Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A barátom arab, hogy mutassam...

A barátom arab, hogy mutassam be itthon?

Figyelt kérdés

Rendes, jól szituált, itt nőtt fel Európában (Londonban), szóval nem ilyen menekült típus, aki 3 hete fürdőkádat sem látott. Viszont a bőre sötétebb, meg látszik, hogy nem egy skandináv típus.

Még sosem volt barátom, ezért alapból nem tudom, hogy kéne bemutatnom, de ez a "probléma" még nehezít is rajta... Főleg, mert van egy barátnőm, aki szinte csak arabokkal van/volt együtt és a szüleim mindig ki vannak rajta, hogy egyszer azt a lányt biztos egy árokban találják meg, meg hogy a szülei ezt hogy engedhetik stb.

Nálunk ez nem alkalmi dolog, 5 hónapja együtt vagyunk.

2020. júl. 8. 12:34
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
38%
A sok terrorista, meg balhésról mindig kiderül, hogy tízen - huszon éve Európában élnek. Aztán robbant egyet Berlinben...
2020. júl. 8. 13:16
 12/28 anonim válasza:
32%
Nem jó választás. Most még kedves...
2020. júl. 8. 13:22
 13/28 anonim ***** válasza:
83%
Hát, ha a gyerek az átlagtól eltérő partnerrel jár, ezt nem árt a bemutatás előtt megemlíteni a szülőknek még jóval a bemutatás előtt. Nekem nincsenek előítéleteim, nem vagyok rasszista, elfogadom a homoszexualitást is, de nyilván kiülne az arcomra a döbbenet, ha a lányom hirtelen egy agyontetovalt vagy fekete fiuval, esetleg egy lánnyal jönne haza, mondván ő az új partner.
2020. júl. 8. 13:24
 14/28 anonim ***** válasza:
88%
Az én szomszédom lánya összejött az egyetemen egy arab pasival. A szülők nagyon örültek neki. Apuka állandóan dicsekszik vele. Persze ebben lehet, hogy az is közrejátszik, hogy a csávónak még a bőre alatt is pénz van :-).
2020. júl. 8. 13:27
 15/28 anonim ***** válasza:
90%

Lehet itt ostobázni azokat akik előítéletesek, teszem hozzá nekem a legtöbb diplomás ismerősöm is előítéletes, tehát relatív ki az ostoba /aki nem ért egyet velem, ugye?/

Szerintem érhető, és normális hogy bizonyos népcsoportokkal kapcsolatban előítéletesek az emberek, vagy azért mert nem ismerik őket (ez épp elég ok) vagy azért mert nagyon jól ismerik őket.

Én is ugyan így látom, viszont nekem általánosban és középiskolában is voltak arab osztálytársaim, normálisak, és rendesek voltak, ma is azok. /szírek egyébként/

Velük kapcsolatban sosem voltak előítéletem, őket kedveltem, de nem ismerhetek meg minden arabot/bevándorlót, hogy mindet kedveljem, így senki ne várja el tőlem,hogy a terrortámadások után ne legyenek előítéleteim.

Azt javasolnám,hogy szólj a szüleidnek, hogy szeretnéd bemutatni a barátod, viszont tudják előre, hogy milyen származású, mesélj nekik sok jót róla, ha épeszű emberek a szüleid nem fognak elzárkózni a találkozástól.Ha meg "hülyék" akkor úgysem tudsz velük mit csinálni.

2020. júl. 8. 14:18
 16/28 anonim ***** válasza:
57%

Azta rohadt, mennyi agymosott van itt.

Felejtsük el a határt. Itt Magyarországon, nekem arabokkal csak jó tapasztalatom van.

Nektek van rossz tapasztalatotok vele itthon, vagy csak a TV2 híradóból toljátok?

Kérdező, inkább töröltesd a kérdést, mert ennek semmi értelme.

A szüleidnek el lehet szépen magyarázni, hogy előbb ismerjék meg, utána nyugodtan ítéltessenek.

2020. júl. 8. 14:27
 17/28 anonim ***** válasza:
83%

Tényleg itt tartunk?

Amúgy meg lobbizás van, hogy fogadjuk el a másik embert.

Attól mert valakinek más a vallása és barnább a bőre, csak hajóban jöhet és a görögöknél szállhat partra? Onnan meg gyalog jött. Vagy teveháton.

Mert amúgy itthon olyan kevés olyan dolgot hallani ami családon belüli erőszakról szól és szittya magyar csinálta?!

Ez bőrszín vagy vallásfüggő?

2020. júl. 8. 14:41
 18/28 anonim ***** válasza:
68%

17: Sajnos nagyon be vagyunk etetve a gyűlölködéssel, de ez jön mindenhonnan (Média, Internet..)

Mindennek van alapja, de nem szabad ráhúzni mindenkire. Értelmes, bizonyos IQ-val rendelkező ember ilyet nem tesz.

2020. júl. 8. 14:56
 19/28 anonim ***** válasza:
76%
Hát én nem Magyarorszagon élek és itt nálunk sok a bevándorló mindenhonnan. Arabok is vannak. Náluk kedvesebb, segítőkészebb, udvariasabb emberekkel még nem találkoztam. Biztosan vannak kivételek is, mint ahogy a magyarok kozott is vannak eszementek - erre is több példát tudnék írni úgy, hogy összesén két magyar él a közvetlen környezetemben
2020. júl. 8. 15:06
 20/28 anonim ***** válasza:
79%

Amikor Tunéziában voltunk, erről kérdeztünk egy taxist, amire ő elsírta magát, hogy elítélik a népét a terroristák miatt, holott ők nem azok, és nem tehetnek róla hogy vannak köztük nem normálisak. Szívszorító volt.

Nyaralásunk alatt nagyon rendesen viselkedtek velünk, a gyerekeket egyenesen imádják.

2020. júl. 8. 15:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!