Kedves elvált anyukák! Szerintetek a mostohának hogy
kellene viselkednie a gyereketekkel?
Figyelt kérdés
Azért merült fel bennem ez a kérdés, mert pl egyik oldalról azt látom hogy az új pár nehezen közeledik a gyerekhez, inkább kívülálló marad, ilyenkor az anya kb őrjöng, hogy nem foglalkozik a gyerekkel, kizárja stb. A másik oldal amit pl a "celebvilágban" is látni, hogy az új feleség szinte sajátjaként szereti a gyereket, ilyenkor meg azért támadnak, hogy nem az ő gyereke, hagyja békén. Akkor szerintetek mégis mit tegyen az a szerencsétlen akinek tényleg az a legnagyobb bűne, hogy egymásba szerettek azzal a férfival aki egyszer a "tiéd" volt?
Én az "új nő" szerepében vagyok, már több éve. Én, mikor komolyra fordult a kapcsolat, felhívtam az exet, hogy szeretnék találkozni, megbeszélni a dolgokat. Ott megkérdeztem mi az amit megtehetek a gyerekkel, és mi az ami semmiképpen nem fér bele, milyen szabályok betartásához ragaszkodik, és azóta is ehhez tartom magam. Ha meg olyan van, hogy pl közös kép, akkor átküldöm neki és megkérdezem hogy kitehetem-e, persze megjelölve őt, hogy lássa a kommenteket. Ha valami új adódik, akkor érzésem szerint cselekszem, de utána én hívom fel és elmondom mi volt, miként reagáltam, soha semmi nem teszek a háta mögött vagy a tudta nélkül.
2020. jún. 12. 14:54
12/17 anonim válasza:
11. Te vagy az exek álma. Nem mégse túl kedves vagy 🙂
2020. jún. 12. 15:00
13/17 anonim válasza:
Szerintem ez nagyon gyerek- és helyzetfüggő. Ha a gyereknek nagy trauma volt a válás, semmilyen új embert nem tud vagy nem akar beengedni akkor jobb a "kívülálló" szerepet megőrizni. Nyilván minél jobban erőlteted egy ilyen gyereknél, hogy akkor is te vagy az új anyukája annál rosszabb lesz.
Ha viszont jól viselte a válást, mondjuk azért következett ez be eleve mert a másik szülő nem szerette, nem foglalkozott vele az egy teljesen más szitu. Ilyenkor nagy szüksége van egy anyafigurára és általában jobban be is engedi a mostohát. Hogyha a gyerek elfogadó, ha megvan az összhang akkor simán el tud jutni a dolog odáig, hogy a saját gyerekeként szereti.
Függ ez valamilyen szinten a gyerek korától is szerintem. Mondjuk egy pici gyerekkel sokkal könnyebb megszokatni, hogy a mostoha az élete része és a "másik anyukája". Egy szinte már felnőtt tinivel (bizonyos esetekben) megint csak mert jobban átlátja már azért a párkapcsolatokat és a szülei viselkedését objektíven is tudja nézni.
2020. jún. 12. 15:08
14/17 anonim válasza:
Úgy ha elképzel egy rideg pszichopatának, akkor se féljen a tettei után.
2020. jún. 12. 17:56
15/17 anonim válasza:
12.vagyok. Nem gúnyolódásnak szántam. :) Szerintem ritka az ilyen.
2020. jún. 12. 19:25
16/17 anonim válasza:
11! Miért nem te vagy az exem új felesége? Isten bizony én olyan jóban lennék veled. :)
2020. jún. 13. 06:31
17/17 A kérdező kommentje:
Na nálunk azért speciális a helyzet, mert a gyerek simán elfogadott, az ex éli meg hatalmas traumaként azt hogy én lettem, hogy még együtt vagyunk, hogy elmegyünk nyaralni, hogy a párom megkérte a kezem, és még sorolhatnám. Hozzáteszem miatta lett vége a kapcsolatnak, csak sajnos mellette nem maradt meg se az aki miatt felrugta a kapcsolatot, se az utána következők. Én speciel csinálhatok bármit, az sose lesz jó, azt nem mondja meg hogy hogyan kellene szerinte állnom a gyerekhez, de ha nem tetszik valami akkor üvöltve hívja a párom. És ez lehet annyi, hogy mért öleltük meg a gyerek előtt egymást vagy mért engedtük a kutyával játszani. De egyébként már ott tartunk, hogy hallani se akar rólam, az ő fejében én vagyok az akadály aki miatt nem tudja visszasírni magát, pedig már nem egyszer megpróbálta. Szóval elég nehéz, ugyanis nálunk nem a gyerek, hanem az ex viselkedik úgy mint egy hisztis kislány
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!