Sok lenne ez a fajta kapcsolat neked?
Megpróbálom röviden:
Családi vállalkozásban dolgozom így tesómmal egész nap együtt vagyok de van hogy szüleim is benéznek napközben az üzletbe így velük is minden nap találkozom.
Barátnő szalonja is a szüleim házánál van Így ő is minden nap találkozik velük.
Emellett sokszor kapunk tőlük kaját vagy ha mennek vásárolni vesznek nekünk is dolgokat amit nem kértünk (csak úgy maguktól). Sokszor hívnak hogy menjünk velük valahova.
A családom egyik lakásában lakunk amit nem kell fizetni.
Hiába költöztem el két éve mégsem érzem azt hogy felnőttem illetve szüleim akarják hogy a családi vállalkozásban dolgozzak egy idegen helyett.
Nekem(!) sok lenne. Hogy neked sok-e, azt neked kell tudnod.
Azoknak, akik azt mondják, hogy "a támogatás bezzeg jól jön": Szerintetek akkor a "gyerek" támogatása igazából a beleszólási jog megvásárlása? És szerintetek ez normális? Mert szerintem rettentő káros mentális. Ha a támogatás (anyagi, lelki, ház körüli segítség, bármi) nem szívből jön, hanem csak a beleszólási jogot vásárolják meg vele, akkor köszönöm szépen, inkább nem kell.
Ez kb. olyan kérdés volt, mint a tanácstalan pasi nyakába szakadt a sok pénz, és az asszony nem tud mit kezdeni magával című kérdés, hogy mit csináljon otthon az asszony, mert nem kell dolgoznia.
Amiket leírtál szerintem tök természetes hogy a család összetart, de ha azzal van problémád hogy kevesebb az együtt töltött idő kettesben, akkor szervezzetek olyan napokat amik csak rólatok szól és elmentek valahova kettesben.
A mai helyzetben amúgy is jó munkahelyet találni, ahol jól is érzed magad nehéz, szóval családi vállalkozásban meg lenne helyed, és amiket leírtál körbe vagytok ugrálva.
Irányítani azért szoktak, mert megmondják mikor hova kell menni; ha nincs kedvem elmenni amit kitaláltak akkor megy a szájhúzás. Ha mondom h köszönöm nem kell akkor miért nem ? - és ugyanúgy meghozzák/adják.
A lakásnál ha vlmit szeretnék és elmondom és ha nem tartják jó ötletnek akkor nem csinálhatom/ vehetem meg..
Ha nem tetszik akkor állhatsz a saját lábadon is...
Nincs olyan hogy jól is laksz meg a káposzta is megmarad.
Elfogadod az alárendelt szerepet de jól élsz vagy lázadsz,önálló leszel de évtizedek múlva éred el a mostani életszinvonalat
"ha nem tartják jó ötletnek akkor nem csinálhatom/ vehetem meg.."
Mert különben mit csinálnak? Húzzák a szájukat, jó. És? Nem kell rájuk fogni. Neked magadnak kellene ragaszkodnod ahhoz, hogy meghozhasd a saját döntéseidet, ha ez hiányzik az életedből. Ha viszont igenis igazuk van egy csomó mindenben, ezért szoktál lemondani az eredeti terveidről, akkor örülj neki, hogy jó tanácsot adnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!