Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy neveljem ki a gyerekemből...

Hogy neveljem ki a gyerekemből, hogy minket, a szüleit, használja kifogásként, ha nem akar valahova elmenni?

Figyelt kérdés
Jó gyerek, jól tanul, nem lusta, viszont sosem vállal felelősséget a kapcsolataiban (baráti vagy szerelmi). Már gyerekként is ezt csinálta, ránk fogta, ha nem akart ottaludni valahol vagy nem akart valakivel játszani, ezért mi lettünk a világ szemében a túlféltő, túlóvó szülők. 18 éves, van egy komoly barátja, aki felajánlotta, hogy a karantén idejére költözzön hozzá, mert mindig halogatta a találkozásokat, a karanténra hivatkozva. Megtudtam, hogy ránk kente az egészet, mondván mi nem engedjük hozzáköltözni, pedig nekem többször mondta, hogy nem akar hozzáköltözni és napi 24 órában vele lenni. Vége a karanténnak, mehetne hozzá többet, de ismét mi vagyunk a bűnbakok.
2020. máj. 28. 10:42
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
66%

Közölném vele, hogy x időn belül vagy felhívja a barátját és megmondja az IGAZAT vagy ha ez nem megy, én fogom elmondani, hogy bizony itt van egy-két tévedés.

Lehet szemétnek meg lelketlen dögnek titulálni, de egy hazug, a saját véleményét felvállalni képtelen, ezért azt másra toló embert nem vagyok hajlandó támogatni. Még akkor sem, ha a saját gyerekem, aki ráadásul már felnőtt. Milyen ember lesz így belőle, ha nem tanulja meg, hogy nem lehet sunyin meghunyászkodni? Ráadásul a barátjával is nagyon csúnyán bánik, ebben végképp nem lennék partner.

2020. máj. 28. 10:49
 2/36 anonim ***** válasza:
94%
Azt kell eldöntened, hogy melyik a fontosabb. Az, hogy ne ti legyetek a bűnbakok, vagy az, hogy a gyerkőcnek ne kelljen konfliktust vállalnia. Jelenleg neki ez egy menekülőút. Nem kell magyarázkodnia. Ezért használ titeket. Beszéljetek vele erről de ne erőltessetek semmit mert annál rosszabb lesz.
2020. máj. 28. 10:52
 3/36 anonim ***** válasza:
61%
Hát, aki ennyire sötét, hogy ilyenben hazudik, az vajon érett arra, hogy a pasikához költözzön???
2020. máj. 28. 10:58
 4/36 anonim ***** válasza:
63%
Az kellene neki hogy pofara essen egyszer egy nagyot. Én felhívnám a pasiját vagy írnek neki, hogy van egy kis megbeszélni valotok, mert a lányotok hazudik, és ő maga nem akar vele lakni. Ki kell borítani a bilit, más megoldás nincs. Vagy szenvedjetek tovább mint két idi.ta.
2020. máj. 28. 11:06
 5/36 anonim ***** válasza:
62%
Beszélj a barátjával.
2020. máj. 28. 11:24
 6/36 anonim ***** válasza:
96%
nagyon introvertaltnak tunik, kicsit magamra is ismertem, bar en sose fogtam a szuleimre semmi ilyet, inkabb mas kifogast talaltam. szorong? fel? bizonytalan? en ezekrol beszelgetnek vele, illetve ha kell, pszichologushoz kuldenem. nem nektek akar rosszat ezzel, sajat magat probalja kimenteni szamara kellemetlen helyzetekbol, ezert hazudik.
2020. máj. 28. 11:28
 7/36 anonim ***** válasza:
94%

Beszélnék vele, hogy miért nem meri ezt megmondani a barátjának. Ha kéri, akkor segítenék, hogy mit mondjon, hogyan intézze.

Semmiképp se haragudnék rá, és nem akarnék "bosszút állni", mint itt egyesek, hogy elmondom a barátjának.

2020. máj. 28. 11:29
 8/36 A kérdező kommentje:
Mondjuk én se örülnék neki, ha 18 évesen összeköltözne a barátjával, de ezt sosem mondtam neki vagy éreztettem vele.
2020. máj. 28. 11:31
 9/36 anonymousreview60 ***** válasza:
95%

Kérdező, tök fölösleg és türhő dolog lenne "borítani a barátnál a bilit.". Két eset van:

1. A gyerek idegrendszeri elváltozással bír, amiatt ilyen felületes. (0,001%). Ezen pszichiáter segíthet.

2. A gyerek kötődési képessége, önbizalma sérült: A gyerekkori példa alapján ez a "nem közösködök velük" valamiféle félelemből, elköteleződni nem merésből ered, aminek sokszor az az oka, hogy a szülő(k) felé nem volt neki érdemes kötődnie, mert megfelelően sokszor - vagy csak 2-3 -szor, de jó régen, nagyon kis korában - próbálkozott és visszapattant, ami miatt levonta az öntudatlan(!) következtetést, hogy ha ennyi energiát befektetve ennyi időre (2-nap - 3 hét) kapok ennyi szeretetet, akkor felesleges belefektetni, mert nagyobb fájdalom elveszíteni, mint hogy nincs. Ekkor - ha okos a gyerek - maradnak a könyvek, tanulás, ha nem annyira, akkor az Xbox stb.

Túúd-óóm, kérdező, te mindent megtettél (frászt), mint anyám (aláírom a háztartás 80%-át ő vitte, mert apánk ßart bele, és a pénz 60%-át is biztosan ő hozta), csak érzelmileg elérhetetlen maradt. Ő rám keni, én meg emiatt havi 160-nal kenem a terapeutámat.

Mondhatod, hogy majd megmondod a lányodnak, gondolja végig ezt a dolgot, hogy miért nem megy át a sráchoz. Hahaha! Besz@rás. Ezzel az a baj, hogy ezt a fajta gondolkodást is tanítani kell egészen kiskortól (nekem elmaradt), különben nem ismeri fel az érzéséit, azok okát és a lehetséges kezelésekről sincs fogalma. Szerintem ez is el van nálatok cseszve.

Én azt javaslom, hogy egy őszinte, nagyon nem tolakodós, csesztetős, "Át kellene menned"-es vagy "Miért nem mész át"-os beszélgetést kellene folytatni a lányoddal. Ha ekkor vagy rá egy hétre nincs épkézláb válasz - vagy főleg, ha olyan f@ßágra hivatkozik, hogy onnan nem tud tanulni - akkor kötelességed segítséget kérni! Ekkor a gyerek kezdjen el pszichológushoz járni. Jó eséllyel 10-20 találkozó alatt lesz megoldás, és nem kell 2+ év, mint nekem.

2020. máj. 28. 12:03
 10/36 anonim ***** válasza:
24%

Menekülőút a konfliktus elől XD

Nem, nem az. Ez szánalom. Én sem találkoztam a barátommal hónapok óta, de megbeszéltük, hogy amíg tart a helyzet, nem fogunk.

2020. máj. 28. 12:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!