Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők! Ti megszabjátok,hogy...

Szülők! Ti megszabjátok,hogy mit vehet a gyereketek a saját pénzéből?

Figyelt kérdés
Videójáték, sporteszköz,cipő,ruha ilyesmikre gondolok.Beleszóltok,ha drágának találjátok vagy abszolút nem tetszik?

2020. máj. 16. 15:05
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
66%
Ez a korától is függ. Ha 7 éves akkor nem igazan szólsz bele. Max gumicukrot, csokit meg ilyenet vesz, esteleg játékot. Ha idősebb 16 éves akkor nyílván azt hogy alkoholt vesz-e azt nem a szüleivel, hanem a 18 éves barátaival beszéli meg. Ha elmegy "shoppingolni" akkor sok szülő arra gondol hogy "jajj csak pólót vesz vagy zoknit, abba nincs semmi". De sok tizenéves pont ezt használja ki és ilyenkor veszi meg magának az olyan ruhadarabokat amit a szülei soha nem vennének meg neki. Haspóló, nagy nagyon rövid nadrág, szagatott gatya, esetleg tanga. Miután megveszi mélyen elrejti a szekrényében és ha nem figyelsz abba megy ki utcára. Ha 20 éves akkor már azt veszed észre hogy nem nálatok hanem párjával vagy egyedül él akkor már pont nem számít a beleszólásod. :D
2020. máj. 16. 20:10
 12/18 anonim válasza:
76%
Nem, mert ez az övé. Nyilván az én feladatom ellátni a gyermekemet étellel, és használható ruházattal. Nem vagyunk szegények, de nem és valami nagy költekezős a gyermekem, ezért azt csinál vele, amit akar. Így megtanulja használni, kezelni, és rájön, hogy hoppá, mégse kellett volna elkölteni ezt a sok pénz egy játékra.
2020. máj. 16. 20:22
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk nem szabták meg soha.

Nyilván cigit, drogot, piát nem vehettünk volna, de nem is merült fel rá az igény (kamaszként is csak max sörözés-beülésre, de az meg nyilván más).

Annyi volt a max, h ha értelmes dolgot akartunk venni, vagy egy tényleg jó új hobbyt kipróbálni, akkor mondták, h megbeszéljük és beleadnak.

De hogy mikor mennyit mire...

Főleg amióta én pl diákmunkázom is, és nem csak tőlük kapok, onnantól nem kerül szóba egyáltalán.

2020. máj. 16. 20:45
 14/18 anonim válasza:
61%
Az ő érdeke, hogy értelmes dolgokat vagyen, ha hülyeségeket költi a pénzt, az szerintem az ő baja. Legalább tanul belőle.
2020. máj. 16. 20:50
 15/18 anonim ***** válasza:
81%

Nem szólnék bele.

Sporteszköznél egyébként is azt gondolom jobb, ha minőségit vesz, nem gagyit.

Videojátéknak nem örülnék, adott esetben limitálnám, mennyit használhatja, de a megvételét nem tiltanám.

Cipőt, ruhát természetesen azt venne, amit akar. Ha lányom lenne, és nagyon "k...vás" ruhát venne, akkor esetleg csóválnám a fejemet, de vissza nem vitetném vele a boltba.

2020. máj. 17. 11:50
 16/18 anonim válasza:
Szerintem a saját pénzéből azt vehet amit akar ,mert így megtanulja értékelni a dolgait,mert megdolgozott érte.
2020. máj. 27. 09:26
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Ameddig megkérdezték, elmondtam, hogy mit gondolok a dologról.
2020. jún. 1. 08:50
 18/18 ravenonefive válasza:
Nem szolunk bele, de ha eszrevetelunk van azt szivesen meghallgatjak.Ertem, hogy ha ugy van beszallunk bizonyos dolgokba, hogy jobb minoseget tudjon venni ugyan abbol vagy jobb uzletet tudjon kotni. Nalunk flexibilis a dolog... lehet hogy van penze 3 db ruhara de otthagy egy 4.-et mert arra mar nincs penze...ha arra jarok megveszem//
2020. jún. 10. 16:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!