Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Titeket zavarnék? (bővebben...

Titeket zavarnék? (bővebben lent!)

Figyelt kérdés
Csendes, visszahúzódó, zárkózott, szégyenlős, félénk (egy szóval: önbizalomhiányos) lány vagyok. Ritkán szólalok meg. Anyukám párját ezek nagyon zavarják, már annyira, hogy nem képes elviselni pár napig. Főképp a hangerőmmel van baja. Szerinte nem normális, ha valaki halkabban beszél mint az átlag.

2020. jún. 21. 19:15
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Próbáltam nyitni féle, de ha rá vagyok kényszerítve, akkor nem megy. Ennyit tudtam, de úgy látszik ez nem elég.😐
2020. jún. 21. 21:06
 12/17 anonim ***** válasza:
75%
Figyelj, ha átlagosan hangos lennél, akkor az zavarná. Szerintem a jelenléted zavarja, és kell, hogy valamibe belekössön rajtad. Szerintem a viselkedésed vagy hangerőd vagy nem zavaró, vagy ha tényleg mondjuk nem hallja, amit mondtál, de jóindulatú, akkor kedvesen mondja, hogy pl. "Ismételd meg kicsit hangosabban, nem hallottam." Vagy biztatgatna, hogy legyen több önbizalmad. Mit gondol az a majom, hogyha majd jól beléd köt meg beszólogat, majd megnő attól az önbizalmad? Anyukádnak mondd el négyszemközt, hogy a párjának ez a viselkedése csak még jobban rombolja az önbizalmadat, ha így beszél és kötözködik veled, az azt jelenti, hogy semmi szeretet vagy legalább jóindulat sincs meg benne feléd, gondolkozzon el ezen, hogy milyen emberrel él.
2020. jún. 21. 21:30
 13/17 anonim ***** válasza:
Engem kicsit sem zavarnál, én sem vagyok egy hangos típus.
2020. jún. 21. 21:39
 14/17 anonim ***** válasza:
76%

Egyébként anyukáddal milyen a viszonyod? Vele se mersz beszélgetni? Barátaid vannak? Testvéred?

A nevelőapáddal ne foglalkozz, olyanok felé próbálj meg nyitni, akik barátságosak veled.

2020. jún. 21. 21:44
 15/17 A kérdező kommentje:
21:44-es: Anyukámmal egész jó a kapcsolatom, vele se merek annyira. Nincsenek, testvérem sincs.
2020. jún. 21. 22:11
 16/17 anonim ***** válasza:
48%
Ó kicsilány, ha tudnád engem a mai napig hányan bántanak azért mert halk vagyok. Hasonló kamasz voltam mint te, mindig le voltam kiabálva ha “beleszóltam a felnőttek dolgába”, persze hogy halk és észrevehetetlen lettem; ez valós jelenség. Még mindig halkabb az alap hangerőm, de legalább az arcom már nagy; én azt szoktam mondani, aki figyel, hallja. És egyébként tényleg, nem érthetetlenül halk, eddig aki tényleg akarta, hallotta tisztán minden szavamat. A többieknek meg: 🖕🏻
2020. jún. 22. 02:37
 17/17 anonim ***** válasza:
56%

A nevelőapáddal beszélgessen édesanyád, neked nem kell, csak ha éppen kedved van. Tőled elég, ha köszönsz neki, jó étvágyat kívánsz az étkezéseknél, és néhány hasonló udvariassági formula még nyilván elvárható.

Nyugodtan mondd, hogy majd beszélgetsz azzal, akivel kedved van.

Ha meg a hangerődön problémáznak, ajánld fel, hogy leírod nekik a fontosabb dolgokat, ha valóban nem hallanak jól.

Különben tényleg lehet, hogy a pasi enyhén nagyothalló, ez nem is olyan ritka. Főleg ha elmúlt 40, zajos helyen dolgozott vagy kedvelte a hangos zenét. A hétköznapi életben általában nem tűnik fel, hogy probléma van, viszont ha a partner kicsit halkabb a megszokottnál, már nehézséget okozhat.

2020. jún. 22. 12:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!