Van itt olyan anya, aki nem szereti (/nem tudja szeretni) a gyerekét?
Kérdező!
"csak probléma vagy az életemben", "miért ver veled az Isten?", "ebédet kellett volna csinálni, nem téged"
Ilyeneket mondtak talán mindenkinek, amikor valami probléma volt vele. Nekem is. Mégsem mondanám, hogy nem szeretett az anyám.
Persze nem jó dolog, ha az embernek azt mondják, hogy "Apád inkább sámlit csinált volna, annak legalább lenne valami haszna!" de ezerszer jobb, mintha vert volna.
Neked boldog babavárást kívánok és ne aggódj, fogod szeretni a gyereketeket! Legfeljebb annyi lesz - mivel a negatív példa is példa - hogy ezerszer meg fogod gondolni, hogy dühösen is mit mondjál neki.
Kérdező (#6): "Most várjuk az első kislányunkat a férjemmel, és rettegek attól, hogy mi lesz, ha olyan leszek mint anyám" Mivel rettegsz, biztosan figyelsz/figyelni fogsz arra, hogy ne olyan legyél. Ez jó, csak ne ess túlzásba! Az, hogy ezen stresszelsz a szülés alatt, az nem jó, mert a várandós anya stressze tényleg kihat a gyerekre.
Érdemes lenne terápiára menned. Vannak kimondottan a kismamákkal foglalkozó pszichológusok. Egy ismerősöm is járt kb. egy éven át a szülés utáni depressziója miatt, és kinőtte azt a baját, mára rutinos, kétgyerekes anyuka.
"Lehet, hogy fiút vártak és te lány lettél. Vagy nagyon fiatalon szült, az öcsédnél már felkészültebb volt." Ez szinte biztosan benne van. Vagy öcsédet sem szerette/ti?
De, az öcsémet szerette. Azt nem tudom, hogy fiút szerettek volna vagy lányt, viszont annyira már nem volt fiatal anyám.
24 éves volt amikor születtem, 2 éve házasok voltak apámmal, 6 éve dolgozott anyám, volt már egy családi házunk is, szóval viszonylag jó körülmények közé születtem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!