Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Van itt olyan anya, aki nem...

Van itt olyan anya, aki nem szereti (/nem tudja szeretni) a gyerekét?

Figyelt kérdés
Név nélkül vagyunk, úgyhogy csak őszintén.

2020. júl. 13. 16:10
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
82%
Én nem tudtam soha szeretni. Nem dobtam el magamtól meg próbáltam nem éreztetni vele de egyszerűen nem ment. Pedig mindenki azt mobdta hogy ez egy csoda meg a szokásos szöveg aztán megszületett és semmi.
2020. júl. 13. 16:50
 12/38 anonim ***** válasza:
17%

Kérdező!

"csak probléma vagy az életemben", "miért ver veled az Isten?", "ebédet kellett volna csinálni, nem téged"

Ilyeneket mondtak talán mindenkinek, amikor valami probléma volt vele. Nekem is. Mégsem mondanám, hogy nem szeretett az anyám.

Persze nem jó dolog, ha az embernek azt mondják, hogy "Apád inkább sámlit csinált volna, annak legalább lenne valami haszna!" de ezerszer jobb, mintha vert volna.

Neked boldog babavárást kívánok és ne aggódj, fogod szeretni a gyereketeket! Legfeljebb annyi lesz - mivel a negatív példa is példa - hogy ezerszer meg fogod gondolni, hogy dühösen is mit mondjál neki.

2020. júl. 13. 16:50
 13/38 anonim ***** válasza:
98%
Rengeteg ilyen nő van. Ők általában a társadalmi és családi nyomás, elvárás hatására szülnek. Sokkal jobban tisztelem azokat a nőket, akik önként vállalt gyermektelenségben élnek, mert tudják, hogy a szülői lét nem nekik való életforma.
2020. júl. 13. 16:59
 14/38 anonymousreview60 ***** válasza:
95%

Kérdező (#6): "Most várjuk az első kislányunkat a férjemmel, és rettegek attól, hogy mi lesz, ha olyan leszek mint anyám" Mivel rettegsz, biztosan figyelsz/figyelni fogsz arra, hogy ne olyan legyél. Ez jó, csak ne ess túlzásba! Az, hogy ezen stresszelsz a szülés alatt, az nem jó, mert a várandós anya stressze tényleg kihat a gyerekre.

Érdemes lenne terápiára menned. Vannak kimondottan a kismamákkal foglalkozó pszichológusok. Egy ismerősöm is járt kb. egy éven át a szülés utáni depressziója miatt, és kinőtte azt a baját, mára rutinos, kétgyerekes anyuka.

"Lehet, hogy fiút vártak és te lány lettél. Vagy nagyon fiatalon szült, az öcsédnél már felkészültebb volt." Ez szinte biztosan benne van. Vagy öcsédet sem szerette/ti?

2020. júl. 13. 16:59
 15/38 A kérdező kommentje:

De, az öcsémet szerette. Azt nem tudom, hogy fiút szerettek volna vagy lányt, viszont annyira már nem volt fiatal anyám.

24 éves volt amikor születtem, 2 éve házasok voltak apámmal, 6 éve dolgozott anyám, volt már egy családi házunk is, szóval viszonylag jó körülmények közé születtem.

2020. júl. 13. 17:03
 16/38 anonim ***** válasza:
71%
Sok van. De ide csak a vérengző szájú tökéletes magyar anyàk írnak, akik mind a 96 kilójukkal kiállnak a gyerek-kultusz mellett.
2020. júl. 13. 17:06
 17/38 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy nem olyan lettél, mint amilyet elképzelt. De úgy gondolom, hogy erre soha nem fogsz választ kapni. Nagyanyám is mindig elmondott minden semmirekellőnek, meg hogy olyan vagyok, mint az apám (anyámék elváltak), meg amikor már majdnem sírtam, akkor azt mondta, hogy úgy nézek, hogy ölni tudnék. 10 éves voltam akkor. Mindig azon gondolkodtam, hogy miért nem szeretnek, sokszor sírtam is, ha egyedül voltam. Csak felnőttként jöttem rá, hogy csak rajtam tudta levezetni a feszültséget, de nyilván ez nem vigasztalt.
2020. júl. 13. 17:14
 18/38 anonim ***** válasza:
100%
Hát figyelj én is maholnap 24 vagyok de egyáltalán nem hiányzik az életembe egy gyerek. Lehet hogy “úgy maradt” és mindenki nyomatta hogy hiszen ház van férj van munkaviszony van, igenis akkor meg kell szülni mert milyen dolog már az hogy megvan minden és csak kényeskedik.. ha így volt, meg tudom érteni hogy inkább kolonc és probléma és szabadságától megfosztó voltál mint várva várt gyermek. Én anyám is ilyen volt, egyszer megkérdeztem egy jobb pillanatában, miért döntöttek úgy hogy gyerek kell. Idézem: “apádnak tökmindegy volt én meg már untam magam, meg mamádék is folyton hajtogatták” - na ez lettem én. Sose volt a viszonyunk hu de jó, esküszöm azóta vállalható mióta nem lakók otthon, mintha konkrétan két különböző nő lenne az anyám, az egyik 18 éves koromig a másik meg onnantól egy teljesen másik ember. Öcsém 5 év múlva született, akkor azt hajtogatta folyton, hogy beütött neki a kisbabázós ösztön, apa már nem akart másodikat, mire közölte vele hogy akkor megoldja magának de ő bizony babázni fog. Na öcsémmel mint kismajmok lógtak egymáson, nagy szimbiózisban. Mikor apával valamiben egyet értettünk, gyakori kép volt anyám hisztije amint a kisgyerek öcsémet öleli magához, hogy gyere fiacskám téged senki nem akart csak én (én sem akartam tesót). Őszintén csodálom hogy egyébként laza 15 év alatt sikerült rendezni öcsémmel a kapcsolatot, nem volt egyszerű innen indulva. Te a gyermekedet várod, szeretnéd, szereted, valószínűleg sosem leszel olyan mint anyud. Tudom hogy kegyetlen nagy tüske marad amíg élsz, de próbáld elfogadni, hogy nem mindenkinek és nem minden élethelyzetben öröm a gyerek, akkor se ha (látszólag) “minden megvan hozzá”
2020. júl. 13. 17:15
 19/38 anonim ***** válasza:
42%
Nemrég megint raktak egy babát az inkubátorba. Szerinted?
2020. júl. 13. 17:29
 20/38 anonim ***** válasza:
88%
Hát az én gyerekem kamasz, annak minden negatívumával és rengeteg extra nehézséggel. Időnként nagyon nehéz szeretni
2020. júl. 13. 17:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!