Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak, ha minden nap...

Mit csináljak, ha minden nap sír a gyerekem?

Figyelt kérdés
20 éves a lányom, velem és az apjával él. Pontosabban kollégista volt az egyetem miatt, de a járvány miatt márciusban haza kellett költöznie. Amíg tanult addig nem volt semmi baja, de amióta végzett a vizsgáival minden egyes nap sír, zokog, szipog, folyik a könnye. Semmit nem csinál egész nap, csak fekszik a szobájában, ma még enni vagy inni sem jött le egyszer sem. Beszéltünk vele, azt mondja unatkozik, nem tud csinálni semmit, nincsen senkije (se barátja, se párja), egyedül van, ronda meg dagadt, itt fog megdögleni egyedül stb., stb. és minket is szid, hogy mi sem segítünk neki, minket nem érdekel stb. Elhiszem, hogy rossz neki, de én nem tudok neki se munkát, se tanfolyamot, se barátokat, se párt, se semmit sem intézni. Nem tudom mit csináljak vele.
2020. jún. 6. 16:12
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
Vicc vagy nem, ez van. Az interneten keresett, de nem talált. Én is ránéztem, én sem találtam semmit. Diákszövetkezetek sincsenek. Mi sem az interneten találtunk munkát, nagyvárosban ez lehetséges, hogy működik, de itt nem.
2020. jún. 6. 17:01
 12/26 Savlekotő ***** válasza:
89%
Naná hogy ki van miután vissza mehetett a putri faluba,ahol napi 2 busz van, ahonnét eljött az egyetem miatt-- Ez lehet a valódi gondja.
2020. jún. 6. 17:07
 13/26 Metionin ***** válasza:
100%
Utolsóval egyetértek. depressziós a lány, mert el kellett szakadnia abból a környezetből, ahova a faluból menekült. Ráadásul vissza a faluba. Átérzem, én is ilyen helyen nőttem fel, se diákszövetkezet, se egyéb munka, se tanfolyam, se egy sportegyesület, semmi. Azt tudnám mondani a lánynak, hogy először is tudatosítsa magában, hogy ez egy átmeneti állapot, szeptembertől mehet vissza egyetemre. Addig pedig, ha tényleg elégedetlen a külsejével, hozza rendbe. Sportoljon, mozogjon, ahhoz nem kellenek se társak de nagyváros. Rengeteg ilyen kihívás van meg videók, amikből inspirálódhat. Ha az arcával elégedetlen, akkor a nyár folyamán szintén kialakíthat magának új bőrápoló rutint, kísérletezhet sminkekkel, frizurákkal, hajszínezővel stb. Sokan most álltak át egészségesebb táplálkozásra is. Új hobbiba is belekezdhet. De az az igazság, hogy 20 évesen ezt magának kellene észrevennie, nem pedig arra várni hogy anyuka a szájába rágja.
2020. jún. 6. 17:41
 14/26 anonim ***** válasza:
82%

"2/12"

Te meg egy bunkó vagy és unatkozol, azért írogatsz a neten. Akkor menjél szépen diákmunkázni, ne gyakorizz.

2020. jún. 6. 17:45
 15/26 anonim ***** válasza:
67%
De ha egyszer te is tudod, hogy az otthoni környezetben nem fog találni semmit, akkor miért nem engeditek el? Valahogy fel kell építene a saját életét. Ha nincs pénzetek városi albérletbe, amíg össze nem szedi magát, menjen egy gyárba, ahol adnak szállás. Nem szégyen, egy olyan lánynak, aki most kezdi az életet. Később el tud majd helyezkedni a saját szakmájában is.
2020. jún. 6. 18:52
 16/26 Savlekotő ***** válasza:
86%
Nem tudom mit csináljak vele. 20 éves Hagyjátok elmenni,látszik hogy szenved nincs ott semmi,azért sírt mert rosszul van bezárva egyedül,a szobából se megy ki,ez is mutató.. Gyanítom hogy a kapcsolatotok nem most romlott ennyire meg,depressziós,nincs jövő képe,vissza mehetett a kiinduló pontra,ti meg visszahúznátok a faluba,nem nektek kell helyette élni,engedni kell el onnan.. Gyanítom hogy menne és sír kínjába hogy gátoljátok.. Ilyen területen dolgozom,Öreg rókaként átlátok a családi szitákon,ahol valaki a szobájából sem megy ki ott a nem jó a viszony a szobán kívül lévőkkel,vagy valami van a felszín alatt. Engedjétek el..
2020. jún. 6. 19:11
 17/26 A kérdező kommentje:
Senki nem tartja vissza semmitől sem, soha egy szóval nem mondta neki senki, hogy innen ne mehetne sehová vagy itt kellene élnie a faluban vagy velünk vagy bármi hasonló. A járvány miatt ki kellett költöznie a kollégiumból és nem tudott volna máshová menni, csak hozzánk, így értelemszerűen hazajött. Azt csinál, amit csak akar, felőlünk aztán bárhová mehetne, ahová csak szeretne. Egyikünk sem húzz vissza ide. Ugyanakkor nincsen rá pénze, hogy elköltözzön akár csak ideiglenesen is, mi pedig sajnos szintén nem tudjuk azt finanszírozni neki, hogy pl. szobát béreljünk neki valahol a nyárra.
2020. jún. 6. 19:51
 18/26 Savlekotő ***** válasza:
51%
Haza kellett mennie,nincs pénze eljönni,ezért bőg naphosszat,de ezzel magának árt. Kollégiumok lassan nyitnak,ha visszamehet fel fog lélegezni. Sajnos karantén alatt tömegesen kényszerültek haza az egyetemisták,a rossz légkörűek nehezebben viselik,ahol nincs valódi családi légkör,senkinek se jó ez. Miért érzem hogy nem szeretetteljes ez a légkör?
2020. jún. 6. 19:58
 19/26 A kérdező kommentje:

Azt rebesgetik, hogy nem mehetnek vissza, majd csak szeptemberben. Majd kiderül, ha kinyitnak, akkor nyugodtan vissza mehet, ha ő úgy látja jónak. Egyébként tavaly nyáron sem maradt ott, eddig is minden hétvégén hazajött, a szünetekben is. Ugyanúgy nem lett volna kötelező.

Szeretjük, ezzel nincsen probléma. Viszont az tény, hogy annyira nem jó a kapcsolatunk, valamikor nem is szól hozzánk semmit. 37 éves voltam mikor született, lehet ez is zavarta, hogy idősebb vagyok, nem tudom. Ő mindig más volt mint mi, valahogyan nem találtuk a közös hangot, érdeklődést ahogyan felnőtt. Mindig mindent megadtunk neki és támogattuk őt a lehetőségeinkhez mérten, de lehet, hogy valami mégis hiányzott. Nem tudom.

2020. jún. 6. 20:03
 20/26 Savlekotő ***** válasza:
28%
Nem bántásból de én szakembert javaslok,mert az hogy naponta sír bezárkózik azzal leginkább magában fog kárt tenni hosszú távon.
2020. jún. 6. 20:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!