Mit kéne erre reagálnom?
30+ vagyok, a szüleimmel élek, nincs munkám (a szüleim nyugdíjasok, hobbiként/pénzszerzési célzattal kertészkednek, zöldséget és gyümölcsöt megtermeljük magunknak és tavaly 900 ezer forint bevételük volt ezen felül, ezt csinálom "főállásban" én is) ha nem esik és van valami dolog a telkünkön akkor egész nap(reggel 9-10-től amíg sötét nincs, ez most kb. este 10-et jelent) kint vagyok. Nem vagyok se túl hatékony, se nem töröm ki a járomszeget de a kinti munkák harmadát-felét én csinálom.
Egy fityinget nem kapok/nem költök a közösből, a jussom hogy van fedél a fejem fölött és kaja előttem.
Régebben rendszeresen beszóltak, hogy ne maradjak fenn sokáig, holott reggel akkor kelek amikor ők. Sokszor ha még hamarabb el is készülök akkor is várunk anyámra, mert neki sok ez az egész napos kint lét (apám szerelme a kert) és mindent megtesz, hogy minél később induljunk. (anyám szokott "szabadnapokat" is kivenni, ilyenkor itthon marad főzni, takarítani, rendezni a dolgait...)
Mostanában úja kezdték, egyik este veszekedtem ezen egy sort anyámmal másnap meg felkelt korán és full hangerőn klasszikus zenét kezdett el hallgatni. (ezen csak mosolyogtam, mert elég sokat éltem másokkal összezárva így ennél cifrábbakhoz is volt már szerencsém, nagyon nem is zavart csak kicsit gyerekesnek tartottam ezt egy 60 éves nőtől.)
Tegnap fateromat küldte ki rám háromnegyed tizenkettőkor, vele is összeszólalkoztam hogy akkor fekszek amikor akarok, mert úgyis akkor kelek amikor nekik feláll. Erre ma reggel 8 után kicsivel arra ébredek, hogy kattan a zár, tök csendben elkészültek és kimentek nélkülem a telekre.
Nem véletlenül az a normális hogy egy ember elköltözik a szüleitől...
Egyébként is mit vársz? 40 évesen ottmaradtál a 60+os szüleid nyakán és még mindig ki kell szolgálni mint egy 15 éves. Akkor még jó hogy bele fognak szólni a te dolgodba is mint egy tinédzserek.
Ha meg büdös neked a munka akkor megérdemled a sorsodat, de a szüleidet igazán sajnálom. Hisz mint minden normális ember úgy tervezték hogy te már ilyen korodra nem fogsz velük lakni és élhetnek nyugalomba.
Tessék szépen elmenni dolgozni. Nem tudom milyen szakmád van, de valószínűleg elég nehéz lesz abban munkát találnod ennyi év nem dolgozás melett. (Kivéve ha véletlenül nem orvos vagy valami hasonló vagy amit kötve hiszek)
Lehet menni albérletbe is ott már nem fog senki rád szólni hogy mikor fekszel le.
De már a szociális élet is jó lenne. Mert ha talán egy jó 10+év múlva meghalnak a szüleid te ott leszel 50-60 évesen azzal a marék dologgal és semmilyen baráti körrel amit felmutathatsz. Aztán meg ha szerencséd van egy jó 20+év és mehetsz te is a szüleid mellé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!