Mit tenne egy szülő, ha a gyereke mentálisan beteg lenne, és erős nyugtatókat is kellene szednie emiatt, annyira vészes a helyzet?
Engem súlyos depresszióval és anorexiával kezelnek a pszichiátrián. Kíváncsi vagyok, más szülők hogyan állnak hozzá ehhez a témához.
Mit tennétek, ha a lányotok hasonló gondokkal küzdene?
Haragudnátok rá, csalódnátok benne, sajnálnátok, esetleg magatokat okolnátok? Mennyire lenne nehéz elfogadni?
Hogyan próbálnátok támogatni?
Van esetleg valakinek hasonló tapasztalata a gyerekével bármilyen mentális betegséggel kapcsolatban?
Én sajnálnám és elmondanám neki, hogy rosszul látja magát a tükörben
A megfelelő testsúlyt mindig a magassághoz kell igazitani
Az, hogy az ideális testsúlyod mennyi lenne azt az orvostól kell megkérdezni
Tehát mindig a mérleget nézd mert az mutatja a valóságot nem pedig az a rossz önkép amit a tükörben tévesen látsz
Szia! Én is küzdöttem mindkét betegséggel, illetve a depresszió, szorongás egy enyhébb változata megmaradt (a súlyom már normális).
Nálunk speciális a családi helyzet. Kamaszkorom óta édesapám nevel, anyukám súlyos alkoholista lett, de a családom már jóval előtte szétszakadt.
A betegségem alatt úgy éreztem, hogy édesapám saját magát és anyámat okolja, nagymamám édesanyámat, én pedig saját magamat. És rengeteget éreztem bűntudatot amiatt, hogy egy eleve szar helyzetre még én is rápakolom a saját "hülyeségemet". Mindenesetre nehéz időszak volt, és megsínylette a kapcsolatunk apukámmal és mamámmal is. Kicsit elveszítettük egymásban a bizalmat, és azóta már nem tudunk olyan őszintén és nyiltan beszélgetni, szeretetet kimutatni egymás felé, mint előtte. De lehet, ebben az is közrejátszik, hogy már felnőttem. Amúgy támogatnak mindenben most is mind anyagilag, mind érzelmileg, csak a kapcsolat mélysége az ami elveszett, és ezt sajnálom, de senkit nem okolok érte.
Félnék, félteném.
De miért lenne csalódás, hogy beteg?
A pszichés problémák ugyanúgy betegségék, mint az influenza.
Magamra haragudnék, hogy nem vettem észre.
Es támogatnám amiben tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!