Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak, hogy kibírjam?

Mit csináljak, hogy kibírjam?

Figyelt kérdés
17 éves lány vagyok, nagyon sokat tanulok, takarítok, főzök,mosok mégis vernek itthon. Már meg sem merek itthon szólalni, mert ha saját véleményem van valamiről megpofoznak vagy ütik a fejem. Apukám múltkor haton boxolt azért mert a festékboltban megemlítettem hogy nem szeretnék a szobám falára kék festéket, hanem pirosat és ő ezt pofázásnak vette. De ha bármit mondok, a 24 éves bátyámnak hogy segítsen takarítani, akkor is én kapok hogy én lusta dög picsa vagyok. Anyukám múltkor megtépett és hason rúgott azért, mert megemlítettem neki, hogy ismerkedek egy fiúval és elszakította a telefontöltőmet, amit egyébként saját magamnak vettem a nyári munkás fizetésemből anno és semmi zsebpénzt nem adnak, hogy újat vegyek. Nem merek megszólalni, ők is állandóan ordibálnak. A gyámügyet is kihívta rájuk az igazgató, de akkor úgy tettek, mintha minden jó lenne, velem is olyan szépen beszéltek, mint meg soha. Elköltözni sem tudok rokonokhoz, mert senki nem hisz nekem, pedig folyamatosan kék és zöld foltos a karom és a combom. A rendőrséggel sem érek semmit, mert apukámnak nagy ott az ismerettségi köre és senki nem hiszi el nekem, hogy ő ilyen..egyénként kollégista vagyok és ezt a hosszú itthonlétet elviselni lehetetlen, nyáron elszeretnék menni dolgozni, hogy legalább addig ne legyek otthon.
2020. jún. 7. 15:05
 1/7 anonim ***** válasza:
92%
:(((( tarts ki, mindjárt 18 leszel, elmehetsz majd koliba az egyetem mellett, vagy ha egyből dolgozol, el fogod tudni magadat tartani. Nagyon sajnálom a helyzeted, ez konkrétan bántalmazás, abból is elég durva. Miért nem hisz neked senki, amikor van testi bizonyítékod is? Nincs valaki a családban, barátok, tanárok közt, aki segíthetne?
2020. jún. 7. 15:24
 2/7 anonim ***** válasza:
99%

Sajnállak.

Menj el dolgozni, gyújtsd a pénzt, menj.

Addig is vedd fel a telefonoddal amiket csinálnak.

2020. jún. 7. 15:25
 3/7 anonim ***** válasza:
91%

Ez súlyos családon belüli erőszak, ami bűncselekmény. Ezért több év börtön jár, ha van bizonyíték. Egyébként, nem értem, miért nem hisznek neked, ha bizonyíték van az erőszakra. Sajnos, a gyámügy sem tud mit tenni, amíg vér nem folyik, mert az ő kezük is meg van kötve.

Ne félj, ha betöltöd a 18-at, simán leléphetsz otthonról. Addig meg kitartás, kiscsaj, ne add fel! Ősztől hála égnek kezdődik a suli, addig muszáj kibírnod. De nincs egy barátnőd, vagy felnőtt ismerősöd, akitől segítséget kérhetnél?

2020. jún. 7. 16:36
 4/7 anonim ***** válasza:
90%

Nincsen olyan barátod/barátnőd akinek a szülei segítenének?

Lehet hogyha felnőtt ember megy veled a rendőrségre/gyámügyre akkor komolyabban vennék.

2020. jún. 7. 16:49
 5/7 Savlekotő ***** válasza:
100%

Segélyvonal bántalmazott nőknek és gyerekeknek: 06-80-505-101

Hívd fel ezt a vonalat,segíteni fognak,fontos hogy akkor hívd ha egyedül vagy,akár másnál is hívhatod őket,vagy ha dolgozni mész onnan kérj valakitől egy telefont. Legközelebbi verés után ami nyomot hagy azonnal vetess látleletet- az bizonyíték lesz. Próbálj meg videó hang felvételt készíteni.

70F

2020. jún. 7. 17:12
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Ez valami borzasztó :( Nem ellened írom ezt, fel nem foghatom hogy ilyen létezik, ennyire kegyetlen szülők... tudom, hogy van ilyen, de valami irdatlan undorító az egész. Sajnálom hogy ezt kell élned.

Próbálj meg minél több ilyen esetet dokumentálni a telefonoddal, hangfelvétel, videó, bármi, csak nagyon vigyázz nehogy észrevegyék. A telefonról töltsd fel felhőbe, vagy valahova ahonnan nem tudják törölni. És dolgozz, minden fillért tegyél félre, hogy el tudj költözni, próbálj barátokat szerezni, olyan embereket akik támogatnak, akár a segélyvonalon keresztül. Kitartás!!!

2020. jún. 7. 17:24
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha megismerkedsz valakivel, amint adódik lehetőség, költözz hozzájuk, a család biztosan meg fogja érteni, ha elmondod, nálatok mi a helyzet.

Egyébként próbálj minél kevesebbet otthon lenni, eldugni előlük a cuccaidat, hogy ne rongálják meg, ha olyanjuk van, és amint lehet, kezdj el dolgozni és menj albérletbe/kollégiumba.

Kitartás!

2020. jún. 10. 00:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!