Hogy segíthetnék a 16 éves lányomnak? Csak ez lenne a baja??
Az a helyzet idén tölti a 16.ik életévét és teljesen magába van fordulva
"Children of distance" zenéket hallgat egésznap és csak mosdóba meg inni jön ki és ennyi.
Titokba a naplójába is beleolvastam tudom tudom nem lenne szabad de muszáj voltam megnézni mi a baj nagyjából...
Egy fiú "Joel" néven lek*rvázta és elküldte a k*rva anyjába a lányom...
Esküszöm megkeresem és kikaparom a szemét!!!
Beszélj a lányoddal, hogy mi a gond, hogy érzi magát. Mondd el neki, hogy szeretnéd ha néha töltene egy kis időt a családjával és beszélgetnétek. Hallgasd meg a problémáit.
A naplóba beleolvasás aljas dolog volt, ilyet nem teszünk hacsak tényleg nem az egészsége van valakinek egyértelmű veszélyben, ennek a fogalmát az introvertáltság/bezárkózás nem meríti ki. Ezt semmiképp ne mondd el neki, hogy beleolvastál mert akkor lehet nagyon kiakad rád. (teljes joggal egyébként)
Az én titkom lesz az hogy beleolvastam semmi képpen nem szeretném elveszteni a lányom feletti bizalmam.
Mindenesetre köszönöm a tanácsokat❤❤
Szerintem semmi esetre se hagyd, hogy ennyire magába forduljon. Érd el, hogy beavasson a dolgaiba és bízzon benned...
Engem is bántottak a suliban, de az én szüleim nem foglalkoztak velem, nagyon magamba zárkóztam, elidegenültem az emberektől és ez a mai napig így van, nehezen boldogulok az élet minden területén.
Beszéljétek meg, érezze, hogy nincs egyedül bármi baja is van.
De ezt úgy érd el, hogy ne tudjon a naplóról!
Tényleg nagyon aranyos vagy :)
Feleslegesen aggódj, sajnos tinikorban ez nem ritka jelenség.
A naplóba beleolvasás szerintem abban az esetben oké, hogyha látod a lányodon hogy valami nincs rendben.
Természetes, hogy aggódsz, hisz a lánya vagy! :)
7. válaszoló vagyok:
*hisz az anyja vagy
Abban a korban van amikor a sérelmeket nagyon intenzíven éli meg, ezen át kell esni. A tinik az apró dolgokat is képesek magukra venni.
Érthető hogy nem tudtad megállni, hogy ne nézd meg, hiszen a lányodról van szó, és látod rajta, hogy nincs valami rendben.
De majd felzárkózik, elfelejti, túl lesz rajta.
Mivel sulis, én kerek perec megkérdezném némi nyaggatás után, hogy bántotta-e valaki. Mert általában úgyse mondják el a bajukat a kamaszok. Akkor ne kerülgesd a forró kását. Csinálj úgy, mintha csak tippelnél. Akkor nem lesz feltűnő.
Gondos anyuka vagy, ez tetszik 🤗
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!