Szerintetek rendben van ez így?
Hamarosan lesz a születésnapom és egy rajzkészletet szeretnék. Ezt apukámnak meg is mondtam, és ő beleegyezett. Viszont ezt elmondta az anyukámnak, aki hogy is mondjam... elég zsúgori pénz terén, meg így minden terén... Mindig olcsóbb dolgokat akar venni, aztán meg csodálkozol, ha nem olyan jó a minősége. Nagy részben a nagymamám miatt, mivel ő folyton szórta a pénzt, csak sajnos ő átesett a ló túloldalára. És mikor ő megtudta, akkor azt mondta hogy, oké megveszik de NEKEM visszakell majd fizessem a pénzt amiből vették. Nem vagyunk szegény család, egy rajzkészletet nyugodtan megengethetünk magunknak. Én értem azt, hogy pénz meg mi egymás, de mégis csak a születésnapom lesz, és 2 éve nem kértem semmit sem tőlük (csak egy-két ruhát, meg egy rajzfüzetet). Persze, amikor ezt apám megtudta, hogy mit kér tőlem az anyám, azért megmondta neki, hogy ezt felejtse el, nem adok én semmi pénzt. Itt gondolom már rájötettek, hogy összevesztek. Anyukám azzal takarozott végig, hogy én 2 hónappal ezelőtt kaptam 20.000 ft a nagymamámtól és fizessem én ki.
Az a helyzet, hogy anukám mindig is ilyen volt... Mikor 13 évesen lekonfirmáltam elvette az összes pénzem amit kaptam a kersztszüleimtől és a nagyimtól. Ezt azért tette, mert kaptam egy laptopot (csak iskolára kellet, nem játékra vagy ilyesmi).
Hogy mondjam el neki, hogy nem akarom visszafizetni? Mégis csak a szülinapom lesz...
8.válaszoló.
"hogy ha szükséged van valamire és megvan rá a pénzed akkor vedd meg magadnak és ne várj a szüleidre."
ja, csak akkor az lesz a baj, hogy miért vettem, hiszen nincs semmilyen esemény vagy okom. És most nem csak úgy mondom ezt. Kb. 3-4 hónappal ezelőtt megtörtént. Csak nem velem, hanem az öcsémmel.
"Elküldöd anyukádat pszichológusoz vagy nevelési tanácsadóba ahogy korábban javasolták? Mert az megoldás? Most sokkal jobb, hogy a szüleid veszekednek az ajándékod miatt?"
Anyukámnak már nagyon rég segítségre van szüksége, csak nem akar elmenni sehova, mert "vele minden rendben van". Ez egy jele annak, hogy valami próblémája van, és most nem csak a zsúgoriságra gondolok. A szüleim meg amúgy is veszekedtek volna a szülinapom miatt. Ha nem az ajándék miatt, akkor a tortáért, vagy anyám valamit kitalál. A találékonyságát nem vonom kétségbe...
"Miért olyan ördögtől való, hogy leüljetek és megbeszéljétek, hogy mennyit szán rá a dologra és megnézzétek mi jön ki abból amit szeretnél."
Vele NEM lehet leülni megbeszélni dolgokat. De hogyha MÉGIS valami csoda folytán megtörténik, akkor annak is ordibálás lesz a vége... Ő egy ilyen családból származik, ahol minden próblémát úgy lehetet megoldani, hogyha minél hangosabban orditanak.
Meg még most sem értem, hogy mi a baj azzal, hogyha 2 ÉV után kérek ennyit? Akkora bűn ez, hogyha egy gyerek kér valamit, akkor azt normális kereteken belül, megkapja?
"de nekem édesanyám sokkal többet számít mint egy ajándék vagy egy szülinap. Még akkor is ha nem értek vele egyet."
Nekem is fontos! Csak annyi, hogy a TE anyád !valószínüleg! nem vert meg téged és húzta a hajadat a földön, hogy így kiadja megából a depresszióját. Jó a távolból okoskodni, csak annyi hogy nem tudod a teljes történetet. Mikor kicsi voltam, akkor neki nem tetszet, hogy voltak saját gondolataim és nem viseltem el a folytonos hülyeségeit. Ezért mit kaptam? Verést. Most meg ott tartunk, hogy ÉN főzök, vasalok, sütök, takarítok az egész lakásba, mert a drága 11-12 órakkor ébred fel (apám meg nem tudja ezeket megcsinálni, mert dolgozik).
Szóval, szerintem most már megérted hogy miért nem ülök le vele egy óriási mosolyal az arcomon trécselni...
Nekem is fontos! Csak annyi, hogy a TE anyád !valószínüleg! nem vert meg téged és húzta a hajadat a földön, hogy így kiadja megából a depresszióját.
És ezt apuka végig asszisztálja? Nem a rajz készlet itt a legnagyobb gond,anyád pénzéhes mentális sérült,apád dísznek van,te meg két tűz között..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!