem volt gondjuk, hanem pont azok, akik albérletben vagy hitellel megterhelt lakásokban éltek, hiszen nekik akkor is elő kellett teremteni azokat a havi tízezreket, ha nem volt hol dolgozni.

2020. júl. 22. 12:45
 15/23 anonim ***** válasza:
16%
Semmit nem értettél abból amit írtam, csak minden betűmbe próbálsz belekötni ostoba módón. Mielőtt írsz-előbb nem árt ha gondolkodsz. Már ha van mivel.
2020. júl. 22. 12:49
 16/23 anonim ***** válasza:
80%

Szerintem annyiban különböznek maximum a régi idők a jelentől, hogy akkoriban inkább építkezni volt szokás. (Értsd ha a fiú betöltötte a 20-22 éves kort, már ki volt ásva az alap a háznak, ha volt barátnője, ha nem). Most sokkal inkább venni tudnal a legtöbben, mivel már nagyon be vannak építve a települések.

(Városban értelemszerűen lakást vettek mindig is.)

De a lényeg ugyanaz: aki tud, segít építeni, vagy venni, akinek nem futja rá, az pedig másképp támogatja a csemetét.

És a két tábor mindig meg lesz, hogy "elmúlt 18 álljon a sarkára" és a másik, de szerintem nem kell azt irigyelni, akinek tudnak segíteni a szülei. Úgy is mindenki tudja magában, hogy miért dolgozott meg ő maga és miért a szülei.

2020. júl. 22. 12:50
 17/23 anonim ***** válasza:
86%

Aki anyagilag megteheti, az áltában vesz vagy legalább ad bele.

Manapság nehezebb lakáshoz jutni a fiataloknak, mint mondjuk a kommunizmusban. Egy csomó öreglánynak onnan van az utcánkban szép nagy kertes háza, hogy a bányász férj szinte ingyen kapott építési területet és a többiekkel közösen építkeztek. Így könnyű.

Most meg 50 éves koráig fizesse az ember a lakáshitelt a balkáni fizetéséből. Sokkal nagyobb arányban nőnek az árak, mint a fizetések.

2020. júl. 22. 12:52
 18/23 anonim ***** válasza:
84%
A munkahely sem olyan biztos, mint régen.
2020. júl. 22. 12:53
 19/23 anonim ***** válasza:
71%

#14 Az egy olyan probálkozás volt, hogy álcázuk előnyösnek a nagyon hátrányos dolgot.

Meg, hogy bölcs és jószándékúnak mutassa magát, a hülye másokat lesz@ró.

Munkások többsége egyszerűen nem tudja támogatni kellően a gyerekét. :(

2020. júl. 22. 12:55
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
Igen, akik meghtehetik azoknal nepszeru, nem egy ilyen csaladot ismerek. Én meg itthon xopok mert annyi pénzt keresek hogy az albérletet meg a rezsit kifutná, és maradna talán még 20 ezrem egy hónapban, de az is kérdéses. Igaz, örüljek hogy engem még nem dobták ki otthonrol, igaz, 11-es? Mert az normálisabb.
2020. júl. 22. 13:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!