Mit tehetnék ez ügyben?
Figyelt kérdés
Gyakori probléma ugye az, hogy a családon belül a gyerekek nem éppen vannak meg jól az apával (az ellenkező esetre most nem vagyok kíváncsi). Az én apám folyton terrorizál lelkileg. Akárhogy igyekszem rendes lánya lenni, azzal a félelemmel, hogy soha ne okozzak neki csalódást, ő figyelembe se veszi, és csak azt keresi, mikor köthet belém. Viszont van amikor nagyon boldog, és félek akkor vele örülni, mert nem tudom, hogy mikor fordul megint hirtelen velem szembe. Tudom, 20 évesen már nem igazán kellene a szüleimmel laknom, ha nem bírom, de egyszerűen még nem tudok itthonról elköltözni. Az apám sosem ütött meg, de úgy érzem, lelkileg kapok legalább annyira erős ütéseket, mint más fizikailag. Pedig én sose voltam rosszul nevelve, mégis úgy érzem, megfolyt (képletesen). Én mindig igyekeztem neki megfelelni, de ő mégis mindig visszalök, és nem csoda, ha rettegek a közelében lenni. Nem tudom, hogyan érezhetném magam jobban. Segítsetek! Ti hogyan kezelnétek ezt a helyzetet? És legyetek szívesek, a sértő, bántó megjegyzéseket hanyagoljátok. Ne írjatok se az apámra se rám egy rossz szót, mert én nem azért írtam ezt ki, hogy mást megalázzatok. Én megoldásokat szeretnék, mert ezt már nem bírom sokáig.2020. júl. 9. 11:22
1/15 anonim 

válasza:

Kérdezd meg édesanyádat, hol volt akkor amikor apádnak a grabancát el kellett volna csípnie, a veled való viselkedése miatt, és miért hagyja ezt a kritikán aluli helyzetet, hogy egyáltalán ilyen kialakuljon szülő és gyermeke között.
2/15 anonim 

válasza:

1+ 2 évesen, ilyen Magyar gazdasági helyzet mellett mint ami az országban van, miért is nem kéne neked otthon laknod 20 évesen, addig amíg meg nem ismered a jövendőbeli társadat?
4/15 anonim 

válasza:

Szedd össze a gondolataid, és kozold apaddal. Ha elobe nem megy akkor írj levelet neki
5/15 A kérdező kommentje:
Első válaszolónak: Anyám nem nagyon tud mit tenni, az apám a "főnök" a családban, őszintén szólva nem is nagyon szeretném, ha beleavatkozna ebbe, akármilyen furán hangzik.
Második válaszolónak: Értem én, hogy mellém akarsz állni, de nem ez volt a problémám lényege. 20 évesen, főleg egyetem nélkül, azért már az ember kezd valamit magával, nem? Főleg ha nem érzi jól otthon magát.
2020. júl. 9. 11:37
6/15 A kérdező kommentje:
4.-nek: Nem igazán van szavam apám ellen. Ezért lenne jobb már inkább elköltöznöm, de érzem, hogy addig már nem fogom kibírni, vagy nem tudom. Ezért írtam ezt ide ki, hátha valaki tud nekem tanácsot adni.
2020. júl. 9. 11:41
8/15 A kérdező kommentje:
7.-nek: Csak a nagymamám él, apám anyja, velünk egy házban, de őszintén szólva, neki aztán végképp nem mesélnék erről.
2020. júl. 9. 11:56
10/15 anonim 

válasza:

Szerintem költözz külön, lakótársakkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!