Ignis Subdialis kérdése:
Hogy említitek az édesanyátokat, ha harmadik félnek beszéltek róla?
Figyelt kérdés
2020. máj. 28. 14:51
21/46 anonim válasza:
"anyukám", "anyum", "muter" vagy "édesanyám" - attól függ általában, hogy kivel beszélek éppen.
(Vadidegeneknél "édesanyám", párom és rokonok előtt "muter", a többi köztes, pl kollégának "anyukám"-at mondok. Stb.)
23/46 zol56 válasza:
Mindig szeretettel beszélek róla, emlékezve kedves kis vidám arcára. Jó érzéssel tölt el beszélni róla bárkinek. Imádtam. Szeretek gondolni rá.
Kérdésedre a válasz Anyu, vagy a beceneve ahogy ismerték.
24/46 anonim válasza:
Attól függ kivel beszéltek, aki ismeri annak a keresztnevét mondom, aki nem annak anyukám vagy édesanyám
25/46 anonim válasza:
Közeli ismerősöknek anyum, anyukám, a gyereknek nagymama, távolabbiaknak, vagy akik őt nem ismerik,azoknak édesanyám, vagy ha valami balgaságról van szó, belső körben idesányám. Szemtől szembe annnnyyuuuuu általában.
26/46 anonim válasza:
Anyu, Anya, Anyukám. Ha őt szólítom otthon, akkor "Anyuka".
30/46 anonim válasza:
Én “anyám”-ként szoktam emlegetni, vagy “muter”, illetve van 2 beceneve, amiket a tesómmal ragasztottunk rá, azokat is ismeri a szűkebb családi kör.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!