Mit tehetnék ez ügyben?
Figyelt kérdés
Gyakori probléma ugye az, hogy a családon belül a gyerekek nem éppen vannak meg jól az apával (az ellenkező esetre most nem vagyok kíváncsi). Az én apám folyton terrorizál lelkileg. Akárhogy igyekszem rendes lánya lenni, azzal a félelemmel, hogy soha ne okozzak neki csalódást, ő figyelembe se veszi, és csak azt keresi, mikor köthet belém. Viszont van amikor nagyon boldog, és félek akkor vele örülni, mert nem tudom, hogy mikor fordul megint hirtelen velem szembe. Tudom, 20 évesen már nem igazán kellene a szüleimmel laknom, ha nem bírom, de egyszerűen még nem tudok itthonról elköltözni. Az apám sosem ütött meg, de úgy érzem, lelkileg kapok legalább annyira erős ütéseket, mint más fizikailag. Pedig én sose voltam rosszul nevelve, mégis úgy érzem, megfolyt (képletesen). Én mindig igyekeztem neki megfelelni, de ő mégis mindig visszalök, és nem csoda, ha rettegek a közelében lenni. Nem tudom, hogyan érezhetném magam jobban. Segítsetek! Ti hogyan kezelnétek ezt a helyzetet? És legyetek szívesek, a sértő, bántó megjegyzéseket hanyagoljátok. Ne írjatok se az apámra se rám egy rossz szót, mert én nem azért írtam ezt ki, hogy mást megalázzatok. Én megoldásokat szeretnék, mert ezt már nem bírom sokáig.2020. júl. 9. 11:22
11/15 A kérdező kommentje:
9.-nek: Ahhoz képest többször hallok róla, mint kellene.
10.-nek: Még nem tudok.
2020. júl. 9. 12:27
12/15 anonim 

válasza:

Ülj le vele szembe, és beszélgessetek el. Őszintén, mondd el amit itt írtál. Ha szeret, megértő, és változni fog. Kérdezd meg tőle, hogy mit vár el tőled, hogy ott laksz. Pl:segítség, pénz beadása a rezsibe stb. Majd közöld vele, hogy te egy felnőtt vagy. S legyen szíves úgy is kezelni.
14/15 anonim 

válasza:

Amit te megfelelesi kenyszernek erzel az az apukad reszerol nem erzekelheto. Nem megfelelni akarsz hanem apadat a rajongoid kozt tudni. Igazabol semmi olyan tulajdonsagod nincs ami apadat erdekelne. Te egyeniseg vagy es apad szempontjabol hulyesgeket csinalsz. Ki akarsz tunni apukad meg azt szeretne latni hogy valami ertelmes elfoglaltsagod legyen.
15/15 A kérdező kommentje:
14.-nek: Nem értek veled egyet. Egyáltalán nem akarom, hogy az apám a "rajongóim" között legyen, én már annak is örülnék, ha hagyna levegőt venni. Igaz, hogy szeretném elnyerni a szeretét, mert hát, mint a lánya, jól esne, ha nem folyton a hibáimat látná meg, hanem pozitívan ösztönözne, de ez nem azt jelenti, hogy mindenképpen rajongania kellene értem. Nyilván ha apám tudná ezt, ő is érzékelné, hogy valami nincs rendben, de sajnos ezzel nincs tudatában, és hiába próbálnám ezt vele megértetni, nem fogná fel, mert egyszerűen nem. Amúgy... Kösz 13. válaszoló.
2020. aug. 6. 17:16
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!