Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért baj, ha leülök játszani...

Miért baj, ha leülök játszani egy kicsit?

Figyelt kérdés

18 éves vagyok,jövőre érettségizem.Tanulok, ahogy tudok,nyáron is matekozok meg törit ismételek.Otthon segítek, sokat takarítok.Tornázok,futni is járok meg a barátaimmal is találkozom néha.Számomra a kikapcsolódás az,hogy leülök játszani egy kicsit vagy olvasok.A szüleimnek ez nagyon nem tetszik,mert 18 évesen nagy vagyok már ehhez.Szerintem nincs korhoz kötve,nem véletlen 18+-os egy-két játék és angolt is gyakorlom legalább vele.Olvasni telefonon szoktam,de nem hiszik el, hogy tényleg olvasok,pedig meg is mutatom,de hazudok...Szerintük mást kéne csinálnom.Na de mit? Mozgok,barátokkal is találkozom,olvasok,néha festek,tanulok most is,takarítok szó nélkül, mi mást tudok még csinálni? A nyáron programozni is szeretnék elkezdeni, de nem támogatják,mert csak a gép előtt fogok ülni,pedig megbeszéltük,hogy programozónak tanulok majd tovább,akkor ez alap lenne, nem? Játékot magamnak nem vehetek saját pénzből,mert rohadt nagy letolást kapok(pedig akciós olcsóról van szó, nem 20+ezres tételről).Ne merjek leülni,mert anya már ront be a szobába, hogy mióta nyomod már???? Még csak most kapcsoltam be...AHA PERSZE, MEGINT HAZUDOZOL!

Azt akarják,hogy inkább üljek le velük filmet nézni, ami nem is érdekel.Mi a különbség a kettő közt? Film és játék közben is órákig ül az ember és a képernyőt bámulja,nem?

Miért nem lehet egy kicsit leülni és játszani? Miért akkora baj ez?

2020. jún. 14. 17:00
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
69%

Szia! Hát ez biztos idegesítő lehet...:(

Ne haragudj hogy ezt mondom,Istentől is 100000000 bocsánat!De milyen szülő az aki azt mondja a gyerekének hogy "hazudozol"? Oké néha még elfogadható meg ha igaz,na de ilyet ....hogy valaki a saját gyerekében nem bízik meg ,sajnos segíteni nem nagyon tudok mert az én anyukám nem ilyen teljesen más mint mindenkié sosem bánt ha én bántom ő akkor se haragszik néha dühös de ez az ami a legkevésbé jellemzi.

Mondanám hogy mutasd meg az üzeneted a szüleidnek hogy mások mit gondolnak de lehet erre is csak azt mondják hogy hazudsz,meg akkor is csak nagyobb baj lenne hogy kiirtad ide...azt lehet nem olvastam vagy nem fogtam fel(😂) de igaziból játszassz vagy telefonon/gépen?

De akár melyik is ha ez boldoggá tesz akkor szerintem csináld ,ha a szüleid tényleg szeretnek és boldognak akarnak látni akkor adják meg a lehetőséget hogy boldog légy,hisz ezzel te boldog vagy!És teljes mértékben ez a lényeg.

Üdv.:😺

2020. jún. 14. 17:19
 2/12 anonim ***** válasza:
81%

Szerintem a saját lelki nyomorukat vetítik rád (persze ha nem arról van szó, hogy a sztori másik felét "elfelejtetted" leírni). Ők se tudják, mit akarnak, vagy inkább hogy hogyan (alapvetően azt akarják gondolom, hogy te többre vidd, csak fogalmuk sincs, ezt hogyan kéne elérni). Így bármit csinász, az nem jó. Úgy biztos nem jó. De nem tudják persze, hogy hogy lenne jó. Velük már nem nagyon tudsz mit csinálni.

Magadon azzal segítesz a legtöbbet, ha önismeretet tanulsz. Mert abból a szüleidnek kevés van (ami nem az ő hibájuk), az iskolában nem tanítják, így valószínű neked sincs sok. Ami nem a te hibád, de te szívod meg a végén, ha nem teszel ellene.

Ezen kívül nem tudom, hova akarsz menni programozni továbbtanulni, de ha mondjuk a BME infó szakára, ott a matek meg a fizika a legdurvább szórótárgy az elején. Szóval szerintem ezekből erősítsd az alapokat elsősorban, hacsak nem vagy eleve az osztályelső. De ha máshova mész, ott lehet, hogy másmilyenek a viszonyok.

2020. jún. 14. 17:20
 3/12 anonim ***** válasza:
78%
Ui.:remélem segítettem.. bár elég kevés a valószínűsége,de talán az önbizalmad megnőtt☺
2020. jún. 14. 17:21
 4/12 anonim ***** válasza:
16%

Gondolom együtt akarnak veled lenni, meg nem akarják, hogy olyan helyen köss ki, ahol nem kapsz normális munkát, megbecsülést stb. Mert ahhoz, hogy megélhess gamelésből nagy szerencse, és sok gyakorlat kell.

Szóval szerintem rosszat nem akarnak.

Próbálj meg leülni velük beszélni még, ha nem válik be akkor csináljatok napi rendet, mert akkor látják, hogy mennyit játszol💁‍♀️

2020. jún. 14. 17:23
 5/12 anonim ***** válasza:
4es vagyok, de lehet, hogy tényleg a belső gondjaikat vetítik rád
2020. jún. 14. 17:23
 6/12 anonim ***** válasza:
81%

#4"Mert ahhoz, hogy megélhess gamelésből nagy szerencse, és sok gyakorlat kell."

Mert ez a többi szakmára nem igaz? Jól fizető programozói munkához is nagy gyakorlat és sok szerencse kell.

2020. jún. 14. 17:31
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem úgy értettem, csak rosszul fogalmaztam meg😅

Arra gondoltam, hogy mig a melóban folyamatosan dolgozol es kapod erte a bert, hiába van rossz napod, azt tudod csinalni amit eddig. Egy jatekban nem 100% hogy bekerul azok koze akik jo penzt kapnak(mert mondjuk rossz napja van es felre mennek a dolgok).

2020. jún. 14. 17:35
 8/12 anonim ***** válasza:
Ó 2-es én az 1 vagyok de ugy tűnik megelőztél :))
2020. jún. 14. 17:46
 9/12 anonim ***** válasza:
(Mert a 3ast is én irtam az 1 után lett volna de elobb leortad a mondani valód)
2020. jún. 14. 17:47
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem csináld azt ami neked jó. Ne foglalkozz velük. Ha anyád emiatt veszekszik veled, akkor mond neki, hogy te nem akarsz ezen összeveszni vele, és inkább próbáljátok megbeszélni a dolgot. Mond meg nekik, hogy ma már más kort élünk, és léteznek olyan munkák, amikhez szükséges a számítógépes ismeret. És, hogy te mindenáron be akarsz kerülni az egyetemre és azt tanulni, és ha ők szeretnek nekik támogatni kéne benne. Akár meg is mutathatnád nekik, hogy mit csinálsz a gépen, és elmagyarázhatnád, hogy ez neked miért kell.

Könyvet miért telefonon olvasol? Ha könyvet olvasnál, akkor a szemed sem károsodna annyira, és édesanyád is láthatná, hogy tényleg olvasol. Persze ha neked telefonon jobb, akkor csináld úgy, de próbáld anyuddal megbeszélni.

2020. jún. 14. 17:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!