Mit tehetek, ha ilyenek a szüleim? Bővebben kifejtem!
Hát ha ez szóról szóra igaz, akkor ez elég necc. Szüleid mit csinálnak? Te vagy az ingyen bébicsőszük és takarítójuk? Plusz még ezek után csegeszgetnek? Én két dolgot javaslok:
1. Állj ki magadért, mondd meg, hogy amilyen helyzetben vagy azt nem látják át, és napi szinten idegesít, problémát okoz a mindennapi sértegetésük, majd hagyd őket gondolkozni egy kicsit.
2. Habár mondtad, hogy a költözés nem opció, de figyelj, ha levelezőn tanulnál, lenne egy korrekt munkád és találnál egy kisebb albérletet, még így is sokkal könnyebb, felszabadultabb helyzeted lenne, de te tudod.
Köszönöm a válaszokat! Próbáltam beszélni velük, először próbáltam nomrálisan, diplomatikusan megfogalmazni a problémáimat, azt hogy semmi szabadidőm és kikapcsolodás volt számomra a kollégiumi élet, hogy így ebben a formában nem szeretek itthon lenni annak ellenére, hogy szeretem őket és a kistesómat. Sikertelen volt, az volt a válaszuk, hogy hálátlan vagyok. Aztán amikor már felidegesítettek rettenetesen a gúnyolódásaikkal, akkor kikeltem magamból és csúnyán megmondtam, hogy elegem van, egy gúnyos emberek és hogy alig várom már hogy elmenjek innen. Erre besértődtek és nem beszéltek velem, és én voltam aki bocsánatot kért a tiszteletlenségért, mert nem bírtam, hogy egy házban legyek haraggal a szüleimmel. Sajnos nagy hiba volt, mert még mindig ez van.
Öt éve élek kollégiumban, már a gimnáziumi éveimből is 2 évet bentlakásos iskolába éltem, ahol egy hónapban 2 hétvégén jöhettem haza, aztán főiskolásként már 3 éve vagyok kollégiumos, de ezalatt is cseszegettek, csak tudtam hová menekülni. A karantén miatt sajnon nem tudok kollégista lenni, a külön költözés is még nem lehetséges számos ok miatt.
Ne kérj bocsánatoz, ne magyarázkodni, mert behodolsz.
Te csináld meg a dolgod 7-5 igen.
Utána nemet mondj.
A hűtőből vedd ki a kaját, és egyél. Azért gunylodnak, mert látják hogy bántanak.
Azert nem adnak enni, mert látják, hogy nem mersz venni tőlük.
Tehát, ha gunyolodnak, csak vond meg a vallad, vagy hirtelen kezdj el másról beszélni. Pl, elkezdik, te jó hangosan nézd mekkora pók van az üvegen.
És mosolyogj...
Beszélj velük úgy mintha semmi sem történt volna. Ne nyalizz, ne akard hogy dicsérjenek.
Szóval ne kérdezd, hogy szerinted jó?
Hanem odaraktam ha keritek.
Légy talpraesett, és bátor.
Ne kérdezz semmit tedd a dolgot.
Mond nemet ha kell, had gunyolodjanak. Addig csináljak amíg van rád hatása.
Ezt élvezik.
Sajnos.
Ok nem fognak változni ,tedd meg te
Nekem így látatlanban úgy tűnik, hogy valami komoly problémájuk van önmagukkal, vagy egy olyan helyzettel amit nem tudnak vagy nem akarnak megoldani. E miatt feszültség van bennük, és az ember sajnos olyan állatfajta, ami a legkissebb ellenálás felé vezeti le a feszkót, ez esetükben te vagy.
Én modjuk ezek után tényleg nem segítenék semmit, hogy lássák milyen is az, majd amint lehet elköltöznék, akár ideiglenesen egy barátomhoz. Ha már főiskolára jársz, fenőtt ember vagy, aki maga felelős a saját életéért, ha akarsz, neked kell változtatnod.
Azt kifejtenéd, mit jelent, hogy nem kaptál ebédet? Főztek és megtiltották, hogy meríts belőle?
Máskor, ha kollégiumban vagy, akkor fizetik a kollégiumot, tanulmányokat, étkezést, szórakozást? Mennyire függesz tőlük anyagilag?
Anya főzőtt ma, mert én fél kilenckor keltem és gúnyosan hozzámvágta, hogy mennyire lusta vagyok. Én amikor kifőzte engem nem hívt, én nem kértem, mert úgy érzem nem érdemelném meg.
Ösztöndíjas vagyok, valamint dolgoztam is, annyiban függök tőlük, hogy itt élek. De már 2 éve nem kapok tőlük zsebbpénzt, szülinapomra, karácsonyra kapok néha-néha, illetve volt, hogy egyszer-egyszer adtak csak úgy pénz, mert nem tudtak mit venni nekem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!