Az rendben van, ha édesanyám állandóan úgy hivatkozik rám, amikor vele egykorúakkal beszélget, hogy "a gyerek"?
Engem kicsit zavar, bevallom. Jeleztem is neki többször, de falra hányt borsó. Még nála élek, ez igaz, mivel nappali tagozatos egyetemista vagyok, tehát nincs annyi önálló bevételem, amennyiből albérletet fizethetnék (nem is szeretné, hogy erre "szórjam a pénzt", mikor van saját lakásunk is), illetve párom sincs, akivel össze tudnék költözni. 22 éves vagyok egyébként.
Jogos kérés a részemről, hogy használja inkább a nevemet, amikor rólam beszél, vagy a jelenlegi élethelyzetemet tekintve normális, amit csinál? Lehet, hogy ez egy szimpla szülői szokás, és negyvenes fejjel, saját családdal is "a gyerek" maradok majd neki?
A kérdésedből nekem az tűnik ki, hogy van benned egy kényszer, hogy megmutasd te már nem vagy gyerek, erre utal az is, hogy előre szabadkozol, amiért itthon laksz pedig senkinek nincs joga megvetni téged ezért, főleg, úgy, hogy tanulsz. Én úgy érzem, hogy te magadban valahol a veled egykorú már dolgozó, különélő embereket felnőttebbnek tartod még ha ésszel tudod is, hogy ennek nincs realitása.
Szerintem téged a gyerek megszólitás azért zavar mert ezzel is azt akarod elérni, hogy mindenki lássa, hogy te már felnőtt vagy nem egy kis gyerek.
Szerintem elősször magadban tedd rendbe ezt a kérdést, véleményem szerint aki magában tudja, hogy mos mt minden oke,önálló élete van és önálló döntéseket hoz azt nem zavarja egy megszolitas mert otthon id lakhat egy felnőtt és külön is egy gyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!