Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az exem soha nem fizetett...

Az exem soha nem fizetett gyerektartást. A baba 14 honapos . Bíróságon van az ügyünk de hogyan hajtják be rajta??? És mennyi időt?

Figyelt kérdés
2020. máj. 14. 22:56
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
19%
Amúgy itt sír minden nő a gyerektartásért, abba egyébként belegondolt valaki hogy mi van akkor ha apuka igényt tart a gyerekre, esetleg jobbak a körülményei is és meg is kapja? Mert akkor még a nőnek kell neki fizetnie, csak mondom
2020. máj. 15. 10:59
 12/17 anonim ***** válasza:
78%
re10. Az nem a gyes. A gyes az mindenkinek ugyanannyi. A csed valóban bérfüggő, de 6 hónapig se jár.
2020. máj. 15. 12:46
 13/17 Savlekotő ***** válasza:
64%
Csak a babát sajnálom,cuki mai dugunk párat kapcsolatba lett bevállalva,úgy hogy sejtem apu egyáltalán nem akarta,pont ezért nem fizet,mert pont lexarja.. Szegény gyerek...
2020. máj. 15. 14:27
 14/17 anonim ***** válasza:
66%

Apam nem fizetett gyerektartast. Igy az allam fizetett anyunak. Mikor 18 lettem, akkor ment az ertesito level apukanak, hogy valahanyszazezret tessek kifizetni az allambacsinak, mert az o kotelezettseget az allam vegezte el.

Azt tudom meg, hogy ha valamekkora osszeget fizet, akar 10ezer forintot is es egyszer is eleg, onnantol szamitva fel evig nem fizet az allam. Az apam kibszasbol rendszeresen ezt jatszotta. Nem tudom valtoztak-e azota a torvenyek, en most 22 vagyok.

2020. máj. 15. 14:42
 15/17 anonim ***** válasza:
91%

14!

Ez nem igaz.

Eleve mielőtt megítélik az állam általi gyermektartasdijat a kötelezettet hivatalból feljelentik kiskorú veszelyezetetese miatt. Ergo nincs olyan, hogy ne tudna róla. A megelőlegezés 3 évre adható és egyszer meghosszabbítható, tehát max 6 évig kapja valaki. A részleges teljesítés, tehát a valamennyit fizet az a 6 havonta minimum egyszer a megítélt tartásdíj 50%-a.

2020. máj. 15. 15:07
 16/17 anonim ***** válasza:
69%

Tudott rola apam, szandekosan nem fizetett. Folyamatosan birosagra jartak egyebkent, mindenert feljelentett mindenki mindenkit. Nekem ezt anno igy magyaraztak el anyamek, de akkor valoszinu ugy van a 6 honapos resze, ahogy irod.

2020. máj. 15. 15:20
 17/17 anonim ***** válasza:
56%

Először meg kell ítéljék a gyerektartást. Erre a kereset beadását megelőző 6 hónapig visszamenőleg és persze a jövőre nézve van lehetőség.

Miután ezt megítélték, és mondjuk nem fizeti, akkor önálló bírósági végrehajtás útján próbálják meg behajtani (pl. jövedelem letiltása, inkasszó, stb.)

Ha ez sem működik, bizonyos feltételekkel az állam megelőlegez valamennyit.

2020. máj. 18. 09:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!