Apám lelkileg tönkre tesz mit kéne tennem?
10 leszel... Huh! Ez kicsit hihetetlen azok után, ahogy írsz, sokkal érettebbnek gondolnám, aki ilyenekről így tud írni. De ez így van, akkor amit írtam az még kicsit odébb van, ám elkezdődött.
Nagyon fontos, hogy ne csak egy felnőtt legyen az életedben ilyenkor. És nem anyudra gondolok, hanem olyanra, akivel a háztartáson kívül van kapcsolatod és nevelésedben részt vesz. Legyen ez egy tanár, vagy egy nagyszülő. Az ő nézeteiket kérd ki bizonyos témában. Jót tesz, ha nem csak egyoldalú a vélemény, amit egy gyerek kap.
Ezen felül legyenek barátaid. Nem kell sok, de 2-3 ember, akivel tudsz ökörködni és komoly dolgokról is beszélni. Ne árasszad el a gondjaiddal, mert nem szeretik az emberek, de kérdésed merül fel, pl, hogy kövér vagy és hogy mit lehet ezzel csinálni, az igenis jó dolog a felnőttekkel és a baverokkal is megbeszélni. De a gyerekeknél csúfolódás is lehet belőle, ezért nem közvetlenül kérdezném, hanem úgy, hogy "mit gondoltatok, mi számít kövérnek?".
Legyen hobbid, legyen rend az életedben (a szobában, és ha ott rendet tudsz tenni, rendet fogsz tudni tenni az élet többi részén is.)
Magadat a tegnapi énedhez hasonlítsad és ne mások jelenéhez. Azaz ne mások legyenek azok a képek, amiknek meg akarsz felelni, hanem magadat fejlesszed.
És találj valamit, amiben jó vagy.
Apa én lehet nem vagyok egy vékony lány, de kivételesen jó vagyok fogalmazában / súlylökésben / zabhegyezésben / vers írásban / bringázásban / túrázásban / rendrakásban / házi munkában való segítésben / angol nyelvtanulásban / film és vers elemzésben / mások megértésében.... (most csak mondtam néhány független dolgot)...
És hozzá teszed : szeretném, ha ezt az oldalamat is ismernéd, nem csak a hibaimat.
A világ máshogy fog megítélni, mint az apád, akkor látod, hogy nem kell mindent komolyan venni, amit az öreg mond, mert nem csak az ő véleménye létezik és nem tévedhetetlen. Ez egy gyerek életében fontos!
Ha még van túlsúlyod, akkor első körben az étkezésen kell változatni, amiben a szülőknek van első körben felelősségük. De lehet kérni segítséget háziorvostól és a tesi tányártól (ha ért a testneveléshez). Másod sorban a napi mozgás segít ebben, főleg a kajálás utáni, akár csak 10 perces séta. Ebben a testnevelés tanár tud leginkább segíteni.
én is csatlakozok azokhoz akiknek az apja nem épp az apaságra lett teremtve :)
a kiskorom rémálom volt...be voltam határolva apám túlzott agresszivítása és alkoholizása miatt
anyám egyéb problémái miatt észre sem akarta venni, hogy elromlott a házasságuk
3 éve egy hosszadalmas válás után elváltak útjaink
kezdtem becsavarodni mert senkivel nem tudtam beszélni a problémámról
majd egy fiú észre vette hogy összetörtem ő emelt fel és azóta sokkal jobban vagyok
és nagyon remélem hogy minden rendben lesz veled
innen is nagyon sok kitartást♡
Mindenképp menj el pszichològushoz. Ha most nem dolgozol rajta, később is ki fognak jönni azok a problémák, amiket egy ilyen apakép ill hibás családszerkezet okoz. Az identitásod, önbecsülésed, nőiséged, ill a férfiakhoz valò viszonyod látja kárát. A depresszió sem játék, bár látom, még mindig van, aki itthon elbagatellizálja, de nem véletlen van Magyarországon sem ennyi alkesz és depressziós. Magátòl nem múlik, de rosszabbodhat, ha az alapproblémával nem foglalkoznak.
Ezeket nem lehet "figyelmen kívül hagyni" ahogy az első kommentelő odavetette
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!