Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, ha anyám nem visz...

Mit tegyek, ha anyám nem visz el nőgyógyászhoz és bőrgyógyászhoz, és akármi bajom van, lehülyéz és kiabál velem?

Figyelt kérdés

Fájtak a lábujjaim meg a talpam. Elmentem a házi orvosomhoz, nézze meg mi a baja, aztán adjon beutalót valahova. Megnézte és mondta, hogy kalapácslábujjaim vannak. Adott beutalót az orthopédiára, és ott az orthopédiai orvos azt mondta, hogy nincsenek kalapácslábujjaim, csak lúdtalpam van. Pedig az internet is azt írta, hogy kalapács lábujjaim vannak, mert elvoltak hajolva a lábujjaim. Akkor anyám lekiabált, hogy milyen hülye vagyok, hogy hittem annak a házi orvosnak. És hogy jól beégtem vele, mert nincsenek kalapácslábujjaim.

Zsíros a fejbőröm és az arcbőröm, és nagyon pattanásos vagyok, a hajam is hullik. Az egész pofám tele van pattanásokkal. Már 1 éve könyörgök neki, hogy vigyen el bőrgyógyászhoz. Februárba mondta, hogy elvisz, aztán még azóta se vitt el.

Amikor menstruálok, akkor nagyon fáj a hasam, erős és fájdalmas a vérzésem, szédülök és mindent kihányok, a fájdalom kisugárzik még a lábaimba is, és olyan szőrös vagyok mindenhol, mint egy jeti. Mondtam neki, hogy vigyen el nőgyógyászhoz, erre kioktatott, hogy tinédzser vagyok, és ezek a tünetek normálisak, mert ő az én koromba még el is ájult. De attól, mert neki is voltak ilyen tünetei, még nem normálisak ezek. Azt is mondta, hogy nem vagyok normális és csak bebeszélem magamnak ezeket, mert én a neten diagnosztizálom magam. És azt mondta, hogy az se segít semmit, ha elmegyek nőgyógyászhoz, mert csak fogamzásgátlót fog velem szedetni a nődoki, és attól meg még szőrösebb leszek. De én el szeretnék menni nőgyógyászhoz és bőrgyógyászhoz is, szeretném magam kivizsgáltatni, de anyám folytom lehülyéz meg minden.

El se tudok menni ezekhez, mert nincs pénzem, 1500 ft-om van, amit még karácsonyra kaptam, az meg gondolom nem elég rá. Mit tegyek?

2020. jún. 9. 12:47
1 2 3 4
 21/35 Metionin ***** válasza:
93%
Intézd magadnak. Fogod magad, kérsz időpontot és elmész az SZTK-ba, az ingyen van. Rám is szartak ilyen szempontból a szüleim de gimis koromban simán mentem mindenhova egyedül, fogorvoshoz, bőrgyógyászhoz és nőgyógyászhoz is mert nekem is erős fájdalmaim voltak. Ha a szüleimen múlt volna, szemüvegem se lehetett volna mert 2 évig mondogattam hogy nem látok de leszarták amíg az osztályfőnököm nem szólt nekik.
2020. jún. 9. 15:35
 22/35 anonim ***** válasza:
96%
Egy dologban mindenképpen igaza van anyádnak: ne a netről diagnosztizáld magadat. Ha tényleg olyan komolyak a problémáid, akkor menj el orvoshoz. Ennyire egyszerű, már többen is leírták, nem kell hozzá pénz, alanyi jogon jár az ellátás.
2020. jún. 9. 15:48
 23/35 A kérdező kommentje:
De én nem szeretnék SZTK-ba menni, magánba szeretnék menni. Az SZTK-ba még a váróterembe se tenném be a lábamat.
2020. jún. 9. 15:59
 24/35 anonim ***** válasza:
98%
Hát akkor babám így maradsz. Ritkán volt szerencsére olyan bajom ami engem is megijesztett, de akkor biztos hogy a nyakába ugrottam az első orvosnak, nem még finnyáskodtam meg tettem magam a semmire hogy magánba akarok menni 1500 Ft-tal a zsebemben...
2020. jún. 9. 16:26
 25/35 anonim ***** válasza:
98%

Akkor ez van, jársz továbbra is "zsíros pofával", hulló hajjal és reménykedsz, hogy nem valami komoly bajod van. Vagy szépen elmész diákmunkázni, több százezer Ft lesz, ha ezekhez az orvosokhoz mind magánba akarsz elmenni.

Amúgy remélem csak kamu kérdés, és nincs ilyen idióta a földön.

2020. jún. 9. 16:33
 26/35 anonim ***** válasza:
98%
Akkor lehet ezért nem foglalkoznak veled szüleid mert nekik is ezt mondod hogy neked csak magán jó hát drága gyermek magánrendelések drágák .azt nem mindenki tudja kifizetni,úgyhogy nyugodtan meny el az sztk rendelésre ott is megvizsgálnak és ha pattanásaid durvák adnak rá gyógyszert.hajadra meg vegyél zsíros hajra való sampont.
2020. jún. 9. 16:53
 27/35 anonim ***** válasza:
97%
Huu kérdező, kicsit hipochonder vagy. Amiket te itt felsoroltál hogy magán orvosokkal akarsz kivizsgáltatni/kezeltetni az anyádnak egy fél havi fizetése. Jó anyagi helyzetben élő felnőttek akik a saját keresetükből élnek sem rohangálnak mindenért magán orvoshoz. A többi családtagod oda jár? Vagy ők is a TB-sre mennek? Nyilván ha valami speciális betegséged lenne aminek nem TB támogatott a kezelése az más, de te egyszerűen csak hisztis vagy.
2020. jún. 10. 10:26
 28/35 Metionin ***** válasza:
95%
És arra nem gondoltál, hogy anyádnak lenne hova tenni azt a pénzt, amit te kidobálnál magánorvosra? Még a nőgyógyászt megértem de neked gyereknőgyógyászhoz kellene menned akik alapból jók szoktak lenni. A bőrgyógyász tök ugyanazt fogja adni, mint az sztk-s (sanszos amúgy hogy a nőgyógyász is).
2020. jún. 10. 10:45
 29/35 A kérdező kommentje:
Milyen félhavi fizetés? Nem tudom mire gondoltok. Egy vizsgálat 10 000 forint + gyógyszer (ha felír valamit is).
2020. jún. 10. 10:58
 30/35 A kérdező kommentje:
De ha a tesómnak 2-3 havonta tud 35 ezerért foci cipőt venni, akkor szerintem egy nőgyógyászati vizsgálatra is be tud fizetni. Ő is oda szokott menni.
2020. jún. 10. 10:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!