Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit gondoltok arról az anyáról...

Mit gondoltok arról az anyáról, aki nem engedi, hogy tampont használjon a lánya?

Figyelt kérdés
2020. máj. 29. 14:45
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
48%

Attól függ, miért.

Rengeteg olyan káros hatása van a tamponnak, amit "valamiért" nem reklámoznak a gyártók viszont akár halált is okozhatnak (konkrét eset volt a környezetemben, az illető lánynak perceken múlott az élete), és ami miatt érthető, hogy aggódik.

De jobb esetben ezt megbeszéli anya a lánnyal, tisztázzák a miérteket, meg az alternatívákat, utána pedig a lány mindennek tükrében eldönti, hogy mit szeretne.

Nálunk legalábbis így működik, és szerintem jól:)

2020. máj. 29. 14:53
 2/21 anonim ***** válasza:
58%

Röviden és tömören: idióta.

A tampon, ha rendeltetésszerűen használod nem veszélyesebb mint a szárnyas betét. Rendszeres csere mellett az 1/1-es esete sem történik meg. A személyes higiénia hiánya pedig nem a gyártó hibája.

2020. máj. 29. 15:12
 3/21 anonim ***** válasza:
70%

Azt, hogy akkor a lánya használja úgy, hogy az anyja nem engedi.

A tampon sok szempontból sokkal jobb, mint a betét. Ha betartja az ember a higiéniát, akkor meg semmilyen problémát nem okoz.

2020. máj. 29. 15:17
 4/21 anonim ***** válasza:
69%
Az egyes szerintem a toxikus sokk szindrómáról beszél, ami szerencsére nem olyan gyakori jelenség, hogy tiltsam tőle a majdani lányomat. Jobb a tampon, mint a saját véredben üldögélni.
2020. máj. 29. 15:20
 5/21 anonim ***** válasza:
43%
Nos, ha a lánya 10 éves, igaza van. Ha 14 felett van, max el kell magyarázni, hogy neki mi az ellenérve, de iylet megtiltani.....
2020. máj. 29. 15:21
 6/21 anonim ***** válasza:
56%
Attól függ, mekkora a kislány. 9-10 évesen én sem engedném.
2020. máj. 29. 15:25
 7/21 anonim ***** válasza:
32%
Egy 9-10 éves kislány nem hiszem, hogy tamponban gondolkozik...
2020. máj. 29. 15:27
 8/21 anonim ***** válasza:
37%

7!

Mert miért ne? Neki talán még kellemetlenebb a betét, hiszen olyan piciben, mint ami jól passzolna a bugyijába nem igazan lehet kapni.

2020. máj. 29. 15:32
 9/21 anonim ***** válasza:
38%
Ugyan már miért ne? Én 10 és fél éves korom óta menstruálok és volt számomra megfelelő betét. És 14 éves koromnál előbb ki sem mertem volna próbálni a tampont.
2020. máj. 29. 15:36
 10/21 anonim ***** válasza:
77%

#4 igen, arról beszéltem, köszi!

Mondjuk ritka vagy nem ritka - ha te leszel az az 1%, akit érint, akkor pont nem fog érdekelni, mi van a csomagolásra írva. Meg sztem az fontos, h az illető lány tudjon arról, hogy ilyen van.

De tiltani, mint írtam is, hülyeség, de tájékoztatni igenis kötelessége a szülőnek arról, hogy mik lehetnek a szövődmények adott esetben, és hogy miért fontos a higiénia, és hogy az pontosan mit jelent.

2020. máj. 29. 15:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!