Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ebben az esetben mit tehetnék?...

Ebben az esetben mit tehetnék?(lent a lényeg)

Figyelt kérdés
A szüleim kiskorom óta bántalmaznak így nincs jó kapcsolatom velük,mivel nagymamámmal élünk így duplán jobban fognak (hívő,"maradi szokások).Sose volt még barátom,nem is járok el bulizni,nem járkálok barátnőkkel csavarogni(bár ha tehetném mennék,csak nem engednek ki még az utcára se)és sokat tanulok.Tavaly nyáron megismertem egy fiút,4 hónapig ismerkedtünk,szerelmes voltam belé,de tudtam hogy a szüleim nem engedik,hogy barátom legyen csak ha végeztem a gimnáziummal.Így inkább elmondtam a fiúnak,hogy nem fog működni,több mint fél évig nagyon magam alatt voltam és nagyon nehezen sikerült őt elfelejtenem.Jelenleg lassan 2 hónapja megismertem egy másik fiút,nagyon jó a kapcsolatunk(nem vagyunk együtt).Én szeretnék többet,de félek bevállalni,mert tudom hogy nem engednék a szüleim és még büntetést is kapnék.Így nem tudom,hogy mit is tehetnék,nem szeretnék megint úgy járni/érezni mint tavaly.Többször is próbáltam beszélni velük a témáról,de nem foglalkoztatta őket.Nem tudom mitévő legyek.
2020. jún. 8. 15:23
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Hany éves vagy?
2020. jún. 8. 15:25
 2/4 Savlekotő ***** válasza:
100%
Mennyi idős vagy mert ha 18 elmúltál,nem nagyon kell az engedélyük..
2020. jún. 8. 17:04
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

"tudtam hogy a szüleim nem engedik,hogy barátom legyen csak ha végeztem a gimnáziummal."

Még gimis, a szüleire van utalva, irreleváns, hogy hány éves. Amúgy kérdező semmit nem tudsz tenni. Vagy titokban találkozgatsz és mindig kitalálsz valami kamut, vagy nem pasizol. Anyádék elég meggyőzhetetlennek tűnnek.

2020. jún. 8. 17:17
 4/4 anonim ***** válasza:

Nem kell a szüleidnek mindenről tudnia.

És amúgy sem árt, ha gimisen már a sarkadra állsz picit, ha így folytatod, férjet is ők fognak választani neked.

Ha látják hogy nem irányíthatnak már, idővel belenyugszanak. Emiatt ne utasíts vissza senkit.

Ha meg még mindig bántalmaznak, miért nem jelentitek fel őket?

(Ha fizikai bántalmazásról van szó. A lelki terror ellen sajnos nem lehet másképp védekezni, minthogy megpróbálod figyelmen kívül hagyni.)

2020. jún. 10. 00:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!