Miért mond el anyukám mindent nagyon sokszor?
Megfigyeltem, h mostanában mindent elmond minden dolgot többször, van hogy elmondja először egy mondatban. Utána mondd valami tök mást és utána megint megismétli az első mondatot, kicsit másképp.
Valahogy így:
-Holnap ki kell tolni a kukát.
-Van még kenyér.
-Holnap el ne felejtsük kitolni a kukát.
Volt olyan eset is, hogy valamelyik nap hidegebb volt és ő fázott és kérdezte, h én fázok-e, mondtam, h nem.
Erre ő elkezdett erőködni, de biztos fázom és vegyek fel zoknit.
Egész nap azt hallgattam tőle, h vegyek fel már zoknit kb. 1000-szer elmondta. Mondtam, h nem veszek fel, mert én nem fázok és kész.
Nem értem, hogy miért csinálja, de már nagyon idegesít.
A zoknis story után már sírni tudtam voltam annyira kikészültem benne, h nem érti meg, amit mondok.
Szerintetek miért csinálja ezt?
Nálunk is ez van !
Ő csak egy tipikus anya!😂
Megértem , hogy kikészülsz egy egy ilyen eset után. En azt szoktam rá reagálni (ha sokszor ismételgeti a mondandóját )
Én - Anya kérlek ne mond el többször ! Mondtam , hogy nem fázom / nem vagyok éhes / nem vagyok fáradt / megcsináltam a hazit stb.
Amúgy hajrá ! ( esküszöm olyan mintha ezt a kérdést én írtam volna)
Talán sok a rá háruló teher és mindent szeretne észben/ kézben tartani. Ez azért nem olyan nagy baj szerintem, mármint az, h többször elmond valamit.
AMúgy csak jót akar neked.
Hány éves anyukád? Idős emberek szoktak így viselkedni. Már nem működik úgy az agya, de kényszert érez, hogy mondjon valamit, hát ugyanazt ismételgeti. Új gondolatai ugyanis nincsenek.
A másik lehetőség az, hogy képtelen elfogadni, hogy te különálló személyiség vagy. Őszerinte zoknit kéne húznod, akkor zoknit kéne húznod, és pont, legalábbis az ő feje így működik. Amíg nincs rajtad a zokni, addig nem áll helyre a világ rendje.
Hányszor mondod vissza neki, hogy oké, holnap le kell vinni a kukát, akkor reggel össze szedem a szemeteseket a házból és kiviszem a kuká?
Amíg nincs megerősítve, én is mondanám, amíg a fejemben van, hogy el ne legyen felejtve :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!