Hogy reagálnál arra, ha egy rokon pszichés betegnek állítana be téged mások előtt?
Pár napja történt. Nem értem oda egy esküvőre időben, sajnos közbejött valami, így kicsit (kb 5-10 percet) csúsztunk a templomi szertartásról. Anyám is a vendégek közt volt, ő már ott volt a többiek közt. Felhívott engem a szertartás kezdetekor, mondtam, hogy pár perc, és ott vagyunk, de egyébként sem vagyok nagy vallásos, úgyhogy annyira nem ragaszkodom a templomhoz, majd megvárom őket kint vagy a bejáratnál, ha más megoldás nem marad.
Véletlenül nem nyomta ki a telefont, majd hallottam, hogy egyből az egyik vendégnek azt ecseteli, hogy nekem pszichés problémáim vannak a templomoktól, és ezért nem fogok bemenni, mert "szorongás tör rám a templomokban meg ilyesmi helyeken".
Teljesen kiakadtam. Üvöltve hívtam fel, hogy ezt azonnal tegye jóvá, de csak "ja-ja"-zott nekem, majd letette a telefont. Nem hajlandó beszélni róla, teljesen leégetett ki tudja hány ember előtt, ki tudja, milyen hírem terjed majd ezek után. Haza sem merek menni, senki szeme elé nem merek kerülni ezek után. Ki tudja, másoknak miket mond rám a hátam mögött?!
Ti hogy viselkednétek ezek után? Úgy tesz, mintha én reagálnám túl, és mintha semmi rosszat nem tett volna. Csak szerintem több ez a soknál?

Pöppet túlreagálod szerintem. Ha valaki rákérdez, megmondod, hogy dehogy, anyád valamit félreértett.
Amúgy szerintem pont, hogy kimenteni próbált (csak gázul), feltézelezem, úgy érezte, ciki a késés egy esküvőről. És a "lányom nem tud pontosan érkezni helyett" a "lányom nem akar bejönni a templombát" ő jobb verziónak gondolhatta.
Ekkora balhét, hogy ordibálsz, meg nem mersz hazamenni, semmiképp nem ér meg a dolog.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!