Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Édesapám évek óta megalázóan...

Édesapám évek óta megalázóan bánik velem, csak rosszat mond rólam, szid. Mindig lebecsül!?

Figyelt kérdés

Kiskorom óta édesapám szid. (Átlagos mondókája: te lusta pic*a, aki az életben nem ér el semmit, lusta sz*r, lusta dög, szemtelen disznó, buta! stb.) Megjegyzem abszolút nem érzem magam lustának, mikor van egy gazdaságunk, és kora reggeltől, késő estig rendezem az állatokat, gazdaságot. Mellette sulizok, lovagolok. Arra szeretnék kitérni, hogy hogyan oldhatnám meg ezt az egészet? Én már annyira elkeseedtem, hogy nem akarok apámnak bizonyítani semmit. Egész életmeben szidott. Eléggé egy visszahúzódó lány vagyok, ez a családi gond miatt. Most hogy felszedtem pár kilót, már az miatt szid. Ami nagyon fáj, hogy máshoz hasonlít. Van munkásunk. Ő róla azt mondja, h több esze van, mint nekem. Meg vannak személyek akik lovagolnak nálunk, fiatal kislányok. Nos ők vékonyabbak tőlem és már azzal piszkál, h kisebbek vékonyabbak és ezért már jobb lovasok mint én. Meg szivesen vinné őket versenyre. Engem a saját lányát meg fenyegeti, ha ezt meg azt nem csinálod meg, akkor nem viszlek el. Mindig a másik jobb. Lebecsül.Soha nem kaptam egy dícséretet, hogy ügyes voltál. Pedig országos szinten nyertem a lovas sportágban. Közben ő az aki, egy önfejű rossz indulatú ember. Az összes munkás útálja apám, mert ordít. Ideges. Mindig én iszom meg mindennek a levét. Volt hogy megrángatott, nekem vágott valamit. Vagy ha mérges, akkor dolgoztat. Elég nehéz fizikai munkát végzek itthon, a rossz gerincemmel. Neki semmi sem jó. Nem értem miért szid minden nap.

-Egyszer azt mondta, hogy ő tudja, hogy nem fogok elérni semmit az életben. Én útálom őt, nem akarom látni, nem akarok vele beszélni. Ha nem szólok hozzá, akkor azt mondja, hogy tán beragadt a pofád, meg mit fintorogsz, megrugdoslak. Meg ilyenek. Ha látja, hogy valaki nem szimpatikus személy nekem (egy lovas lányunk, meg egy nőszemély), akkor elkezdi a tenyerén hordozni, dícséri. Nekem meg azt mondja, hogy ők jobbak. Náha úgy érzem nincs menekvés. Nem tudok elköltözni. Nem tudom mit tegyek. Senki nem áll mellettem. 22 éves lány vagyok.

2020. máj. 10. 21:53
1 2
 11/20 anonymousreview60 ***** válasza:
100%

Kié a ló, ki fizeti a takarmànyt? Ha mindkettőt apád, akkor akár el is adhatja stb., vagy zsarolhat ezzel, te meg bedőlsz. Ha az őtőle kapott fizetésből, apanázsból élsz, ő diktál neked teljesen.

Anyagilag függetlenné kell vállnod. Első lépésként fizethetnéd a lovakat te, miközben bejelentett munkása vagy. Utána elmész máshova dolgozni.

Vagy megtanítod apádat a tiszteletben tartàsodra. Ez sok-sok veszekedéssel jár majd. Ha épkézláb ember lenne, akor csak sok veszekedéssel.

2020. máj. 11. 08:41
 12/20 A kérdező kommentje:
Apám fizeti, zsarol is. De főként én vagyok az aki rendezi az egész gazdaságot. Nagyon köszönöm a választ, sokat segítettél! :)
2020. máj. 11. 08:49
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Apád élete valami miatt nagyon kisiklott. A saját sikertelenségét frusztrációját rajtad vezeti le. Neki kellene segítséget keresni első körben. Ne higyj el mindent amit mond.
2020. máj. 11. 15:32
 14/20 A kérdező kommentje:
Igyekszem nem el hinni. Én tudom magamról, hogy igen is egy értékes személy vagyok. Mindig azt mondogatom magamnak, hogy nem kell komolyan venni amit mond.
2020. máj. 11. 15:55
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Máshol nem tudod folytatni a lovas karriered?
2020. máj. 11. 17:38
 16/20 A kérdező kommentje:
Vajdaságban élek, sok lehetőségem lenne Magyarországon, csak nem nagy az ismertségem.
2020. máj. 11. 20:53
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem írjál pár önéletrajzot, hogy átjönnél.
2020. máj. 11. 21:26
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem édesapádnak saját magával van baja nem veled, csak ugye le akar húzni a saját szintjére.
2020. máj. 12. 02:45
 19/20 anonim ***** válasza:
30%

Nem könnyű a vajdaságban élni,mondjuk azt hogy neked szerencséd van anyagilag,de ugye köztudott nem minden a pénz.

Van pár ismerősöm ott,mindegyik Magyarban dolgozik és tanul van amelyik mostmár ide is költözött.

Sajnos arra felétek eléggé kevés lehetőséget látok,mostani kormányány állítólag sokkal rosszabb mint a magyar, ezt mondjuk el is hiszem.

Szerintem kezdj el pénzt gyűjteni de csak te tudj rőla senki más,majd minél hamarabb költözz jó messzire.

Ha esetleg még akarsz nyugodtan próbálkozhatsz édesapádnál de nem nagyon hiszem hogy meg tud változni,nem tudom mi lehet nála a hatásos?

Szerintem kezdj el előtte sírni és mond azt neki, apa én ezt már nem bírom!!!

NE bants,próbálkozom a maximumot nyújtani számodra de neked semmi sem elég,nem tudom de már élni sincs kedvem.

Minden nap félve kelek és fekszem le,mert nem tudom mikor leszel annyira rossz állapotban hogy csinálj velem valamit.

Nem látom az életem értelmét,mert minden nap bantasz szavakban.

Bár csak meg sem született volna,akkor milyen boldogok lehetnétek.

Ha nem szeretsz és nem bírsz el viselni mond meg és véget vetek ennek, el megyek innen, hogy boldogok tudjatok lenni.

Sírj,borulj le a földre és ne mondj semmit.

Ha ez nem hatja meg akkor szerintem tényleg el kell menned minél hamarabb.

2020. máj. 12. 03:15
 20/20 A kérdező kommentje:
Utolsó kommentelő. Nos, hiszed vagy sem, de én ezeket a mondatokat már mondtam neki. Majdnem szóról szóra, amit írtál. Akkor az volt a válasz, hogy: idézem: " Mit rísz? Szedjen össze magad. Hogy nézel ki? Ha használnád az eszed, akkor tudnád valamire vinni. Te disznó. " Stb. Ha így összeomlok, akkor büntet. Még több munkával. Nem tudok tőle tanulni. Ez a helyzet egy félévemre ment rá.
2020. máj. 12. 08:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!