Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan beszélhetném le arról...

Hogyan beszélhetném le arról a lányomat hogy összeköltözzön az exével?

Figyelt kérdés

A lányom jövőre megy egyetemre és 3 egyetemet jelölt meg Budapesten, ami a jelenlegi lakóhelyünkhöz képest kb 200km-re van. Ilyen 90%-ot adunk neki hogy az egyetemek közül az egyikbe felveszik, szóval majdnem teljesen biztos a költözés. Az exbarátja már második éve egyetemista, az apja vett neki egy lakást, aminek az egyik fele ki volt eddig adva egy szintén egyetemistának,aki viszont most fogja az évet befejezni és kiköltözik, szóval a lakás egyik része megint kiadó lesz. A probléma az, hogy a lányom be akar hozzá költözni. Elvileg jó a kapcsolatuk még a szakítás után is(nekem erről nem beszél, ezeket az apjával beszéli meg és az apja mondta) mikor a fiú itthon van, vagy a lányom az apjánál van(aki szintén Pesten lakik) szoktak együtt járni bulizni, meg voltak hívva egymás születésnapjára, meg elvileg néha "véletlenül" egymásnál alszanak. Mondtam a lányomnak hogy szerintem ez nem jó ötlet, még akkor sem ha jóban vannak, mert mivan akkor ha az egyikőjüknek párja lesz, vagy a fiú ki akarja tenni a házból. Az igaz hogy sem a lányomnak, sem a fiúnak nem volt komolyabb kapcsolata mióta szakítottak, a fiút nem érdekli senki hosszabb ideig a lányom óta(ezt a fiú anyjától tudom) a lányom is randizgat néha, de őt sem nagyon érdekeli senki komolyabban az apja elmondása szerint. Ennek ellenére akkor is bekövetkezhet hogy összejönnek valakivel amíg együtt laknak.

A lányom semmiképp nem akar az apjához költözni, mert bár jól kijönnek, állítása szerint alig várja hogy elszabaduljon itthonról, és nem fog rögtön az apjához menni lakni. Az apja támogatja hogy összeköltözzön a fiúval emiatt pedig vannak veszekedéseink. Mondtam neki hogy akkor miért nem vesz a lányának egy lakást(megtehetné, egy ideig hajlott is rá) de a lányom majd végül ő is azt mondta hogy felesleges pénzkidobás lenne ha ott a lehetőség. A lányom azt mondja hogy ezen nem kell aggódnom, mert kb olyan lesz mintha egy jóbarátjával költözne össze,ennek ellenére én még mindig nem tartom jó ötletnek.

Tudom hogy kicsit korai a kérdés, de a fiú fent fogja tartani a házat a lányomnak, és azt akarom hogy ha mégis meggondolja magát a lányom, akkor minél hamarabb szóljon neki.

2020. máj. 11. 14:26
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
22%
Tudom, hogy most le leszek pontozva, de én veled értek egyet, kérdező. Tök jó, hogy a szakítás óta is baráti viszonyban vannak, ezt érdemes megtartani, de nála lakni azért mégsem kéne. Erősen kellemetlen lenne a lányodnak, amikor a csávó hazavinné a legújabb hódítását éjszakára.
2020. máj. 11. 16:27
 12/13 anonim ***** válasza:
Annak idején én is hasonló helyzetben voltam. Meg tini korunkaban jött a nagy szerelem. Én egyetemre kerültem ő pedig már dolgozott. Aztan egyszer úgy döntött hogy arra az egyetemre és arra a szakra jelentkezik amire én hogy együtt lehessünk. Én akkor már másodéves voltam. Időközben szakitottunk. Élveztem a szabadsagot jártam bulizni mint mindenki más de másik férfival nem tudtam elképzelni az életem. Eltelt a nyár és harmadéves lettem. Ő pedig elsős.a kapcsolatot nem tartottuk. És az első héten a kollegiumban osszefutottunk. A mellettem lévő szobaban lakott. Ennek az eredmenye lett a gyermekeim és egy boldog házasság. Én nem tudom de el tudom képzelni hogy a köztes idoben mit csinalt. Nekem még barátom sem volt. Ilyen az elet... Mi egymashoz tartozunk. Lehet ők is.
2020. máj. 11. 20:07
 13/13 anonim ***** válasza:
94%

Nekem az az érzésem, hogy nem akartak ők szakítani eredetileg sem, csak nem vállalták a 200 km-es távkapcsolatot, ami érthető, főleg ilyen fiatalon. Viszont kedvelik egymást és mikor alkalom adódott együtt voltak, most viszont hogy ez az akadály megszűnt lehet folytatnák rendes kapcsolatban, csak nem akar részletekbe menni megintcsak érthető okokból a szüleinek, hogy részletezze a viszonyukat. Én felhívnám rá a figyelmet a helyedben, hogy gondolja át biztos ennyire el akar-e köteleződni, már most mikor elkezdi az önálló életét, meg jó lenne ha lenne B terve, de egyébként nem tiltanám.

25N

2020. máj. 11. 20:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!