Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ez most tökre normális már?...

Ez most tökre normális már?...

Figyelt kérdés

Nemrégiben voltam az egyik hipermarketben anyámmal, és már mikor bementünk elkezdett zaklatni hogy "Jaj van itt egy olyan jó nadrág megnézzük illene rád" a válaszom nem köszönöm volt, és utána folytatta és erőszakolta s témát, míg nem tényleg a ruházati osztályon voltunk, ahol már konkrétan magamból kikelve agresszíven "Nem köszönöm!" volt a válasz rá egymás után háromszor, és még neki állt feljebb.

Bár igen, van köztünk korkülönbség, én már rég felnőtt vagyok, de komolyan el kell küldenem már a végén a saját anyámat a búsba, hogy megértse, nem kell nekem még egy nadrág?

Nem, nem tart el és nem élünk együtt.

Középkorú F.

2020. jún. 14. 17:07
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
93%

Szerintem csak jót akart neked, csak túlzásba esett.

De ha már többször előfordult ilyesmi, akkor ülj le vele és beszéld meg vele, hogy miért csinálja(hátha más az oka),meg hogy ha nemet mondassz akkor fogadja el, mert neked se esik jól, hogy így kell vele beszélned.

2020. jún. 14. 17:19
 2/12 anonim ***** válasza:
34%
Ez sem a nadrágról szólt... családterápia?
2020. jún. 14. 17:20
 3/12 anonim ***** válasza:
66%
Attól még az anyád, akiben benne van a gondoskodási ösztön. Ne vedd a szívedre és ne ordítsd le ezért a fejét. Türelem.
2020. jún. 14. 17:20
 4/12 anonim ***** válasza:
69%
Csak jót akart.
2020. jún. 14. 17:28
 5/12 anonim ***** válasza:
91%

A falnak megyek ettől, hogy "csak jót akart". Aki jót akar, az nem nyomakszik agresszíven meg erőszakosan. Azt akarta, hogy ő mondhassa, meg, mikor és milyen gatyája legyen a kicsi fiának. Ha valakinek jót akart, az saját maga volt.

Jól tetted, hogy nemet mondtál, legközelebb mondd neki, hogy még egy ilyen, és otthagyod. ÉS ha folytatja, hagyd is ott.

2020. jún. 14. 17:30
 6/12 anonim ***** válasza:
92%
Enyem is ilyen:) ilyenkor arrebb megyek vagy regen kimentem a boltbol mostmar eleg ha csak arrebb megyek es akkor mondja hogy jo jo csak ne hagyj itt :P
2020. jún. 14. 17:33
 7/12 anonim ***** válasza:
68%

Pedig az ő szemszögéből tényleg csak jót akar, akkor is ha rosszul vagy ettől a választol.

Nagyanyám is csak jót akar, mikor belém akarja tukmálni az összes létező ételt ami van, és annak egy részét még be is akarja pakolni, akkor is, ha nem vagyok éhes, vagy otthon is tele van a hűtőm.

Ha a kérdező szemszögből nézzük, akkor meg bosszantó, hogy az anyja nem érti a nemet.

Ahogy nagyanyám se érti, de attól még nem feltétlenül jó ötlet leüvölteni a fejét.

2020. jún. 14. 17:37
 8/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, azaz abszolút durva hogy még neki állt feljebb, és ő hagyott engen faképnél. "mennyél csak előre, én itt maradok olvasni az újságoknál"
2020. jún. 14. 17:47
 9/12 anonim ***** válasza:
88%

Szerintem mond meg neki, hogy nem a te stílusod, és neked nem tetszik. Mond neki, hogy már te is tudsz magadnak ruhát venni, és köszönöd a segítségét, de majd szólsz ha szükséged lesz valamire.

De emiatt tényleg ne legyél rá mérges, csak jót akart.

2020. jún. 14. 17:49
 10/12 anonim ***** válasza:
66%

Tudod, a párom anyja is csak csupa szeretetből és jó szándékból mondogatja azt a páromnak, hogy azonnal dobjon, mert én egy kommunista k*rva vagyok, úgy, hogy két hét múlva lesz az esküvőnk, és az első gyerekét várom. (Azért vagyok kommunista, mert egy nagyszülőm igazgatói pozícióban volt. K*rva azért vagyok, mert csak, biztos az vagyok és kész.)

De csupa-csupa jó szándékból! Csak szeretetből!!

Na, ezért nem bírom ezt a "de hát jót akar" dumát.

2020. jún. 14. 18:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!