Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan kezeljem, ha az anyám...

Hogyan kezeljem, ha az anyám másokról áradozik?

Figyelt kérdés
Sajnos jelenleg válságban van az életem minden szempontból. Igyekszem a legjobbra törekedni, de nem egyszerű. Amikor beszélek az anyámmal, xy-ról áradozik, aki már sok mindent elért az életben és én is mindig is olyan életet szerettem volna, mint amilyen neki van. Xy-al nincs közelebbi kapcsolatom, nem is tudnék róla túl sokat, ha anyám nem hozná mindig szóba. Nagyon rosszul esik, mert úgy érzem soha az életben nem jutok el oda ahova xy, ami önmagában nem baj, mert megteszek amit tudok, viszont amikor anyám róla áradozik, az mindig elveszi a kedvem és letöri a lelkesedésem.
2020. máj. 6. 14:41
 1/8 anonim ***** válasza:
91%
Feleld neki azt, hogy ha ennyivel jobban szereti XY-t, akkor időskorára majd kérje meg, hogy az gondoskodjon róla.
2020. máj. 6. 14:46
 2/8 anonim ***** válasza:
96%
Mondd neki, hogy te te vagy és nem XY. Ennyi erővel hasonlíthatna egy börtönben ülő rabhoz és hozzá képest örülhetne, hogy szabad és tisztességes vagy. Ezzel a példával magyarázd el neki, hogy az összehasonlítgatás nem célravezető.
2020. máj. 6. 15:27
 3/8 anonim ***** válasza:
91%

Csak annyit mondanék anyámnak, hogy könnyű xy-nak, hiszen ő sokkal jobb géneket örökölt a szüleitől!

Várhatóan nem fog többet hasonlítgatni.

2020. máj. 6. 15:36
 4/8 anonymousreview60 ***** válasza:
78%

1. Anyád elégedetlen veled. Ezt anyád szépítheti, hogy "De én csak a példát akarom mutatni neked." de ez csak lóß@r, mert akkor nem azt mondaná, X.Y. hol van, hanem hogyan jutott oda. Erre a válasz az, hogy "Szerinted én nem pont ugyanoda törekszek? Miért azt mutogatod, mennyivel lejjebb vagyok, nem azt, hogy hogyan juthatok oda?" Ez finom is, és morálisan is okés kifejezés.

2. Ha már ő hasonlítgat tovább(ra is), akkor mondj ilyen börtönös példákat rámutatva, hogy te mennyivel jobb vagy. Ez is igaz, és rámutt az ő példálózásának fonákságára.

3. Ha az neki nem tetszik, akkor te meg mondd el, hogy X.Y.-t vagy W.Z.-t mennyit járatták különórára stb, de téged nem.

Ekkor anyád vagy abbahagyja vagy nem. Ha nem, akkor replikázhatsz, hogy miért kellene már ott tartanod, ha nem kaptál annyi pluszórát.

4. Ha ez sem használ, akkor nem marad más, mint "Anyu, szembe kell néznünk azzal, hogy ezekből a génekből, amit adtatok, ennyi telt."

Ezek a mondatok nem finomak, de anyád sem finomkodik.

2020. máj. 6. 16:07
 5/8 Metionin ***** válasza:
83%
Én eleinte próbáltam felhozni ilyen dolgokat, mint amit az előttem szóló írt, mivel anyám mindig olyan gyerekekhez hasonlított, akik otthon ültek a külön szobájukban, különtanárhoz jártak, hangszert tanulhattak, érettségire autót/jogsit, egyetemre lakást kaptak, stb. És jött, hogy én miért nem tartok itt. Amikor szóltam hogy talán ha nekem is megadatott volna mindez, akkor lehet hogy én is itt tartanék, illetve ha az illető gyerekeknek az én családomban kellene felnőni, vajon tartanának-e ott mint én? De ezek csak ideiglenesen hallgattatták el, én meg belefáradtam, szóval utoljára már csak közöltem hogy oké akkor lehet örökbe fogadni xy-kát.
2020. máj. 6. 16:41
 6/8 anonim ***** válasza:
79%
Ezt az összehasonlítgatást nagyon helytelennek tartom. Anyum is ezt csinálta gyerekként, hogy XY mennyit ért el, jobban tanul, mint én. Aztán az érettségim után belátta, hogy én mégiscsak jobb vagyok nála, mert letettem az angol nyelvvizsgát és azóta is fejlesztettem rengeteget, XY meg nem! XY nem olvas könyveket, én igen.
2020. máj. 6. 20:04
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
XY-nak normális szülője volt, neked meg egy ilyen... Szóval te meg áradozhatnál neki XY anyukájáról! 😃
2020. máj. 6. 22:35
 8/8 anonim ***** válasza:
52%

Amúgy így van, csupa jókat írtok szerintem.

Én még azt bírom (mert anyám azt is megtette), amikor a külső alapján áradozik másról (tehát lényegében más kölykéről, ugye).

"Hát ez a Mónika milyen szép, milyen gyönyörű arca van, stb...stb.." (Ezt a lánykori barátnőmről áradozta kamasz koromban). És az a baj, hogy az ember lánya kamaszkorban nem tud mit visszaszólni, ez egyszerűen letaglózza a kamaszt/fiatal felnőttet. (Gyereket pláne). Akkor nem volt annyi agyam, hogy azt mondjam, "hát igen, a Móni anyja olyan gyönyörű nő, hogy a fél lakótelep pasijának gúvad a szeme, ha végigmegy az utcán". Hol volt szépségben ahhoz a nőhöz az én anyám. (Akkor meg mi ebben a meglepő, hogy a Móni gyönyörű, én meg jó közepes). Annyira hülyék tudnak lenni egyes szülők, mintha nem használnák az eszüket, amikor a szájukat jártatják.

2020. máj. 7. 10:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!