Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy váljak le 30 évesen az...

Hogy váljak le 30 évesen az anyámról érzelmileg ?

Figyelt kérdés

Anyámnak pszichés betegsége van és nem lehet magára hagyni különben iszik, gyógyszerezi magát, vagy hülyeséget csinál, ezzel úgy mond érzelmileg zsarolva vagyok, csak nem mondja ki nyíltan.

Harminc éves vagyok és nem merek már elmenni sehova, elköltözni meg főleg nem, mert ha már egy éjszakára is elmegyek valahova, hívogat, hogy miért nincs vele foglalkozva, merre voltam, aggódott értem. Én ezt már nem bírom, szeretnék családot, elköltözni innen, de magára meg nem akarom hagyni, mert életképtelen 55 évesen. Felelősséget nem vállal semmiért, magát nem tudja eltartani és mindig a betegsége mögé bújik, ki van nyalva a feneke minden nap.

Ja egyébként el szokott engem mondani mindennek, lusta vagyok, miért nincs párom, úgy sem fogok kelleni senkinek stb, van, hogy anyáz... de ha nem vagyok otthon rögtön jön nyalizni, hogy ez a betegsége miatt van, hogy ilyeneket mond nekem és ne haragudjak.

Jelenleg szingli vagyok de úgy érzem ez is az oka, nem merném senkinek se bemutatni. Szégyenlem is kicsit, hogy ilyen anyám van.

Hogy lehetne érzelmileg leválni róla úgy, hogy ne legyen bűntudatom ?

Egyébként kis koromban sem foglalkozott velem érzelmileg nem kaptam tőle sok szeretetet .

Köszi ha eddig elolvastad, és ha válaszolsz akkor is!

2020. júl. 11. 19:50
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
annyi törődést adj vissza amennyit kaptál tőle, ha nem foglalkozott veled akkor nem tartozol semmivel
2020. júl. 11. 19:52
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy érdemes lenne felkeresned egy szakembert.

Illetve még ajánlanám Mérgező szülők c. könyvet.

2020. júl. 11. 19:57
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

"annyi törődést adj vissza amennyit kaptál tőle, ha nem foglalkozott veled akkor nem tartozol semmivel"

Pontosan. Én már rég otthagytam volna és élném az életem min. pár száz kilométerre tőle.

2020. júl. 11. 20:00
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszi a könyvajánlást, még ma elolvasom! A másik meg, hogy örülök, hogy észrevettem ezeket, de így is biztos vagyok benne, hogy sok munka lesz amíg ezeket helyre rakom magamban, így is sok a kár már. Már kezdem magamon észrevenni a jeleket, hogy a mentális egészségem rovására megy. Nem voltak huszas éveim hanem az aggódással telt el .
2020. júl. 11. 20:20
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Anyád felnőtt ember, te meg nem vagy a gyámja. Ha tényleg mentálisan beteg, kárt tesz magában, akkor gyámság alá lehetne/kellene helyeztetni aztán be lehet adni valamilyen intézménybe, ahol ilyen betegekkel foglalkoznak. Ha pedig nem annyira rossz a helyzet, csak egyszerűen kellemetlen, ahogy viselkedik veled, akkor ki kell lépned az életéből és kész. Nem kötelességed felelősséget vállalni érte. Az érzelmi zsarolást pedig nem kell hagyni. Csak akkor van ereje, ha foglalkozol vele. Ha lepereg rólad, előbb-utóbb abba fogja hagyni. A helyén kell kezelni az ilyet, nem szabad teret engedni neki.
2020. júl. 11. 20:21
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Erre nincs varázsmondat, pszichológusra van szükséged.

Én a "Benned rejlő gyermeknek otthonra kell találnia c. Könyvet ajánlom. A mérgező szülők a felismerésre jó, ez pedig a te belső munkádat segíti elég gyakorlatiasan. Az már nagy dolog, hogy felismerted, hogy nem kéne bűntudatnak lennie. Menj tovább ezen az úton, sok erőt kívánok!

2020. júl. 11. 20:33
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a hozzászólást és a könyv ajánlót, szeretek olvasni úgy hogy nekem ez nagy segítség!
2020. júl. 11. 20:42
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Életed harmadát már elintézte, villámgyorsan költözz el tőle, válj le róla, választanod kell: vagy te, vagy ő. És ő nem jó ember, szóval nem érdemli meg a törődést. Készülj rá, hogy lesz öngyilkossági kísérlet, meg minden, hogy továbbra is magához láncolva szívhassa a véred.
2020. júl. 11. 20:51
 9/10 anonim ***** válasza:
91%

anyukád egy nárcisztikus nő,akit ha magadba nézel te sem hagysz ott szívesen.

Nézegess a youtubon a nárciscoach-tol erről szóló videokat. Ha megérted a működését, szépen leválsz róla. Szoritok!

2020. júl. 12. 07:26
 10/10 anonim ***** válasza:
67%
Sok pszichológia válasz... Hagyd a fenébe főni a levében.. Első 2 hónapban az utolsó sz.r leszel.. Hogy nem vele foglalkozol. Kicsit kinyillik a szeme. Ha szeret keresni fog úgy is.
2020. júl. 12. 11:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!