Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak, hogy anyám ne...

Mit csináljak, hogy anyám ne szóljon mindig, ha foglalt a wc? 17l

Figyelt kérdés

Ugye nálunk úgy van, hogy a fürdőszobában külön "elkerítve" van a wc. Tehát ha bemegyek a fürdőbe, akkor be kell mennem még egy ajtón, hogy a wcn legyek. Mindegy értitek.

Anyám viszont hobbi jellegűen szól, ha valaki van ott. Kimegyek a szobából, lehet amúgy épp a konyhába indultam, ami tök másik irányba van, ő meg utánam szól, hogy "apád van a wcn!". Vagy amikor hazajön, kijelenti, hogy ő megy, alig telik el pár perc, mondjuk éppen kezet akarok mosni, de csak a fürdőbe van szappan. Ahogy kinyitom a fürdő ajtaját, a másik ajtón túlról hallom, hogy foglalt. Konkrétan meg se lehet mozdulni a házban, ha valaki végzi a dolgát, mert ő tuti ott lesz és kiabálni fog, hogy foglalt. És egyébként még az sincs, hogy senki nem szokott kopogni, mert igazából apu is szokott kopogni, én is szoktam, egyedül anyám nem szokott. Ráadásul, mióta nem jó a zár, ő képes bemyitni direkt és elmondani a magáét. (Jó mondjuk ez nem napi szintű, inkább csak évente esik meg)

És még azt sem lehet mondani, hogy kihallatszanának a hangok, mert nem. Tudom, hogy egyszerűbb lenne,ha nem mennék a fürdőszobába, ha ő a wcn van, de ez abszurd. Komolyan, a wc egy külön kis helyiségben van a fürdőszobán belül. Nem látni be oda...(Nyilván ha nem sietek sehová, akkor inkabb megvárom, csak hogy ne szóljon) De olyan kínos amikor mondja, és igazából csak engem zavar egyébként...

Szerintetek, hogy szoktassam le anyámat, hogy ne közölje, hogy ki van a wcn?

2020. máj. 10. 11:11
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
Az együttélés más személyiségű emberekkel sosem volt könnyű. Rengeteg türelem kell. De az édesanyádról van szó. Szóval mivel emberek vagyunk nem állatok így egyszerűen odaállsz hogy anyu beszéljük meg ezt a dolgot. Nem kell állandóan szólnod hogy ki van a wc-n. Nagy lány vagyok már. Légyszíves ne nyiss be mikor a wc-n ülök mert elég kellemetlen. Illetve egy foglalt táblát ki lehet rakni nyugodtan. Szeretettel meg kell a dolgot beszélni nem kell attól parázni hogy ciki vagy nem ciki. Ezek emberi dolgok a családoddal meg kell beszélni illetve osztani a gondolataidat.
2022. febr. 13. 12:02
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
Sokan vagyunk vele hogy rendszeresen a konyhában mossunk kezet. Felesleges ehhez átmenni a ház másik végébe. Inkább tegyetek a konyhába is egy folyékony szappant a mosogatóhoz.
2022. febr. 13. 19:04
 13/24 A kérdező kommentje:
Az alap problémát nem oldja meg, hogy rakunk a konyhába is szappant. Ha valaki wcn van, és észreveszi, hogy bármi mozgás van a házban már kiabál, hogy foglalt a wc, függetlenül attól, hogy hova megyek éppen. Mit tudom én csinálok valamit a konyha asztalnál ülve, és felállok egy pohár vízért, ki se megyek a konyhából, de ő észreveszi, hogy felálltam, akkor kiabál, hogy foglalt a wc.
2022. febr. 13. 19:31
 14/24 anonim ***** válasza:
25%

"igazából csak engem zavar egyébként... Szerintetek, hogy szoktassam le anyámat...?"

Nem vele van itt gond. Magadat szoktasd le arról, hogy olyasmi zavarjon, ami senki mást nem zavar.

Amúgy sokan irigylik a problémáidat...

2022. febr. 13. 19:47
 15/24 A kérdező kommentje:
Basszus, hárman lakunk a házban. Abból őt nyilván nem zavarja saját maga, apunak meg full mindegy. Ne mond már, hogy teljesen normális dolog, hogy nem állhatasz fel a konyhaasztaltól, nem jöhetsz ki a szobádból anélkül, hogy rád van kiabálva, hogy foglalt a wc.
2022. febr. 13. 21:40
 16/24 anonim ***** válasza:
92%
Előzd meg: amikor még fel se állsz, máris mondjad, hogy "tudom, foglalt a vécé". Vedd poénra.
2022. febr. 13. 21:49
 17/24 anonim ***** válasza:
81%
Bassszus, 2 éve ezen agonizálsz. Súlyos problémákkal teli életed lehet.
2022. febr. 13. 23:35
 18/24 anonim ***** válasza:
80%

Ez szánalmas, anyád nem normális, az is fix.

Nálunk is ez ment, és egy idő után már szrni nem volt kellemes elmenni, mert tudtam hogy majd beszól érte (mostohaanyám). Az ilyeneknek valami fétisük van, az is fix.

2022. febr. 14. 07:17
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

Egyszer egy meghitt pillanatban, amikor egy kicsit ráértek, kérdezd meg édesanyádat, hogy volt-e valamikor valami rossz élménye a wc-vel kapcsolatban.

De lehet, hogy csak beszélgetni szeretne valakivel, és ha ezt figyeli és mondja, talán már érez valami kapcsolatot a családjával, és nem érzi magát annyira egyedül.

2022. febr. 14. 12:11
 20/24 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem sincs kizárva, hogy valamiféle trauma van a háttérben. Akár egy kisgyerekkori piti dolog is képes kinőni magát egy komoly felnőttkori problémává.

(Például benyitott véletlenül, és a meglepettségtől kicsit keményebben szóltak rá, ilyesmik)

Ülj le vele, és beszéljétek meg. A vécé ajtajára meg kiakaszthattok ilyen kis elfordíthatós táblát, "Szabad!/Foglalt!" felirattal, így senki nem nyit rá véletlenül a másikra.

2022. febr. 14. 12:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!