Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért viselkedik anyám így?...

Miért viselkedik anyám így? És mit tudnék tenni?

Figyelt kérdés

Mindig ha valamit kér, hogy csináljak meg, én megcsinálom (porszivozás, mosás, takarítás stb) illetve minden nap elmosogatok.

De mindig azt kapom utána, hogy egész nap itthon döglök, és nem csinálok semmit. Nem tudom mit csináljak. Szerinte mindent szarul csinálok. És hogy csak eltart. Apámtól havonta kapok 80ezret. Ebből veszem magamnak a dolgaimat. Sőt, elég gyakrori, hogy amikor elküld közértbe, vagy nagybevásárlásra, akkor a sajátomból fizetem.

Naponta kétszer eszek, akkor se túl sokat.

Szóval összességében nem kell sokat költenie rám.

Gondoltam majd szeptemberbe elkezdek dolgozni, hiszen nem keres olyan rosszul anyám, hogy sietnem kéne dolgozni. Plusz tudom, hogy hiába lenne fizetésem, azt akarná, tegyem el. Amíg nővérem itt lakott, tőle se kért el pénzt.

Hogy tudnék leülni vele beszélni, hogy fáj amit csinál? Hogy folyton segítek neki, de ő ezt észre se veszi, és csak a hibát látja minden tettemben?

2020. júl. 12. 13:38
 1/8 anonim ***** válasza:
33%

"Mindig ha valamit kér, hogy csináljak meg, én megcsinálom (porszivozás, mosás, takarítás stb) illetve minden nap elmosogatok." Ez alap, főleg hogy se nem dolgozol, se nem tanulsz-miért kell kérvényt benyújtani érte?

"Gondoltam majd szeptemberbe elkezdek dolgozni, hiszen nem keres olyan rosszul anyám, hogy sietnem kéne dolgozni." De, kéne ha nem tanulsz. Nem élősködni mert nincs kedved dolgozni.

"Hogy tudnék leülni vele beszélni, hogy fáj amit csinál? Hogy folyton segítek neki, de ő ezt észre se veszi, és csak a hibát látja minden tettemben?" És ő hogy magyarázza el hogy amit te segítségnek vélsz az alap, és hogy neki fáj hogy kihasználod?

2020. júl. 12. 13:49
 2/8 Kerdesekkel teli ***** válasza:
38%

Keres nelkul is segits neki, vedd ki a reszed a hazimunkabol, ne kelljen mindenre megkerni, magadtol is vedd eszre a teendoket.

Valamint ulj le vele, es nyiltan mondd el neki ezeket, hogy mik bantanak, hogyan tudnatok megoldani ezt..

ha semmi javulas, menj el dolgozni, szedd ossze magad, tegyel felre, es allj a sajat talpadra, ne legyel lehuto..ne hasznald ki a sajat csaladod

2020. júl. 12. 13:59
 3/8 anonim ***** válasza:
32%

"Gondoltam majd szeptemberbe elkezdek dolgozni, hiszen nem keres olyan rosszul anyám, hogy sietnem kéne dolgozni."

Az Isten tartson távol engemet egy ilyen nőtől!

33F, havi nettó: 520.000)

2020. júl. 12. 14:00
 4/8 anonim ***** válasza:
35%

"egész nap itthon döglök, és nem csinálok semmit"

Ebben lehet valami...

Keresel munkát?

2020. júl. 12. 14:26
 5/8 anonim ***** válasza:
87%

"engemet"

"havi nettó: 520.000"

Na ilyenkor támad kedvem igazán felkötni magam...

2020. júl. 12. 14:28
 6/8 Thispain ***** válasza:
50%

#1 #2 Attól, hogy ez az alap elvárás az anyja részéről, nem feltétlenül kéne rágalmaznia a kérdezőt azzal, hogy semmit sem csinál. Az egyébként igaz lehet viszont, hogy az anyja valóban nem neveli, hanem csak "eltartja" őt.

Én a kérdező helyében egyébként, ha anyám azt mondja, hogy szarul csinálok meg mindent, egyrészt, visszakérdeznék, hogy miért kér meg ezekre akkor, emellett megkérném arra is, hogy mutasson meg mindent, hogyan kell jól csinálni. Emellett, ha tudom, hogy jól csinálok valamit, és azt is tudom, hogy anyukám csak lehúzás céljából értékeli alul a munkámat, mindent ráhagynék, és csak gyakorlás céljából csinálnék meg dolgokat néha-néha, és nem érdekelne onnantól, hogy lustának nevez.

2020. júl. 12. 14:29
 7/8 anonim ***** válasza:
"Az egyébként igaz lehet viszont, hogy az anyja valóban nem neveli, hanem csak "eltartja" őt." Dolgoznia kellne már. Mit is kéne még elviselnie az anyjának a lébecoláson kívül?
2020. júl. 12. 17:00
 8/8 Thispain ***** válasza:

#7 Ki mondta, hogy el kell viselnie bármit is?

Egyébként megítélésem szerint a viselkedése miatt mindent.

2020. júl. 12. 21:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!